Και η ΔΗΜ.ΑΡ. σύρθηκε μέσα από την συγκυβέρνηση να αλλάξει προσανατολισμό, ρόλο και χαρακτήρα.
Ποια σχέση έχει η αριστερά με την διάλυση των κοινωνικών δομών (φιλελεύθερη πολιτική)?Καμία απολύτως σχέση!!!! Οι κακοτοπιές της συγκυβέρνησης είναι πολλές και μεγάλες.
Ποια σχέση έχει η αριστερά με την συγκάλυψη του σκανδάλου της SIEMENS (διαφθορά) ?
Ποια σχέση έχει η αριστερά με την πώληση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς (διαπλοκή)?
Ποια σχέση έχει η αριστερά με τα μνημονιακά μέτρα (ελεύθερη τραπεζική οικονομία)?
Η ελπίδα που έδωσε στον Ελληνικό λαό η συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. για άμβλυνση των μέτρων του μνημονίου, για μεγαλύτερη δικαιοσύνη, για αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων του κόσμου πέρα από ιδεολογήματα θα κατατροπωθεί την ερχόμενη Τετάρτη με την αποδοχή των σκληρών και άδικων μέτρων.
Και όμως πρέπει το βασικό κριτήριο της ρεαλιστικής πολιτικής δράσης να είναι η παρέμβαση στη συγκυρία και όχι στο στρατηγικό υπερπέραν. Και η συγκυρία λέει πως αν αντέξουμε και καταφέρουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, θα επωφεληθούμε τα μέγιστα αν βέβαια ισχύουν οι ανακοινώσεις του κυρίου Ντράγκι.
Και μένα με ενοχλεί που κάποιοι υπαλληλίσκοι της Τρόϊκας δεν αποδέχονται ως δημοσιονομικό μέτρο την πάταξη της φοροδιαφυγής κόβοντας τα 2 δις από το προτεινόμενο πακέτο χωρίς ωστόσο να αναθεωρήσουν την άποψή τους για το ύψος της φοροδιαφυγής στη χώρα.
Και μένα με ενοχλεί που το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν υψώνει το ανάστημά του και να πει αυτά είναι τα μέτρα, αυτά τα ισοδύναμα και τέλος. Σε όποιον αρέσει. Στο κάτω - κάτω της γραφής η ίδια η Τρόικα ομολόγησε πως ποτέ δεν πίστευε πως τα μνημόνια και η λιτότητα θα έδιναν κάποια λύση.
Γι' αυτό ο αγαπητός Κυρ Φώτης (όπως αποκαλείται χωρίς κανένα ίχνος εμπάθειας) πρέπει να σηκώσει ανάστημα και να παίξει το χαρτί της στήριξης της κυβέρνησης , απαιτώντας την μεταρρύθμιση της δικής μας κοινωνίας να την κάνει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, ανεπηρέαστο από εξωτερικές πιέσεις και παρεμβάσεις, αναλαμβάνοντας στο ακεραίο και την ευθύνη της αποτυχίας ή της επιτυχίας αυτών.
Γιατί υπάρχει ηρεμία ακόμη στην ελληνική κοινωνία? Γιατί πρώτον εκτονώθηκε μέσα από τις πρόσφατες εκλογές και δεύτερον γιατί υπάρχει ως ελάχιστος θεματοφύλακας των "αριστερών" θέσεων η ΔΗΜΑΡ μέσα στην κυβέρνηση. Αυτό να επικαλεστεί ο Κυρ Φώτης και να απειλήσει με αποχώρηση εάν δεν σταματήσουν να κυβερνούν τη χώρα κάποιοι υπαλληλίσκοι της τρόικας που επιβάλλουν αποτυχημένα νομοθετήματα όπως οι ίδιοι συνομολογούν.
Το ζήτημα είναι πως μπορεί να παίξει ένα άμεσο ρόλο τώρα.
Πως μπορεί να παρεμβεί στους συσχετισμούς, αξιοποιώντας τις αντιφάσεις του αντιπάλου.
Η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται να αναλάβει εδώ και τώρα ευθύνες στη διαχείριση των πραγμάτων.
Δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί απέναντι σε τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες που έχουν σαν κέντρο τον ανθρωπισμό , την αξιοπρέπεια , την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη , με άμεση σύνδεση της παραγωγικότητας με τις αμοιβές αλλά και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών για τους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες συναθρώπους μας.
Για αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο η παραοικονομία σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από εμάς για εμάς , έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η προκλητική πολλές φορές συσσώρευση πλουτισμού από συστημικούς συμπολίτες μας και να αναδιανεμηθεί προς στα κάτω.
Ένα πρόγραμμα που θα το κρίνει η ιστορία για την συμβολή του στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής , στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού, στην επανόρθωση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας γενικότερα.
Και λάθη όπως το ζήτημα της SIEMENS , της Πειραιώς πρέπει να καταψηφίζονται και να καταδικάζονται άμεσα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συμμετοχή της Δημ.Αρ. στην συγκυβέρνηση. Αλλιώς δίκαια θα χρεωθούν σ' αυτή, με ότι συνεπάγεται για την ταυτότητα της .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου