Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μια αντιπαράθεση που ακουμπά "μεγάλα συμφέροντα" στην ΕΡΤΌταν πριν λίγες μέρες ο ΣΚΑΙ κατήγγειλε για πολλοστή φορά "σκάνδαλο" στην ΕΡΤ με το δορυφορικό σήμα, ελάχιστοι γνώριζαν την ιστορία. Σήμερα ο γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών που καρατομείται κατά απαίτηση υπουργού και μηχανισμών, δίνει προσωπικές απαντήσεις, μιλώντας για "συμβουλές" να απομακρυνθεί επειδή παίζονται "μεγάλα συμφέροντα".
Η υπόθεση της δορυφορικής τηλεόρασης της ΕΡΤ, μεταφορά των σημάτων της και εκμετάλευση τους σε 4 ηπείρους είναι μια παλιά ιστορία που απασχολεί ακόμη τον εισαγγελέα. Πίσω της υπάρχουν εταιρείες μεγάλων συμφερόνων που μάχονται για αυτό το κομμάτι.
Στο στόχαστρο τους μπήκε τα τελευταία χρόνια ο γενικός διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Νίκος Μιχαλίτσης στον οποίο ανακοινώθηκε ήδη η έξοδος προς χάριν ενός υποψηφίου-πρόταση της Ν.Δ, πρώην νομάρχη! Ήταν ο γενικός που αντιπαρατέθηκε άγρια με τον νυν αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου τον περασμένο Φερβουάριο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, προκαλώντας τον να ανέβει στο ραδιομέγαρο και να μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης. Τότε ο βουλευτής της Ν.Δ δεν το έκανε. Τώρα ως υπουργός έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του. Ο Νίκος Μιχαλίτσης φυσικά απομακρύνεται την άλλη εβδομάδα από την ΕΡΤ...
Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης άκουσε το ακόμη στέλεχος της αλλά αποφάσισε να μην αντιπαρατεθεί με τον ΣΚΑΙ ή τα συμφέροντα που υπάρχουν πίσω από τις καταγγελίες. Ο γενικός διευθυντής όμως με σημερινή του ανακοίνωση τα λέει όλα. Για "συμβουλές" και παραινέσεις έως και τα γεγονότα που συνέβησαν για αυτό το διαγωνισμό. Για το ρεπορτάζ αξίζει να σημειωθεί πως παρά την κατακύρωση του διαγωνισμού σε εταιρεία συμφερόντων Δ.Κοντομηνά (την KB IMPULS A.E που κατέθεσε χαμηλότερη προσφορά) και το πράσινο φώς που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αναθέσει την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για μια δεύτερη γνωμοδότηση! Αντίπαλος εταιρεία στον εν λόγω διαγωνισμό είναι η "COMART" η οποία κατήγγειλε το "σκάνδαλο" στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Για την ιστορία επίσης η εν λόγω εταιρεία έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΕΡΤ. Αυτό το στοιχείο φυσικά και δεν ακούστηκε ποτέ στα ρεπορτάζ....

Η ανακοίνωση τουΓενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στις 27 Αυγούστου, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, αναφέρθηκε σε δήθεν σκάνδαλο σχετικά με τη μετάδοση, διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Στην εκπομπή, με καλεσμένο τον δικηγόρο κ. Μιχ. Δημητρακόπουλο ακούστηκαν απολύτως ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες, εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ, που αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα.
Επειδή ανήκω ακόμη στη διοίκηση της ΕΡΤ,
Επειδή έχω συμμετάσχει στον χειρισμό του θέματος, μαζί με άλλους άξιους και έντιμους συναδέλφους,
Επειδή κατά την δίωρη ενημέρωση που μου ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ στις 29/08 δεν διατυπώθηκε από τα μέλη του όχι μόνον διαφωνία αλλά ούτε καν η παραμικρή αμφιβολία για τον χειρισμό όλων των πτυχών του θέματος,
Επειδή τέσσερεις ημέρες μετά τη διατύπωση των ανυπόστατων κατηγοριών η ΕΡΤ δεν εξέδωσε απάντηση, εξώδικη διαμαρτυρία ή άσκησε ένδικο μέσο,
Επειδή υπηρετώ ένα δημόσιο οργανισμό επί 29 έτη που χρηματοδοτείται από τον Έλληνα πολίτη και έχω καθήκον να μην ανέχομαι να σέρνονται ανυπόστατες κατηγορίες που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του,
Επειδή, ενίοτε η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή,
Επειδή για λόγους συνείδησης αρνούμαι να υπακούσω σε «συμβουλές» που μου διοχετεύονται για πολλοστή φορά να απομακρυνθώ από την υπόθεση αυτή, γιατί «παίζονται μεγάλα συμφέροντα»
Επειδή αντιστάθηκα σθεναρά σε ανάλογες «συμβουλές» ή και έμμεσες απειλές όταν πρωτοστάτησα στην ελεύθερη μετάδοση σήματος High Definition από τη δημόσια τηλεόραση και δικαιώθηκα από το φυσικό μου εργοδότη, τους πολίτες αυτής της χώρας,
Επειδή κάποιοι με ισχυρές προσβάσεις στα ΜΜΕ και εμφανίσεις με συχνότητα αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους και της ποιότητας των επιχειρημάτων τους επικαλούνται εισαγγελείς εν είδει «μπαμπούλα» νομίζοντας ότι έτσι θα φοβίσουν όσους επιμένουν στη νομιμότητα,
Επειδή προσβλέπω σε μια κοινωνία που δεν θα κατευθύνεται από το φόβο και όπου οι εισαγγελείς θα κατορθώνουν να αποδίδουν ευθύνες εκεί που ανήκουν και τα πραγματικά σκάνδαλα δεν θα έχουν την κατάληξη εκείνου της SIEMENS,
Επειδή, τέλος, το οφείλω στο παιδί μου, στο οποίο θέλω να συνεχίσω να τολμώ να του ζητώ να μείνει σ’ αυτή τη χώρα αγωνιζόμενο και να μην μεταναστεύσει απογοητευμένο,ενημέρωσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ (και έλαβα την άδειά του), ότι θα εκδώσω ανακοίνωση που θα αποκαθιστά την αλήθεια επί του θέματος.
Ο κ. Δημητρακόπουλος, με την συνδρομή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος αντίθετα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν έκανε τον κόπο να ερευνήσει την υπόθεση ή να ζητήσει την άποψη της ΕΡΤ πριν μεταδώσει τις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες, ισχυρίστηκε ότι μέχρι πρότινος υπήρχε μια πολύ μεγάλη γαλλική εταιρεία, η FRANCE TELECOM, η οποία είχε αναλάβει με σύμβαση να μεταδίδει τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ ανά τον κόσμο χωρίς να πληρώνει η ΕΡΤ ούτε μισό ευρώ. Συνέχισε, λέγοντας ότι η ΕΡΤ με διαδικασίες που ελέγχονται από τον Εισαγγελέα ανέθεσε το ίδιο έργο σε άλλη εταιρεία με κόστος 4,5 εκατομμύρια € ετησίως!!!, οπότε για 5 προγράμματα, το δημόσιο επιβαρύνεται σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση με 20 εκατομμύρια € ετησίως!!! (το σφάλμα στον πολλαπλασιασμό δικό του).
Απέναντι στους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς αντιπαραθέτω την πραγματικότητα που είναι η παρακάτω:
Την μετάδοση διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ είχε αναλάβει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2010, μία ελληνική εταιρεία, η COMART, με δύο συμβάσεις, μία για την Ευρώπη και μία για τον υπόλοιπο κόσμο, για τις οποίες η ΕΡΤ πλήρωνε ετησίως περίπου 440.000 €.
Μετά από διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε η ΕΡΤ λόγω επικείμενης λήξης της σύμβασης με την COMART, αλλά και λόγω αντισυμβατικής συμπεριφοράς της τελευταίας, προέκυψε ανάδοχος εταιρεία από την οποία η ΕΡΤ εισέπραττε (αντί να πληρώνει) ετησίως περίπου 850.000 €.
Επομένως, η πραγματική διαφορά με την προηγούμενη κατάσταση (στην οποία καλεί ο κ. Δημητρακόπουλος την ΕΡΤ να επιστρέψει) ήταν 1.290.000 € ετησίως όφελος για την ΕΡΤ και κατ’ επέκταση για το ελληνικό δημόσιο.
Η υπόθεση αυτή έχει κριθεί δικαστικά (απερρίφθη αίτημα προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων της COMART από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών) και ελέγχθηκε από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο πόρισμα του οποίου οι σχετικές ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ κρίνονται απολύτως σύννομες και επωφελείς για την ίδια.
Η εταιρεία COMART αποφεύγει συστηματικά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που η ίδια κατέθεσε έχοντας ζητήσει αναβολή μία φορά και έχοντας παραιτηθεί μέχρι σήμερα άλλες τέσσερεις, καταθέτοντας καινούρια ασφαλιστικά μέτρα κάθε φορά που παραιτείται.
Η εταιρεία FRANCE TELECOM - GLOBECAST στην οποία αναφέρεται ο κ. Δημητρακόπουλος, υπήρξε όντως ο οίκος που συνεργάστηκε με την COMART στο παρελθόν για την μεταφορά του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Μετά όμως την αντισυμβατική συμπεριφορά της COMART έναντι της ΕΡΤ, η μεγάλη γαλλική εταιρεία της απαγόρευσε να λειτουργεί ως αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ενημερώνοντας εγγράφως την ΕΡΤ για το γεγονός αυτό. Η ΕΡΤ ενημερώθηκε επίσης από την FRANCE TELECOM – GLOBECAST, ότι η COMART προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον και της ίδιας της γαλλικής εταιρείας, τα οποία απερρίφθησαν από τα ελληνικά δικαστήρια.
Η ΕΡΤ ΑΕ, αντί της επιστροφής με ανάθεση στο επιζήμιο καθεστώς που ζητεί ο κ. Δημητρακόπουλος έχει ακολουθήσει το δρόμο της απόλυτης διαφάνειας. Αφού έδωσε σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές, προκήρυξε δύο νέους ξεχωριστούς ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς, έναν μειοδοτικό για την μεταφορά και έναν πλειοδοτικό για την διανομή και εκμετάλλευση. Ο πρώτος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, εστάλη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το οποίο επεστράφη εγκεκριμένος, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε εξέλιξη. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι στον πρώτο διαγωνισμό συμμετέσχε και η FRANCE TELECOM – GLOBECAST.
Όλα τα ανωτέρω ατράνταχτα στοιχεία παρουσιάστηκαν με τα σχετικά έγγραφα και στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ.
Είναι ευνόητο ότι, έχοντας συμμετάσχει στον χειρισμό του θέματος, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Νίκος Μιχαλίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις