Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το μέλλον των εργαζόμενων στην Ευρώπη θα κριθεί στην Ελλάδα. Ανακοίνωση της 4ης Διεθνούς.

Ανακοίνωση της Τέταρτης Διεθνούς για την κατάσταση στην Ελλάδα
Εδώ και δύο χρόνια ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε κατά της λιτότητας που επιβλήθηκε από την Τρόικα (το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Μετά από δεκαεπτά 24ωρες γενικές απεργίες, μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις πλατειών από τους αγανακτισμένους, μετά από καταλήψεις εργασιακών χώρων, ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μάη καταψήφισε κατά 60% τα κόμματα που αποδέχθηκαν τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, και έδωσε 37% σε κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του αντικοινωνικού φιλελευθερισμού του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και δύο χρόνια, συντετριμμένη από το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την υπερσυσσώρευση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η Ελλάδα έχει γίνει το εργαστήριο των πολιτικών που αποσκοπούν στο να κάνουν το λαό να πληρώσει για την καπιταλιστική κρίση. Τα σχέδια διάσωσης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα έχουν μόνο ένα σκοπό: να εγγυηθούν την αποπληρωμή του χρέους από το ελληνικό κράτος στις τράπεζες, να διατηρηθούν η κερδοσκοπία της χρηματοπιστωτικής φούσκας που εκείνοι δημιούργησαν.
Τα «μνημόνια» που συνοδεύουν αυτά τα σχέδια έχουν στόχο να δοκιμάσουν στην Ελλάδα πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει το κεφάλαιο στη μονοπώληση του πλούτου που παράγεται από τους εργάτες, ρίχνοντάς τους στην εξαθλίωση. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι η βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων, η αποδόμηση της εργατικής νομοθεσίας, η βίαιη αύξηση της ανεργίας (η οποία ήδη θίγει στην Ελλάδα το 21,2% του ενεργού πληθυσμού, σχεδόν το 30% των γυναικών και 50% των νέων), μία ύφεση παρόμοια με αυτή του 1929-1930 (πτώση του ΑΕΠ κατά 6,9% το 2011, με εκτιμώμενη περαιτέρω μείωση της τάξης του 5,3% το 2012, μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 4,3% το Μάρτιο του 2012 σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2011), καταστροφή του συστήματος υγείας (έχουν κλείσιμο 137 νοσοκομείων και εξαφάνιση του 1/5 των εργαζόμενων στην υγεία,  έλλειψη φαρμάκων λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 1,1 δις ευρώ) και της στεγαστικής αγοράς (200.000 σπίτια έχουν μείνει απούλητα, ενώ ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε ραγδαία), υποσιτισμός…
Κάνοντας την αυθαιρεσία, τη μυστικότητα και το φόβο μία πραγματική μορφή διακυβέρνησης, μια τέτοια βάρβαρη πολιτική ελέγχου του κόσμου δεν θα μπορούσε να μη δημιουργήσει αντιδράσεις οργής, αγωνίας και θυμού. Μέρος αυτής της οργής διοχετεύτηκε σε μία απαίσια ρατσιστική, αντισημιτική και ξενοφοβική δύναμη, τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που πάτησε πάνω στην πολιτική της κυβέρνησης της καταστολής των διαδηλωτών και του κυνηγιού μεταναστών και έχει διεισδύσει στην αστυνομία. Αυτό θα πρέπει να μας θέσει σε επαγρύπνηση και να μας οδηγήσει στην καταγγελία της πολιτικής της κυβερνητικής καταστολής και του ρατσισμού που επιβάλλονται από την «Τρόικα» στην Ελλάδα.
Αντιμέτωπη με την πολιτική που επιβάλλει η τρόικα, η ελληνική  ριζοσπαστική αριστερά, και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα καταλαμβάνει κεντρική θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή, υπερασπίζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με 5 σημεία:
- Κατάργηση των μνημονίων, όλων των μέτρων λιτότητας και των αντιμεταρρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας που καταστρέφουν τη χώρα.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών, που  έχουν πάρει μεγάλα ποσά από την κυβερνητική στήριξη.
- Αναστολή της αποπληρωμής του χρέους και έλεγχός του (audit), που θα επιτρέψει να καταγγελθεί και να διαγραφεί το απεχθές χρέος.
- Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
- Τροποποίηση του εκλογικού νόμου που επέτρεψε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ να κυβερνούν εις  βάρος του ελληνικού λαού και να βυθίσουν τη χώρα σε κρίση.
Η Τέταρτη Διεθνής καλεί όλο το διεθνές εργατικό κίνημα, όλους τους αγανακτισμένους, όλους εκείνους που προασπίζονται τα ιδανικά της αριστεράς, να υποστηρίξουν αυτό το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης.
Θέλουμε να πετύχει ο ελληνικός λαός στην επιβολή, με την ψήφο και τις κινητοποιήσεις του, μίας κυβέρνησης της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς που αρνείται τη λιτότητα, μίας κυβέρνησης ικανής να επιβάλει τη διαγραφή του χρέους. Σε αυτή την προοπτική καλούμε όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα στην Ελλάδα – τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα – να συστρατευτούν γύρω από ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης.
Η κρίση δεν είναι κρίση της Ελλάδας, αλλά κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπόκειται στη βούληση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων στην υπηρεσία του. Είναι κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν εναπόκειται στην Τρόικα, αλλά στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα. Οι προσπάθειες της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ, να επιβάλει στον Ελληνικό λαό δημοψήφισμα για το ευρώ με την ευκαιρία των εκλογών της 17ης Ιούνη – πραγματικό εκλογικό πραξικόπημα – πρέπει να απορριφθούν. Δεν είναι το Ευρώ, αλλή οι υπαγορεύσεις της τρόικα που πρέπει να καταπολεμηθούν σήμερα.
Περισσότερο από ποτέ, οι αγώνες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας καθιστούν αναγκαίo τον αγώνα για ρήξη με τις πολιτικές και τις συνθήκες εκείνες που αποτελούν τη βάση της οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερο από ποτέ, το να αγωνίζεσαι ενάντια στη λιτότητα δε σημαίνει επιστροφή στον εθνικισμό, αλλά τη δημιουργία ενός κινήματος για μια άλλη Ευρώπη που θα προασπίζεται τα κυρίαρχα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων καθώς και την προοπτική των Ηνωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης.
Η Ελλάδα έχει γίνει ένα εργαστήριο για την Ευρώπη. Πάνω σε ανθρώπινα πειραματόζωα δοκιμάζουν τις μεθόδους εκείνες που στη συνέχεια θα εφαρμοστούν στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, και ούτω καθεξής. Ο Ελληνικός λαός εξεγέρθηκε,  στους χώρους εργασίας, στους δρόμους και στις κάλπες ενάντια σε αυτές τις βάναυσες πολιτικές. Η αντίσταση των Ελλήνων είναι η δική μας αντίσταση, οι αγώνες τους είναι δικοί μας αγώνες. Αυτή η αντίσταση δείχνει ότι η υπεράσπιση ζωτικών συμφερόντων των λαϊκών τάξεων συνεπάγεται τη σύγκρουση με τις κυρίαρχες τάξεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις ενωτικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των αγώνων του ελληνικού λαού και της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα. Η καλύτερη όμως μορφή αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό είναι να μιμηθούμε το παράδειγμά τους σε όλες τις χώρες, αναπτύσσοντας και συντονίζοντας την αντίστασή μας ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας και καταστροφής. Ακριβώς αυτό φοβάται το κεφάλαιο που είναι υπεύθυνο για την κρίση: τη μετάδοση των αγώνων!
Εκτελεστικό Γραφείο της Τέταρτης Διεθνούς
Πηγή: Κόκκινο
Αναδημοσίευση: Rednotebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις