Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Σε αδιέξοδο οδηγεί η καθυστέρηση των δόσεων

Σε ασφυκτικό αδιέξοδο θα βρεθεί το Μάρτιο η Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, μετά και την αναβολή κατά ένα τρίμηνο των δόσεων από το πρώτο δάνειο του μηχανισμού στήριξης.
Τα ταμεία του Δημοσίου έχουν ήδη αρχίσει να στεγνώνουν, αφού η δόση των 8 δισ. ευρώ, που έλαβε η χώρα το Δεκέμβριο έχει σχεδόν εξαντληθεί, δανειακά κεφάλαια πλην των εκδόσεων εντόκων γραμματίων δεν υφίστανται και το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στους πρώτους μήνες του 2012, αλλά και να αποπληρώσει το τριετές ομόλογο ύψους 14,4 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Μαρτίου.
Η Κομισιόν σφίγγει τον κλοιό και σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την Ελλάδα, να αποδεχτεί το νέο «πακέτο» των σκληρών μέτρων, αλλά και προς τις τράπεζες να αποδεχτούν τους όρους για το PSI, προκειμένου να μη χάσουν περισσότερα, σε μια ελληνική χρεοκοπία, αναβάλλει τις δόσεις από το παλαιό δάνειο, αλλά και απειλεί ότι μπορούν να καθυστερήσουν περαιτέρω, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί στις «υποδείξεις» της τρόικας.
Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, μοναδική λύση είναι η συμφωνία για τo PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που θα παράσχει στην Ελλάδα το ποσό των 80 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων και αποπληρωμές ομολόγων.
Οι διαπραγματεύσεις για το PSI, που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα σύμβαση, βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού», με τις διαρροές από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις να μιλούν για επικείμενη συμφωνία.
Ειδικότερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί ανακοίνωσε χθες ότι η επόμενη δόση των 5 δισ. ευρώ, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να εκταμιευτεί το Δεκέμβριο του 2011, θα εκταμιευτεί το Μάρτιο του 2012. Επίσης, η νέα δόση των 10 δισ. ευρώ, η οποία θα εκταμιευόταν το Μάρτιο (προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ), θα εκταμιευτεί τελικά τον Ιούνιο.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η καταβολή των ανωτέρω ποσών αν οι ελεγκτές της τρόικας κρίνουν ότι η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Οι επιθεωρητές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 14 -16 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Αν η αποστολή στα μέσα Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου», είπε ο κ. Μπαγί. Αναφερόμενος στον τρίμηνο ρυθμό εκταμίευσης των δόσεων του πρώτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Μπαγί είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει 73 δισ. ευρώ, από το μηχανισμό στήριξης και απομένει η εκταμίευση άλλων 37 δισ. ευρώ, μέχρι και το Μάιο του 2013. Η αναβολή όμως της 7ης και 8ης δόσης, ενδεχομένως προκαλέσει και τη χρονική καθυστέρηση καταβολής και των επόμενων δόσεων που έχουν προγραμματιστεί, για παράδειγμα για τον προσεχή Ιούνιο είχε προγραμματιστεί η 9η δόση ύψους 6 δισ. ευρώ, ενώ ισόποση (6 δισ. ευρώ) είναι και η δόση για τον Αύγουστο του 2012.
Οπως μετέδωσε το Bloomberg από την Αθήνα, η συμφωνία για το PSI είναι πιο κοντά καθώς η απειλή της ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας έπεισε τις δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία.

"Συμφωνία άμεσα'
Στα μέσα Ιανουαρίου ολοκληρώνεται το σχέδιο ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο υπουργικό ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, τα κρίσιμα στάδια είναι τα ακόλουθα:
1. Στις 16 Ιανουαρίου αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.
2. Εκείνες περίπου τις ημέρες υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα.
3. Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος και να υπογραφεί ένα ειδικό MoU για το PSI προκειμένου να εκταμιευτούν τα αναγκαία για το PSI ποσά.
4. Ακολουθεί η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI.
5. Στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος.
6. Μετά, πρέπει να εγκριθεί το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, από ορισμένα κράτη-μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις και φυσικά από την Ελλάδα με την ψήφιση σχετικού νόμου.
7. Τέλος, πρέπει να γίνει η εκταμίευση της δόσης.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα πρέπει να αφιερωθεί στην προετοιμασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σε συνέχεια της έκδοσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, «ώστε να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή αφετηρία στη διαπραγμάτευση».
Σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το λαό μας, γιατί οι δεσμεύσεις θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το 2015, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και μετά την κύρωση από τη Βουλή».

«Πάγωμα» δαπανών μέχρι τη νέα σύμβαση
Μετά την αναβολή των δόσεων του αρχικού δανείου, μοναδική προοπτική για να αποφευχθεί η χρεοκοπία είναι η υλοποίηση του PSI και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Μέχρι τότε, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επαναφέρει την οδηγία για μη έγκριση πληρωμής δαπανών, που δεν έχουν άμεσο χαρακτήρα, όπως τοκοχρεολύσια, μισθολογικά, επιχορηγήσεις ταμείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Σημειώνεται πως αν ολοκληρωθεί το PSI, η αξία του τριετούς ομολόγου που λήγει τον Μάρτιο, θα διαμορφωθεί στο ποσό των 7,2 δισ. ευρώ, (από 14,4 δισ. ευρώ), ανάλογα με το ύψος του «hair cut» που θα συμφωνηθεί.
Παράλληλα με τη νέα σύμβαση θα «τρέχει» και η παλαιά με την καταβολή έστω και με καθυστέρηση, των δόσεων που απομένουν, συνολικού ύψους 37 δισ. Ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις για το PSI μεταξύ τραπεζών και Ευρωπαϊκή Ενωση - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζονται και έχει σημειωθεί πρόοδος μετά την αποδοχή από την ελληνική πλευρά, της υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο των νέων ομολόγων, ενώ σημειώνεται και σύγκλιση στον τομέα των επιτοκίων των νέων δανείων, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιμένει να κινείται κοντά στο 4%.
* Η ανταλλαγή των ομολόγων πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, τόνισε σε δηλώσεις του ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να καταβληθούν και τα προβλεπόμενα ποσά από τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον πολλά χρήματα για να τα βγάλει πέρα, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, λέγοντας ότι το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και υπογράμμισε πως και οι δανειστές θέλουν να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για να μην χάσουν τα χρήματα τους.
Ερωτώμενος για τις πιέσεις της τρόικας για την κατάργηση του 13 και 14ου μισθού, ο κ. Χαρδούβελης είπε πως η τρόικα γνωρίζει πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση. «Θέλουν όμως με την πίεση αυτή να δουν ότι οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα».

Δημοπρασία εντόκων
Αυξημένες είναι οι άμεσες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου, γεγονός που αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,25 δισ. ευρώ, ποσό που μπορεί να προσαυξηθεί σε 2 δισ. ευρώ, με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 10 Ιανουαρίου, σε αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η αβεβαιότητα για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία. Σε ό,τι αφορά το επιτόκιο, οι τάσεις είναι ανοδικές. Στην τελευταία έκδοση των αντίστοιχων τίτλων που εκδόθηκαν το Δεκέμβριο, το επιτόκιο έφτασε στο 4,95%, ενώ στην έκδοση του Νοεμβρίου ήταν στο 4,89%.
Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα εξακολουθήσει και νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, ύψους επίσης 1,25-2 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει ανάγκη αναχρηματοδότησης ισόποσης ονομαστικής αξία εντόκων γραμματίων. Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους.

του : ΠΑΝΟΥ Φ. ΚΑΚΟΥΡΗ - pkak@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις