Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή στον Βουλευτή Αχαϊας της ΔΗΜ.ΑΡ. κ Νίκο Τσούκαλη

Κύριε Βουλευτά,
Σας είναι γνωστό ότι ουδέποτε υπήρξα μέλος ή ψηφοφόρος της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Θεωρώ όμως ότι σήμερα την ανάγκη σαν πολίτης, σαν απλός πολίτης που βιώνει στο πετσί του τα αποτελέσματα των πολιτικών των Μνημονίων, να εκφράσω μέσω της ανοικτής επιστολής μου τα συναισθήματά μου.
Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις θεωρώ ότι ο Ελληνικός λαός, ίσως για πρώτη φορά, ψήφισε με σοφία.
Δεν έδωσε αυτοδυναμία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, ζητώντας παράλληλα με την επιλογή του την κυβερνητική συνεργασία των κομμάτων.
Παράλληλα με την ψήφο του, καταδίκασε πολιτικά τις Μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας.
Διότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν ζήτησε την ψήφο του Ελληνικού λαού, με πολιτική πλατφόρμα την συνέχιση αυτής της πολιτικής.
Ο λαός επέλεξε, την επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονιακών όρων και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.
Με συγκεκριμένες θέσεις των κομμάτων που απαρτίζουν σήμερα το κυβερνητικό σχήμα και με συγκεκριμένη προγραμματική σύγκληση. Επιδιώκοντας να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν ισότιμη εταίροι και όχι σαν εταίρες των διεθνών τοκογλύφων.
Το σίγουρο είναι ότι ο λαός, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είχε περισσότερη ελπίδα για να αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στον Φ. Κουβέλη, από ότι στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα.
Άλλωστε αυτοί είχαν στηρίξει και με την ψήφο τους το δεύτερο μνημόνιο, ενώ και είχαν δεσμευτεί για τις περικοπές των 11,5€ δις ευρώ.
Θα ήταν φαινομενικά δύσκολο γι’ αυτούς να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους, παρόλο που κατά την προεκλογική περίοδο άλλα εξήγγειλαν.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. όμως με την μέχρι προ λίγου στάση της, τις εκφρασμένες πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις, άλλη εντύπωση είχε δώσει στον Ελληνικό λαό.
Θα μπορούσε να αποτελέσει το κυβερνητικό Ανάχωμα στην περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, στη Κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους και στη διαταράξει της Κοινωνικής συνοχής.
Αντί αυτού, τείνετε να αποτελέσετε το Αριστερό Άλλοθι της Οικονομικής Γενοκτονίας του λαού μας.
Θα πείτε, άλλο το επιθυμητό και άλλο το δυνατό. Σίγουρα, αλλά δυστυχώς η μεγαλύτερη αρρώστια του πολιτικού μας συστήματος είναι ο Κυβερνητισμός.
Μια αρρώστια που κάνει τους πολιτικούςΑμνήμονες και πολλές φορές Κοινωνικά Αναίσθητους. Που ξεχνούν πολύ γρήγορα τι λέγανε και πράττουν ακριβώς τα αντίθετα που πριν κατηγορούσαν.
Κύριε Βουλευτά,
Εάν αυτά τα μέτρα, είναι αναγκαία για την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ, τότε γιατί το Φεβρουάριο του 2012 δεν τα στηρίξατε με την ψήφο σας;
Εάν αυτά τα μέτρα θα αποτελέσουν στο να ανακτήσει η χώρα μας τη διεθνή αξιοπιστία της, γιατί κατά τη σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας για τη συγκρότηση της κυβέρνησης, δεν τις συμπεριλάβατε;
Γνωρίζετε κ’ εσείς όπως όλοι μας, ότι τα μέτρα αυτά και θα αποτύχουν και θα απαιτηθούν νέα μέτρα.
Κύριε Βουλευτά,
Θα ισχυριστείτε ότι μέχρι σήμερα ο λαός μας και η χώρα, πληρώνει τα μεγάλα λόγια και τους λαϊκισμούς. Ότι απαιτείται υπεύθυνη στάση και ευθύνη όλων μας, ώστε να βγούμε από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες. Μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πολύπλευρη και αφορά τη γενικότερη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας.
Σαφώς και έχετε δίκιο. Ποιο είναι όμως το παράδειγμα που δίνει σήμερα ο πολιτικός κόσμος στο λαό όταν :
- Ακόμα και σήμερα, σύγχρονοι Μαυραγορίτες κερδοσκοπούν από την κρίση, με την ανοχή, εάν όχι και με την συνενοχή των πολιτικών;
- Ενώ κόβεται π.χ. το πολυτεκνικό επίδομα των 44€ ανά παιδί το μήνα, τεχνοκράτες να διορίζονται σε κρατικές θέσεις και να αμείβονται με 21.000€ μηνιαίος;
- Ενώ μειώνονται και οι κατώτερες συντάξεις, «κομματικοί» φίλοι να συνωστίζονται σε κομματικά ή βουλευτικά γραφεία, απαιτώντας να διοριστούν σε Δ.Σ. Οργανισμών και φορέων, για να εξασφαλίσουν ένα καλό εισόδημα από τον κρατικό προϋπολογισμό;
Όλα αυτά και πολλά άλλα που καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα δυστυχώς προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Δεν ενεργοποιούν το λαό για να συμμετέχει και να συμβάλει στην Εθνική προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση. Άλλωστε και με ποια ηθική δύναμή.
Γνωρίζει ότι μ’ αυτή την πολιτική και το πολιτικό δυναμικό της χώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε.
Γνωρίζει, όπως και εσείς άλλωστε, ότι αυτά τα μέτρα θα αποτύχουν και θα απαιτηθούν νέες θυσίες από το λαό, τον εξαθλιωμένο πια λαό. Είναι βέβαιος ο λαός, ότι στο τέλος θα οδηγηθούμε, αφού θα έχει καταστραφεί όλη η παραγωγική βάση της χώρας μας, στο Εθνικό Νόμισμα.
Τότε πια, θα μιλάμε για την πλήρη υποταγή της χώρας μας στο Διεθνές Τοκογλυφικό Κεφάλαιο.
Κύριε Βουλευτά,
Η ιστορία σίγουρα θα γράψει για τον καθένα, πρόσωπα ή κομματικούς σχηματισμούς, είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά.
Θα είναι αυστηρός κριτής σε όλους αυτούς, που ενώ γνώριζαν το αποτέλεσμα, στην πορεία άλλαξαν θέσεις και στάση.
Γιατί ο καθένας μας μπορεί, αν κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο, να επαναφέρει στη μνήμη του τις κατά καιρούς τοποθετήσεις, δηλώσεις και θέσεις. Τόσο τις δικές σας προσωπικά, όσο και άλλων στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.
Από αυτές ο καθένας μας θα αντλήσει τα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την αποτυχία των μέτρων, την διεύρυνση της Ύφεσης και της Εξαθλίωσης του λαού μας.
Διαπιστώσεις που σήμερα πια και διεθνής οργανισμοί όπως ο ΟΑΣΑ και το ΔΝΤ, καλούν τις κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν σε μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα και την κατανάλωση, γιατί αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση της ζήτησης και δημιουργούν υψηλή ύφεση και ανεργία. (έκθεση ΔΝΤ για τις εξελίξεις στη ζώνη του Ευρώ).
Και παρόλο που όλοι αυτοί αναγνωρίζουν την αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζουν με τα Μνημόνια, κάποιοι εμμένουν σ’ αυτή. Άραγε γιατί;
Μήπως τελικά έχει βάση η άποψη, ότι επιβουλεύονται και ο σκοπός τους είναι όχι να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, αλλά, να πάρουν την Δημόσια περιουσία και τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, Κοψοχρονιά;
Αντί να γίνουμε η Νορβηγία του νότου, να καταλήξουμε σε Νιγηρία του βορά.
Κύριε Βουλευτά,
Σας καλώ δημόσια, πριν την απόφασής σας και την επιλογή σας για τα μέτρα, να αντιγράψετε την «πορεία του αλατιού» του Μαχάτμα Γκάντι για την ανεξαρτησία της Ινδίας.
Ένα ξημέρωμα, ξεκινήστε από την Κολοκοτρώνη 12 μια μοναχική πορεία από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, διερχόμενος από τις οδούς Όθωνος Αμαλίας – Γούναρη – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη. Όπως τότε, που μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συμμετείχατε στις διαδηλώσεις που καταγγέλλαμε τα μέτρα της εξαθλίωσης.
Αναζητήστε μέσω του διαδικτύου τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του βουλευτή Ν. Τσούκαλη, για τα μνημόνια, τις εργασιακές σχέσεις, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κ.α.
Και μετά πάρτε τη μεγάλη απόφαση, κάντε την προσωπική σας επιλογή. Θα παραμείνετε ο Ν. Τσούκαλης που μέχρι σήμερα γνώριζε ο λαός της Αχαΐας, είτε σας ψήφιζε είτε όχι, ή θα τον προδώσετε;
Προσωπικά ελπίζω ότι θα καταψηφίσετε τα μέτρα που περικόπτουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Εάν όμως επιλέξετε το δρόμο της ψήφιση τους, λόγο προσωπικής επιλογής ή κομματικής πειθαρχίας, τότε θα καταγραφείτε και εσείς, όπως και η ΔΗΜΑΡ, σαν την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΕΥΘΥΝΗΣ για:
- Την Οικονομική Εξαθλίωση και Εθνική Γενοκτονία του λαού μας,
- Την κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους και της Κοινωνικής Συνοχής,
- Στην επιτυχία της Χρυσής Αυγής να καταστεί, από το λαό, Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Αυτά θα είναι τα έργα σας, εάν συνεχίσετε στοΠολιτικό Συμπεθεριό με τον Νεοφιλελευθερισμό της Ν. Μπακογιάννη και του Στ. Μάνου.
Θεωρώ χρέος σας, έναντι του λαού και του έθνους, να δώσετε στον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα να αποφασίσει, μέσω ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑΤΟΣ, την αποδοχή ή όχι των μέτρων αυτών.
Αυτή η βούληση του λαού δεν θα αποτελέσει κυβερνητική κρίση, απεναντίας, δυναμώνει την Εθνική προσπάθεια και την κυβερνητική προοπτική.
Με άλλες συμπεριφορές κινδυνεύει η συνοχή της, από την συμπεριφορά του σύγχρονου «Κληκλή»κινδυνεύει.
Διαφορετικά δυστυχώς θα εισπράξετε όλη την οργή του λαού, και πιθανόν εάν ο Γ. Παπανδρέου τα καταψηφίσει, αυτός να κυκλοφορεί στην Πάτρα σαν σωτήρας, ενώ εσείς θα Μεταναστεύσετε.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔ/ΣΤΗΣ ΔΑΚΕ ΑΧΑΪΑΣ
Υ.Σ. Όταν πριν λίγες μέρες έστειλα αντίστοιχη επιστολή προς τον βουλευτή της Ν.Δ. και δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Πολλοί μου είπαν ότι λίγα του έγραψα. Υπήρξαν κάποιοι όμως που είχαν την απορία ποιος με είχε υποκινήσει να την γράψω, πιθανόν εννοούσαν κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο. Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να λέω πάντα την αλήθεια, τους ενημερώνω λοιπόν, ότι με έβαλε η καθημερινή δοκιμασία που βιώνουν οι πολίτες στις ουρές για διακανονισμούς στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Με έβαλε η πολύτεκνη μάνα που δεν είχε να δώσει στο παιδί της που παρουσιάζονταν στο στρατό ούτε 50€. Με έβαλε ο γονιός που πήγε στο ψιλικατζίδικο στη γειτονιά, ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια για να πάρει γάλα και τρόφιμα για τα παιδιά του. Όποιος βουλευτής δεν τα πιστεύει αυτά και τα θεωρεί ψέματα, στη διάθεσή του να του δώσω τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις