Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΒΙΑΣ - Χτύπησαν μετανάστες στην Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα η δράση των φασιστών κλιμακώθηκε μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Bουλή

Του Άγγελου Καλοδούκα

Το βράδυ της Τρίτης 8 Μαΐου συμμορία 15 περίπου φασιστών επιτέθηκαν σε μετανάστες χτυπώντας τους με σιδερολοστούς, σιδερογροθιές και αλυσίδες. Τρεις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά χτυπημένοι. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η επίθεση έγινε υπό το βλέμμα της αστυνομίας και μετά την έξοδο των μεταναστών από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο είχαν προσαχθεί για έλεγχο στοιχείων.

Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 10 Μαΐου ομάδα φασιστών επιτέθηκε με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σπίτια που διαμένουν μετανάστες, στο κέντρο της Καλλιθέας, προσπαθώντας να τα κάψει, μαζί με τους ενοίκους τους, οι οποίοι εκείνη την ώρα κοιμούνταν μέσα.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου μία συμμορία τριάντα περίπου φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στην πλατεία Κύπρου, στέλνοντας έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα. Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια πολλών δεκάδων Καλλιθεατών οι οποίοι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πλατεία.

Καθημερινά στους δρόμους και τις γειτονιές της Καλλιθέας πραγματοποιούνται παρόμοιες επιθέσεις. Μετανάστες και Έλληνες, μαθητές, και αγωνιστές του κινήματος δέχονται επιθέσεις από τις φασιστικές συμμορίες.

Η δράση των φασιστών στην περιοχή ξεκινάει από τον Μάιο του 2011, με την πυρπόληση δύο μουσουλμανικών χώρων λατρείας. Η κλιμάκωσή της όμως και η ένταση των επιθέσεων την τελευταία εβδομάδα, έφερε ξαφνικά ολόκληρη την κοινότητα των μεταναστών αντιμέτωπη με τη φασιστική βία. Οι μετανάστες (κυρίως οι Αιγύπτιοι που αποτελούν την μεγαλύτερη μεταναστευτική κοινότητα) αποφάσισαν να αντιδράσουν. Αποφάσισαν μόνοι τους να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κύπρου, όπου γίνονται και οι περισσότερες επιθέσεις, για να αποτρέψουν φασιστικές επιθέσεις. Η “Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία” ήρθε σε επαφή μαζί τους και αποφάσισε να μετατρέψει τη συγκέντρωση των μεταναστών που έγινε το Σάββατο 12 Μαΐου σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλώντας και άλλες κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες να την στηρίξουν. Τριακόσια περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και στη συνέχεια έκαναν διαδήλωση μέχρι την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής για την περιοχή. Η αστυνομία δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για να συλλάβει τους Χρυσαυγίτες τραμπούκους αλλά έσπευσε με τέσσερις (!) τουλάχιστον διμοιρίες ΜΑΤ (και δεκάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ) να τρομοκρατήσει τους μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ίδια η αστυνομία έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά Ναζιστών οπαδών της Χρυσής Αυγής. Όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει η εφημερίδα Το Βήμα «ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν “Χρυσή Αυγή”»[1]:

«Στα περισσότερα από τα τμήματα στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί -όπως κι άλλοι πολίτες- το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμαίνεται από 19-24% κι είναι το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οργάνωση σε περιοχές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας ή η Κυψέλη, όπου θεωρείται ότι έχει ισχυρά ερείσματα, συγκεντρώνει ποσοστό από 15 έως 18%!

Η ανάλυση των ψήφων που έλαβε η «Χρυσή Αυγή» σε 11 εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών είναι εντυπωσιακή. Σ΄αυτά ψηφίζουν – με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής κι άλλες. Τα τμήματα αυτά- από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα-,βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στην έδρα του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στα εν λόγω τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έρχεται πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα). Επιπλέον η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστά 23,08% στο 811ο εκλογικό τμήμα, 22,7% στο 808ο εκλογικό τμήμα και 22,2 στο 806ο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω σε εκλογικά τμήματα της οδού Τσόχα, όπου δεν ψηφίζουν οι αστυνομικοί, το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» πέφτει στο 12-14%. Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα κι ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ΄αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε με την σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» κινείται μεταξύ του του 45% και του 59%».

Όταν το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου για πρώτη φορά το 1981 σχημάτιζε κυβέρνηση, παρελάμβανε και μια αστυνομία στην οποία υπήρχαν «χουντικά σταγονίδια» σύμφωνα με την πολιτική «αργκό» εκείνης της εποχής. Τότε πράγματι είχε επέλθει ένας (σχετικός) εκδημοκρατισμός της αστυνομίας. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που «πλέον έχει σαπίσει» (κατά δήλωση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου[2]) κληροδοτεί στην ελληνική κοινωνία μια κατά πολύ χειρότερη αστυνομία από εκείνη που παρέλαβε το 1981. Τα «χουντικά σταγονίδια» έχουν μετατραπεί σε ναζιστικούς πυρήνες εντός του αστυνομικού σώματος. Τα νεοφιλελεύθερα πρωτοπαλίκαρα, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος , Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ανδρέας Λοβέρδος, φρόντισαν και δημιούργησαν μια εξαιρετικά επικίνδυνη αστυνομία για τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών. Το γεγονός αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Αριστερά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η αποθέωση της Χρυσαυγίτικης συμπεριφοράς της αστυνομίας χτες στην Καλλιθέα ήταν, μετά τη λήξη της διαδήλωσης, όταν τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους μετανάστες που αποχωρούσαν για να τους συλλάβουν! Με παρέμβαση των μελών της Πρωτοβουλίας και των άλλων συλλογικοτήτων τελικά αποτράπηκαν οι συλλήψεις.

Παρά την αστυνομική-ναζιστική τρομοκρατία οι μετανάστες δεν φοβήθηκαν! Θα σας πω κάτι που δείχνει το εκπληκτικό θάρρος αυτών των ανθρώπων.

Προσέξτε:

Αντιμετωπίζουν φασίστες δολοφόνους και ταυτόχρονα μπάτσους φασιστικής νοοτροπίας. Παρ’ όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι διώκτες τους κρύβονται είτε στα βρώμικα σώβρακα των ΜΑΤ (οι Χρυσαυγίτες) είτε κάτω από τις επίσημες στολές της ελληνικής αστυνομίας, οι μετανάστες και οι μετανάστριες της διαδήλωσης της Καλλιθέας μου επέτρεπαν να τους φωτογραφίζω. Και όχι μόνο:

Όταν τους επεσήμανα ενδεχομένους κινδύνους μου δήλωναν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες τους γιατί «δεν φοβούνται κανέναν»! Μου ζητούσαν επίμονα τη διεύθυνση του διαδικτύου που θα δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους, ανυπομονώντας να τις δουν. Οι διώκτες τέτοιας ποιότητας ανθρώπων είναι δειλά ανθρωπάρια, που κρύβονται πίσω από κουκούλες και τα ΜΑΤ. Οι διώκτες τους είναι άνθρωποι των υπονόμων.

Οι μετανάστες αδελφοί μας δίνουν μαθήματα θάρρους και ήθους σε μας τους ιθαγενείς Έλληνες. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο ανέτρεψαν αιμοσταγείς δικτάτορες. Αν υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να φοβούνται τόσο θαρραλέους ανθρώπους είναι τα δειλά ανθρωπάρια, οι Ναζί.

Η κινητοποίηση των μεταναστών, η οργή τους και η αποφασιστικότητά τους, καθιστούν σαφές, ότι αυτό το τμήμα της εργατικής τάξης αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της σύγκρουσης ενάντια στο φασισμό. Και επιτέλους, όπως αποδείχθηκε και στις τελευταίες εκλογές, η Αριστερά αποτελεί πλέον πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί στην Αριστερά, ενωμένοι σαν μια γροθιά, ας ξαναστείλουμε τα ναζιστικά αποβράσματα εκεί όπου ανήκουν: Στους υπονόμους!

[1] http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088

[2] http://gr.news.yahoo.com/30-134016793.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις