Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη με τον ‘εκφωνητή’ του Πολυτεχνείου Μήτσο Παπαχρήστο.

 Μία σύνεντευξη που δόθηκε στις 10-11-2008 στον Blogger ΕΦΗΒΟ

Προλογίζει ο Καναλιώτης
  Τον γνώρισα το 1975, μόλις δύο μήνες μετά την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο. Δεν με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα γιατί ήδη ήμουν γοητευμένος από εκείνη την νύχτα του Νοέμβρη του ‘73. Μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
   Ο Μήτσος Παπαχρήστος γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Γεώργιος της Ιστιαίας Ευβοίας στις 31 Ιανουαρίου 1950 όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο το 1968. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εμπορική όπου από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και πήρε μέρος στους αγώνες ενάντια στη Δικτατορία. Ήταν ο εκφωνητής του «Σταθμού του Πολυτεχνείου» των «Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων».
  Έλεγε εκείνη την νύκτα «Είμαστε άοπλοι, είμαστε  άοπλοι» και με την μέχρι τώρα ζωή του το εξηγεί και λέει «Δεν έχουμε για όπλα τουφέκια και πιστόλια. Έχουμε τις ιδέες μας και την στάση ζωής μας. Ο αγώνας συνεχίζεται με τα όπλα που διαθέτει ο καθένας μας.»
  Αυτές τις ιδέες παράλληλα με αυτή την στάση ζωής έχει διαφυλάξει σαν πολύτιμο αγαθό ο Μήτσος Παπαχρήστος. Για να μπαίνουν οι ιδέες αυτές και η στάση ζωής του κάτω από την μύτη όλων αυτών που την έκαναν με ελαφρά ή ακόμη και με βαριά πηδηματάκια για οφίτσια, θέσεις, δόξα και χρήμα.

  Ο Μήτσος Παπαχρήστος είναι ποιητής. Είναι ο ποιητής της γενιάς του.


  Είναι ένας λεκτικός χείμαρρος. Ο χείμαρρος που δεν μπόρεσε να γίνει η γενιά του.   
Έχει γράψει και δημοσιεύσει πεζά και ποιήματα 



  Ποιητικές συλλογές
: «Με το Ποδήλατο» 1980 και «Διάτρητος» 1982. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο τελειώνει την καινούργια του ποιητική συλλογή.

 
Πεζά : «Ο άλλος Κεμάλ» 1979, «Το μοναστήρι να ‘ν’ καλά» 1983, «Ανάκατα διά πυρός υπέρ» 1986, «Το άγριον όρος της ψυχής» 1992, «Ο ήλιος του Μουσείου» 1994, «Οργισμένος άγγελος» 2000, «Έξοδος ονείρου» 2004, «Γεώργιος Βιζυηνός» 2005, «Ζούσε την ζωή του σαν να την θυμόταν» 2005,. «Το Πολυτεχνείο ζει» 2006. Είναι έτοιμο το τελευταίο του βιβλίο και θα το εκδώσει μόλις τελειώσει η περίοδος αποχαιρετισμού. Ο Μήτσος πριν αφήσει ένα βιβλίο του να βγει στην κοινωνία το απογαλακτίζει πρώτα ώστε να μπορεί μετά την αποχώρηση να σταθεί μόνος του. Ονομάζεται «Κουπιά φτερά» και  πραγματεύεται την αντίστροφη κίνηση από Δύση στην Ανατολή.
Συμμετείχε, επίσης, στη συλλογική έκδοση των συντρόφων του «Εκ των Υστέρων» (που εκδόθηκε το 1993 από τις εκδόσεις Λιβάνη), την οποία και επιμελήθηκε.
 
Θεατρικά : «Νηρέας Βάρας» 1998 (ηθοποιοί Γιώργος Αρμένης, Μαρίκα Τζιραλίδου, Χάρης Σώζος, σκηνοθεσία Εύα Κοταμανίδου), «Μπράχαινα» 2003 (ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, σκηνοθεσία Γιώργος Αρμένης), «Έρωτας και θάνατος στο Ίντερνετ» παίχτηκε από το θεατρικό τμήμα του  Πανεπιστημίου Αθηνών. Το τελευταίο θεατρικό του είναι το «Χωρίς επιστροφή».
  Αρθρογραφεί κάθε Σάββατο στην εφημερίδα Έθνος και είναι παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο στο “Πρώτο πρόγραμμα”. 
  Έχει κάνει εκπομπές στην τηλεόραση και έχει δημιουργήσει τρία ντοκιμαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχομένου που έχουν παιχτεί επανειλημμένα. Εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος στη διεύθυνση οικονομικών μελετών και ζει στα Εξάρχεια.

Αθήνα 12.11.2008 

Καναλιώτης

   

Είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι….

 



Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ μιλάει στον ΕΦΗΒΟ


Είμαι θυμωμένος και δεν μπορώ να ξεθυμώσω

Έφηβος :  Έχουν περάσει 35 χρόνια από την 17η Νοέμβρη του 1973. Για μένα που είμαι 15 χρονών μοιάζει να είναι γεγονός που είναι πολύ μα πάρα πολύ παλιό. Αρχαία ιστορία που λέμε. Πείτε μου πόσο κοντά είστε εσείς σήμερα σε αυτό; Πόσο συχνά θυμάστε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και με ποια συναισθήματα (αν είναι βέβαια δυνατό να αποτυπωθούν με λόγια). Σας βοηθάει σε κάτι να τα θυμάστε;Δημήτρης Παπαχρήστος : Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει σημαδέψει το χρόνο. Είναι η ζώσα μνήμη που αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου και σε κάθε μορφή εξουσίας. Το πολυτεχνείο έχει υπάρξει αληθινά και ότι είναι αληθινό δεν γίνεται να χαθεί θα το βρούνε μπροστά τους όσοι δεν έχουν μνήμη και γνώση και θα αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο. Είναι σταθμός ανεφοδιασμού για την συνέχεια. Οι νέοι μπορούν να συνεχίσουν από εκεί που δεν μπορέσαμε να φτάσουμε εμείς. Η εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου είναι ότι πιο σημαντικό έχω ζήσει. Αισθάνομαι περήφανος και δεν γίνεται να ξεχάσω αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους. Στα βιβλία μου πάντα υπάρχει η αίσθηση της εξέγερσης. “ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ” περιγράφονται οι τελευταίες στιγμές, το ίδιο και στα ποιήματά μου. Ακόμα και στα θεατρικά μου έργα. Δεν θέλω και δεν μπορώ να απαλλαγώ. Με έχει καθορίσει και αισθάνομαι το χρέος και την ανάγκη μοιράζομε αυτά που έζησα. Είμαι θυμωμένος με την τροπή που πήραν τα πράγματα από τότε και δεν μπορώ να ξεθυμώσω. Τα παιδιά που συνεχίζουν να εξεγείρονται εναντίον κάθε αδικίας με βοηθάνε να θυμάμαι.


Ερώτηση :   Έχει σημασία να θυμόμαστε τα γεγονότα αυτά σήμερα; Έχει κοινά η εποχή μας με εκείνη την εποχή;Απάντηση :  Έχει και παραέχει μεγάλη σημασία και αξία να θυμόμαστε αυτά που ζήσαμε για να γινόμαστε καλύτεροι. Το συναίσθημα μας βοηθάει να μην στραγγίσουμε από την αγάπη τα όνειρα και την ελπίδα. Το συναίσθημα και η τρυφερότητα μπορούν να συντρίψουν και την πιο σκληρή πραγματικότητα.   Έχει πολλά κοινά η σημερινή εποχή με αυτήν που ζήσαμε. Απλούστατα η χούντα ήταν ορατή, τώρα υπάρχουν πολλές και αόρατες άρα περισσότερο επικίνδυνες που μας βγάζουν τα μάτια ηλεκτρονικώς και δημιουργούν ψευδαισθήσεις και την παραπλανητική εικονική πραγματικότητα.   Υπάρχει σήμερα παγκόσμια Δικτατορία, οικονομική, στρατιωτική και πολιτιστική.



Ψωμί Παιδεία Ελευθερία

Ερώτηση :   Ισχύει και σήμερα το αίτημα για ‘Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία’;
Απάντηση :  Ευτυχώς υπάρχει και παγκόσμιο κίνημα εναντίον της παγκοσμιοκρατίας και παντοκρατίας. 
  Το δικαίωμα στη δουλειά είναι το  ψωμί.   Το δικαίωμα στην παιδεία είναι και τώρα το ίδιο αναγκαίο όπως και το δικαίωμα στην ελευθερία που άξιζε πιο πολύ και σήμερα ζούμε την ψευδαίσθησή της.  Η δημοκρατία έχει μέσον στα χέρια αυτών που δεν την έχουν ανάγκη και την χρησιμοποιούν για να νομιμοποιούν τις παρανομίες, τις αυθαιρεσίες τους και τους πολέμους. Στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας μας τρομοκρατούν και ψαλιδίζουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους….
  Όσο το σύστημα θα στηρίζεται στο δομημένο κεφάλαιο που θέλει επαγγελματίες υπαλλήλους πολιτικούς για να διαχειρίζονται τα συμφέροντά του, τότε όλες οι λέξεις, ονόματα που εκφράζουν τους πόθους για την ουσία των πραγμάτων και την απελευθέρωση θα είναι υπονομευμένες.
  Συνεπώς η ελευθερία θα είναι δοτή και προβληματική, η παιδεία θα εμπορευματοποιείται για να φτιάχνει εξειδικευμένους ηλίθιους και η Δημοκρατία θα χρησιμοποιείται από αυτούς που δεν την έχουν ανάγκη παρά μονάχα για να νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες τους που ούτε επί χούντας θα μπορούσαν να επιβάλουν.
  

Ο νέος γίνεται ωραιότερος όταν επαναστατεί


Ερώτηση :   Προσπαθούν να μας σπάσουν τα φτερά με διάφορα κόλπα και τεχνικές. Νομίζετε ότι υπάρχει ελπίδα για την γενιά μου;Απάντηση :  Οι φούσκες των δανείων, το άυλο, αντιπαραγωγικό χρήμα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργούν με το νόμο της μετακύλισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως. Όπως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στην Ευρώπη ή όπου αλλού. Το καπιταλιστικό σύστημα στηρίζεται στην αδικία και στην εκμετάλευση. Το κέρδος τίθεται πάνω από τον άνθρωπο. Τον καθιστά άθυρμα και αριθμό στους λογαριασμούς του. Υπάρχει πλούτος και η δυνατότητα για ένα καλύτερο κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους και ελεύθερους σκεπτόμενους ανθρώπους. Όποιος αγωνίζεται δεν έχει καιρό να απογοητευτεί. Πάνε να μας κάνουν να πιστέψουμε πως τίποτα δεν αλλάζει, καλλιεργούν στους νέους την απογοήτευση για να γίνουν υποταγμένοι, ο νέος όμως είναι πάντα ωραίος και γίνεται ωραιότερος όταν επαναστατεί.
 
 
Φωνάζω για να μ’ ακούω, μη γλείψω εκεί που έφτυνα
Ερώτηση 
:  Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα. Είναι ακόμη επίκαιρο το νόημα, η ιδέα, ο δρόμος που χάραξε το Πολυτεχνείο;Απάντηση :  Το πολυτεχνείο μας ομόρφηνε, μας μεγάλωσε, μας ψήλωσε μας έκανε να πιστέψουμε πως τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή. Καμία μάχη δεν πάει χαμένη παρά μονάχα αυτή που δεν αρχίσαμε ακόμα. Σε ένα βιβλίο μου στην «Έξοδο Ονείρου» υπάρχει ως προμετωπίδα η φράση που την έχω σύνθημα στις εκπομπές μου, για να τελειώνουμε μ’ αυτούς που μας κατηγορούν για ονειροπόλους ή ξεπερασμένους ρομαντικούς ή και νούμερα που βαυκαλίζονται με το παρελθόν. “Είναι προτιμότερο να αγωνίζεται κανείς ακόμα και μάταια παρά να ζει μάταια”. Τι να κάνουμε, με το ζόρι δεν αλλάζουν οι κοινωνίες και οι άνθρωποι, αλλά τώρα εγώ φωνάζω περισσότερο για να μ’ ακούω, για να μη γλείψω εκεί που έφτυνα.
Υπάρχουν σήμερα περισσότεροι λόγοι για να αγωνιζόμαστε. Καταστρέφεται το σπίτι μας, το κοινό, ο πλανήτης από την απληστία του κεφαλαίου, γίνονται πόλεμοι, η ντροπή του ανθρώπινου πολιτισμού. Υπάρχει διαφθορά και διάβρωση των συνειδήσεων. Ο κίνδυνος τώρα είναι μεγαλύτερος. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 χωρίστηκε η ιστορία στο πριν και στο μετά. Το μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία και δεν φτάνουν οι κουβάδες με νερό. Θα πρέπει να γίνουμε ποτάμι, είμαστε η μεγαλύτερη πλειονότητα του πλανήτη, που άμα ξεχυθούμε στους δρόμους μπορούμε να τους πνίξουμε. Το πολυτεχνείο, πέρα από ιστορικό και συμβολικό γεγονός, δείχνει το δρόμο. Είναι η δυνατότητα, γι’ αυτό και το φοβούνται. Το αγκάλιασαν πολύ σφιχτά και εμάς μαζί μέχρι ασφυξίας αλλά δεν κατάφεραν να το αποδυναμώσουν και να το διαστρευλώσουν.
Ζει στις ψυχές των νέων που το νοσταλγούν σαν να το έζησαν γι’ αυτό και υπάρχει ελπίδα να συνεχίσουν από εκεί που δεν μπορέσαμε εμείς. Να κάνουν τα δικά τους πολυτεχνεία, τις δικές τους εξεγέρσεις και επαναστάσεις. 
 
Μακεδονικό και οικονομική κρίση
 
Ερώτηση 
:  Θα μου πείτε μια πολύ σύντομη γνώμη σας για το «Μακεδονικό» πρόβλημα;
Απάντηση :  Το πρόβλημα με τα Σκόπια καθίσταται επικίνδυνο γιατί δεν έχει να κάνει με το όνομα αλλά με την πλήρη αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Ο κυβερνητικός εθνικισμός των γειτόνων μας είναι χειρότερος από των Άνθιμων και των Καρατζαφέρηδων, διότι λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, εμφορείται από τον αλυτρωτισμό και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το προτεκτοράτο του FYROM μαζί με το Κοσσυφοπέδιο έχουν στο έδαφός τους την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στον πλανήτη και η Σούδα είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου.  Το γεγονός αυτό τα αποκαλύπτει όλα.

Ερώτηση  :  Τι γνώμη έχετε για την σημερινή «κρίση» των οικονομιών;Απάντηση :  Πιστεύω πως η σημερινή κρίση δεν είναι απλώς χρηματοπιστωτική αλλά βαθύτατα πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική και προπαντώς πολιτιστική. Ο καπιταλισμός τρώει τα ψωμιά του και είναι δύσκολο να αναζωογονηθεί εκμεταλλευόμενος την κρίση, δηλαδή να ιδιωτικοποιεί το κέρδος και να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την χασούρα. Αν υπήρχε διεμβολιτική και ανατρεπτική αριστερά πέρα από τις δεδομένες και εν πολλοίς ξεπερασμένες αντιλήψεις θα είχε γεμίσει τα κενά και θα είχε βλαστίσει και μπουμπουκιάσει το καινούργιο που έχουν ανάγκη οι κοινωνίες.
Χρειάζεται εκσανθρωπισμός των κοινωνιών και των ανθρώπων από τον εκβαρβαρισμό που υφιστάμεθα καθημερινά από τους κατόνομα ανθρώπους της εξουσίας, της υποταγής και τους ξεπλυμένους και ξεπουλημένους της αγοράς.
  
Το πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες

Ερώτηση 
:  Τελικά όλοι σήμερα έχουν να πουν κάτι καλό για τα «παιδιά» του Πολυτεχνείου. Όλοι σήμερα υποστηρίζουν αυτήν την εξέγερση. Πόσοι από αυτούς ήταν μαζί σας τότε; Επίσης μερικά από τα «ονόματα» του Πολυτεχνείου επέλεξαν τη δημοσιότητα και την εξαργύρωση εκείνης της στιγμής.  Εσείς το αντίθετο. Μπορείτε να μου το σχολιάσετε αυτό;

Απάντηση :  Το πολυτεχνείο πλέον λειτουργεί αυθύπαρκτα και αυτόνομα, δεν έχει ιδιοκτήτες. Όσοι μετείχαν τότε το έχουν καύχημα, η μετέπειτα πορεία τους κρίνεται. Όχι όμως από τους άκαπνους που επειδή πέντε-έξι πήγανε με την εξουσία καθορίζουν και στιγματίζουν μια ολόκληρη γενιά.


Ερώτηση 
:  Πιστεύετε ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν για τα συμφέροντα των πολιτών δηλαδή προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους και να ελέγξουν την εξουσία ή απλά εξυπηρετούν κομμάτια εξουσίας;Απάντηση :
Τα ηλεκτρονικά μέσα αποβλάκωσης είναι η χούντα που μας βγάζει τα μάτια και δεν την βλέπουμε. Έχουν υποκαταστήσει την βουλή, αδρανοποιούν τους πολίτες και τους καθιστούν παραθυράκηδες και καναπεδάκηδες και διαμορφώνουν εν πολλοίς ακόμα και την καθημερινότητά μας. Τα κόμματα εξουσίας είναι διαπλεκόμενα με τα Μ.Μ.Ε.
 
Πρέπει να ανατραπεί η δικτατορία της ανάγκης και της επιβίωσης

Ερώτηση 
:  Πέστε μου, παρακαλώ,  λίγα λόγια για τους «Ενεργούς Πολίτες».Απάντηση :  Οι ενεργοί πολίτες είναι το ζημάρι και το ψωμί της δημοκρατίας. Είναι το μεδούλι της. Χωρίς την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά δεν υπάρχει παρά γι’ αυτούς που την χρησιμοποιούν ως κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι, σε μια βουλή που καταντάει ένα κενοτάφειο.
Ερώτηση  :  Πιστεύετε  ότι το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει; Τι θα ήταν για εσάς «επιτυχία» για το ΣΥΡΙΖΑ;Απάντηση :  Θα πρέπει να μην απαξιωθεί η πολιτική επειδή απαξιώθηκαν οι διαχειριστές αστοί πολιτικοί, αλλά να ξαναμπεί στη ζωή μας καθότι τα πάντα είναι πολιτικά και δεν μπορεί να ανατραπεί η δικτατορία της ανάγκης και της επιβίωσης διαφορετικά.
Ερώτηση  :   Στο μπλογκοχωριό μου μπορείς να συναντήσεις ότι μπορείς να συναντήσεις στη ζωή. Κάθε κατηγορίας άνθρωπο. Από golden boys, αγκιτάτορες, αλιείς ψήφων, μέχρι παιδιά του μεροκάματου ή ακόμη και άνεργους. Τι έχετε να τους πείτε;Απάντηση :  Τα χρυσά παιδιά είναι τα κατακάθια του συστήματος. Οι bloggers είναι οι συμμετοχικοί πολίτες της ηλεκτρονικής δημοκρατίας αλλά καλό είναι να βγαίνουν και στους δρόμους. Τα μπλόκς και τα κοινωνικοπολιτικά μέτωπα στους δρόμους εδραιώνονται.
Έφηβος  :  Ευχαριστώ για την γνώση και το πάθος που μου μεταφέρατε.
Δημήτρης Παπαχρήστος : Εγώ σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να επικοινωνήσω μέσα από το ‘Έφηβος’ με τους bloggers.

Έφηβος   10.11.2008

Links
Έφηβος : 35 χρόνια “Εδώ Πολυτεχνείο” http://efhbos.wordpress.com/2008/11/08/edw_polytexneio2008/
Έφηβος : 35 χρόνια “Εδώ Πολυτεχνείο” μέρος 2ο. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος μιλάει στην Άννα (video)” http://efhbos.wordpress.com/2008/11/12/mhtsos_anna/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις