Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή του πρόεδρου του ΤΕΕ προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012
tee
   
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης απευθύνει Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο, Π. Καμμένο Φ. Κουβέλη και Α. Παπαρήγα. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:   

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ 
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κ.Ο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ
Αξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για τη σημερινή τραγική κατάσταση των Μηχανικών και του Τεχνικού Κόσμου σε όλο το φάσμα της εργασιακής τους ενασχόλησης.
Απευθύνομαι σε εσάς, για να αναδείξω όχι μόνο τον παραλογισμό και την κοινωνική αδικία των οριζόντιων μέτρων, αλλά και την τεχνοκρατική ανεπάρκεια ή και την σκοπιμότητα  εξυπηρέτησης συμφερόντων όσων τα εισηγούνται.
Είναι γνωστό ότι χιλιάδες Μηχανικοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους και στην κάλυψη των παγίων ασφαλιστικών εισφορών τους.   

Τα ιδιωτικά έργα έχουν μηδενισθεί, τα δημόσια έργα από το ΠΔΕ φαντάζουν όνειρο και το ΕΣΠΑ στέκει αναπορρόφητο, χωρίς επανασχεδιασμό και προτεραιότητα σε ένα ιεραρχημένο σχέδιο δημοσίων υποδομών με τις δημόσιες Υπηρεσίες διαλυμένες και υποστελεχωμένες.
Η λέξη «ανάπτυξη» έχει μείνει μόνο στον τίτλο του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ οι περισπούδαστες διαρθρωτικές αλλαγές στα λόγια,  ως άλλοθι για την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών παροχών, μισθών, συντάξεων και υφεσιακής πολιτικής.
Σε αυτό το κλίμα, οι Μηχανικοί συνεχίζουμε να γινόμαστε αποδέκτες μιας καθημερινής παράνοιας οριζόντιων και άδικων μέτρων σε όλους τους τομείς.
Δεκάδες αιτήσεις διαγραφής κατατίθενται εβδομαδιαία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, λόγω αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, νέοι Συνάδελφοι δεν εγγράφονται, ενώ η καθημερινή διατύπωση του αδιεξόδου των Μηχανικών δείχνει την εξαθλίωση που βιώνουμε.
Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά στην εφαρμογή της αντισυνταγματικής διάταξης, για υποχρεωτική ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία.  Διάταξη που είχε καταγγείλει η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ και είχαν καταψηφίσει.  Στόχος αποτελεί η κάλυψη ταμειακών αναγκών άλλων ασφαλιστικών Φορέων.
Η διάταξη αυτή συνεπάγεται άμεσα αυξήσεις 30% στις ασφαλιστικές εισφορές, και κατά συνέπεια, σε επιστήμονες άνεργους, απολυμένους, χωρίς επαγγελματικό αντικείμενο.
Σημειώνουμε ότι η εφαρμογή της ρύθμισης καταδικάζει τον υγιή ασφαλιστικό μας Φορέα σε ελλειμματικό εντός 12 χρόνων, όπως αποδεικνύει η αναλογιστική μελέτη (επισυνάπτεται) που έχουμε καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό.  Σημειώνουμε, επίσης, ότι η διάταξη εφαρμόζεται υποχρεωτικά μόνο στον Φορέα μας που ασφαλίζει την ιδιότητα του Μηχανικού και όχι σε άλλους ασφαλιστικούς Φορείς με εγνωσμένα προβλήματα βιωσιμότητας, όπου και δίνεται το δικαίωμα στον ασφαλισμένο να επιλέξει όποια ασφαλιστική κατηγορία επιθυμεί, ακόμη και υποδεέστερη αυτής που ήδη είναι και, ενώ ασφαλίζεται η εργασία.
Οι δύο εναλλακτικές προτάσεις μας για δικαιότερο καταμερισμό των βαρών προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν εξετάσθηκαν.  Τα ισοδύναμα μέτρα είναι και αυτά στα λόγια, όπως οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Η απάντηση που πήραμε παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τρόικα και το Μνημόνιο.
Επιπροσθέτως, έχει επιβληθεί πρόσθετη εισφορά υπέρ του Ταμείου Αλληλεγγύης 10€ μηνιαίως.  Τραγική ειρωνεία αποτελεί να πληρώνουν χιλιάδες άνεργοι, νέοι και απολυμένοι Μηχανικοί 10€ μηνιαίως χωρίς ούτε ένας να έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν έχει κλείσει τα βιβλία του.
Παρά το πλούσιο νομοθετικό έργο, μια χρόνια εκκρεμή Υπουργική Απόφαση για τον κανονισμό λειτουργίας του Κλάδου Προνοιακών Παροχών συνεχίζει να μην εκδίδεται αφήνοντας χιλιάδες Μηχανικούς ανασφάλιστους, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς τη δυνατότητα ένταξης στο Ταμείο Ανεργίας που πληρώνουν ως άνεργοι, μη καταγεγραμμένοι.
Η πρότασή μας για 18€ μηνιαίως, αλλά άμεση λειτουργία του Κλάδου Προνοιακών Παροχών, είχε την ίδια τύχη με τις προηγούμενες προτάσεις.
Η τραγική κατάσταση των Μηχανικών δεν πτοεί βέβαια το Υπουργείο Οικονομικών, να συνεχίζει απτόητο πολιτικές ανάλγητες και σίγουρες για την αποτυχία τους, «κοροϊδεύοντας» την Τρόικα και εξοντώνοντας την Κοινωνία.
Μάθαμε για την κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες.  
Γνωρίζετε ότι το υπό κατάργηση όριο αφορολογήτου των 5.000,00€ είναι ίσο με τις ασφαλιστικές εισφορές μας; 
Γνωρίζετε ότι το εκπληκτικό Υπουργείο Οικονομικών αποδέχεται ως δαπάνη το 10%  αυτών των εισφορών;
Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν, επί Υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, στο Νομοσχέδιο περί της "Αρχής της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργησης αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» (Ν. 3919/02.03.2011),  η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών θα έφερνε μείωση των εσόδων και απορρύθμιση του επαγγέλματος.
Επικράτησε η άποψη του κ. Ι. Στουρνάρα, ως Προέδρου του ΙΟΒΕ,  ότι με το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα ανέβαινε το ΑΕΠ κατά 10%.  Τότε ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι δεν χρησιμοποίησε κλαδικά στοιχεία, αλλά το πολυκλαδικό υπόδειγμα γενικής ισορροπίας (GIMF) που εφαρμόστηκε στο Μεξικό.  Σήμερα είναι, πια, γνωστό ότι οι θέσεις μας δικαιώθηκαν.  Η Ελλάδα πλησίασε το Μεξικό, το επάγγελμα του Μηχανικού «άνοιξε» με την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών.  Τα δομικά υλικά αυξάνουν τις τιμές τους κάθε μήνα, παρά τη μηδενική τους ζήτηση (επισυνάπτονται στοιχεία Ελληνικής Στατιστικής Αρχής).
Το τελικό αποτέλεσμα, το κόστος των κατασκευών, ίδιο ή και μεγαλύτερο, με εξαθλιωμένους Μηχανικούς και εργαζόμενους.
Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σήμερα ο κ. Στουρνάρας, ως Υπουργός, πάλι οριζόντια καταργεί το αφορολόγητο, διατηρώντας σχεδόν μηδενική την αιτιολόγηση των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών. 
Αυτή η παρανοϊκή πολιτική έχει ήδη πετύχει τον σκοπό της:   
       - μας εξαθλίωσε, μας ξενιτεύει, μας περιθωριοποιεί. 
      - Τα δήθεν επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας απέτυχαν στην πράξη.   
Η μόνη επιτυχής «ανταγωνιστικότητα» είναι η εξαγωγή επιστημόνων σε χαμηλές τιμές στο εξωτερικό.
Είναι ενδεικτική άλλωστε η ολιγωρία του Υπουργείου Οικονομικών σε πραγματικά διαρθρωτικές αλλαγές.  Σύμφωνα με τον Νόμο 3919/2011, έπρεπε να είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα Προεδρικά Διατάγματα εντός 4 μηνών από την έκδοση του. 
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνέταξε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και εδώ και 16 μήνες περιμένουμε την απόκριση του Υπουργείου Οικονομικών.  Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων έχει εξετάσει το Προεδρικό Διάταγμα και το έχει αποστείλει.  
Γιατί καθυστερεί το Υπουργείο Οικονομικών;  
 -Μήπως επειδή καθιερώνεται η σύνταξη πραγματικού προϋπολογισμού για  κάθε έργο;  
-Μήπως επειδή καταργούνται οι 13 διαφορετικοί στρεβλοί τρόποι προϋπολογισμού ενός έργου και καθιερώνεται ο ένας πραγματικός;  
- Μήπως επειδή μηδενίζεται η φοροδιαφυγή στα ιδιωτικά έργα;
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι και κυρία Γενική Γραμματέα
Ένας από τους σκοπούς της ίδρυσης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από την ελληνική Πολιτεία είναι η συνδρομή του για την άρτια κατάρτιση και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος.  Ένας πρόσθετος σκοπός σε σχέση με τα Μέλη του, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο από την Πολιτεία είναι η μέριμνα για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και προστασία του κύρους των Μελών του.  Θα ήμασταν παράνομοι και ανακόλουθοι με τις δύο διατάξεις του Νόμου, αλλά και με τη συλλογική μας συνείδηση και το καθήκον μας, αν δεν εμποδίσουμε την εφαρμογή των αντικειμενικά άθλιων διατάξεων.  Το επισημαίνουμε, παρότι γνωρίζουμε ότι επιχειρείται να απαξιωθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μαζί με τα 120.00o Μέλη του, να καταργηθεί ο Θεσμικός του Ρόλος μαζί με τον ρόλο των Μηχανικών στην ελληνική κοινωνία και να αποδιαρθρωθεί ο εναπομείνας ελληνικός παραγωγικός ιστός.  Το επισημαίνουμε, παρότι γνωρίζουμε ότι η πολεμική των συντεχνιών της αισχροκέρδειας και του μεταπρατισμού, και οι υποστηρικτές τους, θα συνεχίζουν να αποδομούν τον τεχνικό κόσμο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως και όλον τον επιστημονικό κόσμο.  Όποιον έχει διαφορετική και ακηδεμόνευτη φωνή.
Ενδεικτικό, άλλωστε παράδειγμα αποτελεί η εκπληκτική διάταξη του Μνημονίου για ύπαρξη διατίμησης στις ενεργειακές επιθεωρήσεις, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η αντικατάσταση της άδειας του Ενεργειακού Επιθεωρητή από την αναγγελία.  
Η «προφανής ενεργειακή επιβάρυνση», όχι των καυσίμων, αλλά των Ενεργειακών επιθεωρητών του 1€/τμ οδήγησε στη διατίμηση;  
Ενοχλεί η λέξη «άδεια» ή υποκρύπτεται η τάση της αναγγελίας, δηλαδή του όποιος δηλώσει οποιαδήποτε ενασχόληση την ασκεί θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του Πολίτη;  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η συνέχιση της πολιτικής της κατάργησης των αναλογικών εισφορών, ανάλογα με το ύψος εργασιών ή το κέρδος των Μηχανικών και η διάχυση των εισφορών ισότιμα σε όλους, άνεργους, απολυμένους, υποαπασχολούμενους και υπεραμοιβόμενους.  
Απευθυνόμαστε σε εσάς, για να σταματήσετε, έστω και τώρα, 
     με την κοινωνική συνοχή ήδη κατεστραμμένη, 
    με τον τεχνικό κόσμο σε απόγνωση,  
     με τα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία σε πτώχευση,
    με τα εργοτάξια κλειστά,
   με ανύπαρκτο σχέδιο ανάπτυξης και 
κυρίως με επιστήμονες που χάνουν καθημερινά την προσωπική τους αξιοπρέπεια και την οικογενειακή τους γαλήνη, 

 1. Να σταματήσετε μια πολιτική απορρύθμισης των θεσμών του ευρωπαϊκού   πολιτισμού μας, του Συντάγματος και του κράτους Δικαίου.
 2. Να σταματήσετε τη θεώρηση της πολιτικής που θέλει τον Πολίτη εχθρό και όχι σύμμαχο.
 3. Να σταματήσετε τον δογματισμό των Υπουργών και στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, να θεωρούν εχθρό τις παραγωγικές δυνάμεις και να πριμοδοτούν, ακόμη και σήμερα, τις μεταπρατικές δυνάμεις.
 4. Να σταματήσετε την ασυδοσία και την αδιαφάνεια του τραπεζικού συστήματος, θέτοντας, επιτέλους, κανόνες λειτουργίας και διαφάνειας.
 5. Να σταματήσετε όσους δεν θέλουν να αφήσουν όρθια τη παραμικρή παραγωγική ελληνική δραστηριότητα.
 6. Να σταματήσετε την απαξίωση των επιστημόνων και των εργαζόμενων.
 7. Να σταματήσετε όσους συνεχίζουν να προωθούν συμφέροντα κερδοσκοπίας επικαλούμενοι τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.  
 8. Να σταματήσετε τη βαρβαρότητα..
Σας καλώ, πριν να είναι αργά:
 • Να ακούσετε όσους μπορούν να συντάξουν και να εφαρμόσουν ένα υγιές αναπτυξιακό σχέδιο.

 • Να ακούσετε όσους μπορούν να οικοδομήσουν παραγωγική δομή και να προχωρήσουν στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

 • Να ακούσετε τη φωνή της κοινωνίας του επιστημονικού κόσμου, των παραγωγικών δυνάμεων.

   
Με τιμή
Ο Πρόεδρος


Χρήστος Σπίρτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις