Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Γιάννης Μπαλάφας: “Eίναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο”


 Υπάρχουν αρκετοί, κυρίως νέοι άνθρωποι, που προσανατολίζονται στην αποχή, με το σκεπτικό ότι όλα είναι μάταια, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή τη στάση;

Πρώτα απ΄όλα, μιλώντας με αυτούς τους νέους ανθρώπους, δεν θα τους έκανα το «δάσκαλο», δεν θα τους παρουσίαζα μια σειρά από «πρέπει» και «εγώ ξέρω». Θα τους έλεγα μόνο ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, περίπου, που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μπορούν να υποστούν ένα μεγάλο στραπάτσο και οι δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας -μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ–να ενισχυθούν, ώστε να αναδειχθούν σε κυβερνητική πλειοψηφία. Και μαζί με το λαό και τη νεολαία να ξεκινήσουν μια πολιτική ενάντια σε αυτά που μας βασανίζουν όλους, μαζί και τους νέους ανθρώπους. Η αποχή δεν «πονάει» τους ισχυρούς, αντίθετα τους διευκολύνει.

Τί προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σαν απάντηση στα Μνημόνια, σαν απάντηση στην προπαγάνδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος;

Αυτά τα δύο χρόνια της μνημονιακής κατεδάφισης, έχουμε διαμορφώσει ένα συνεκτικό σύνολο προτάσεων, που συνιστούν ουσιαστικά ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα ανατρεπτικό της λογικής και της πράξης των κομμάτων των Μνημονίων. Αυτό το πρόγραμμα, φυσικά, θα μπορέσει να το προωθήσει μόνο μια κυβέρνηση που θα προκύψει με τη ψήφο των πολιτών από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το πρόγραμμά μας αποτελείται από δύο ενότητες: Η πρώτη αφορά την ανάσχεση της κρίσης, η δεύτερη το άνοιγμα του δύσκολου, αλλά ελπιδοφόρου και διαφορετικού δρόμου που προτείνουμε.  Για την ανάσχεση της κρίσης, η προοδευτική κυβέρνηση, οπλισμένη με τη νωπή λαϊκή εντολή, θα σταματήσει, αμέσως, τα αντιλαϊκά μέτρα που

έχουν δρομολογηθεί και θα προχωρήσει σε ισχυρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καταγγέλλοντας τα Μνημόνια και ζητώντας αναστολή αποπληρωμής του χρέους για ορισμένα χρόνια (π.χ. για μια τριετία), ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε ενέργειες για καθορισμό του «νόμιμου» χρέους της χώρας και για διαγραφή του υπολοίπου.

Αρκεί, όμως, ένα μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους για να υπάρξει μια θετική διέξοδος από την κρίση;

Όχι, βέβαια. Η αναστολή αποπληρωμής θα δώσει μια ανάσα στην ελληνική οικονομία, η οποία θα απαλλαγεί από τον βραχνά του χρέους και θα εξασφαλίσει πόρους τους οποίους θα προσανατολίσει στην ενίσχυση των πιο αδύνατων στρωμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη ζήτηση και στην επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι αντίπαλοί σας, σας ερωτούν «από πού θα βρεθούν τα λεφτά» για την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση και συνολικά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας;

Εδώ μπαίνουμε στον πυρήνα της δεύτερης ενότητας του κυβερνητικού μας προγράμματος. Μια πρώτη πηγή πρόσθετων πόρων είναι τα έσοδα του κράτους (φόροι, κ.λ.π.), τα οποία δεν θα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Δεύτερη πηγή είναι οι πόροι που θα προκύψουν από την περικοπή των αντιπαραγωγικών δαπανών, με πρώτες τις τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς. Σημαντικοί πόροι μπορούν, επίσης, να προέλθουν από την αναδιανομή του υφιστάμενου πλούτου, μέσα από μια δίκαιη, με βάση τα εισοδήματα, κατανομή των φόρων και τη συμβολή των διαφόρων κατηγοριών του πληθυσμού στην αντιμετώπιση της κρίσης. Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα υπερκέρδη από τη χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, κ.λπ. πρέπει να φορολογούνται δίκαια, χωρίς προνομιακές φοροαπαλλαγές και νόμιμη φοροδιαφυγή. Σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως αυτή που ζούμε, οι

κυβερνήσεις κάνουν επιλογές, αποφασίζουν ποια κοινωνικά στρώματα υποστηρίζουν. Δεν μπορεί να τους ικανοποιεί όλους.Το εναλλακτικό σας πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης προϋποθέτει τη διαμόρφωση μετεκλογικά μιας πλειοψηφίας των αντιμνημονιακών – προοδευτικών δυνάμεων που θα στηρίξει ή θα συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό;Το μετεκλογικό μας σχέδιο έχει ως αφετηρία ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν θα συγκεντρώσουν και τα δύο μαζί ούτε το 50% των ψήφων, ούτε 151 βουλευτές. Αν επιτευχθεί αυτός ο ρεαλιστικός και εφικτός στόχος και εφόσον η εντολή δοθεί στο δικό μας συνδυασμό, θα καλέσουμε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αντιμνημονιακές-προοδευτικές δυνάμεις να συνδιαμορφώσουμε ένα μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμνημονιακής κατεύθυνσης που θα είναι η βάση για το σχηματισμό ενός κυβερνητικού σχήματος. Αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις στο σχέδιο αυτό έχουν διατυπωθεί από το ΚΚΕ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Το ΚΚΕ αρνείται μέχρι στιγμής αυτήν την προοπτική γιατί μας θεωρεί πολύ φιλοευρωπαίους, που τασσόμαστε υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και η ΔΗΜ.ΑΡ. διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις γιατί δεν είμαστε αρκετά φιλοευρωπαίοι και δεν τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.

Από την πλευρά μας ούτε αγνοούμε, ούτε υποτιμάμε τις διαφορές μας με ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. Όμως, θεωρούμε ότι είναι δευτερεύουσες μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο ολοσχερούς καταστροφής και φτωχοποίησης της χώρας μας, που μόνο μια συσπειρωμένη αντιμνημονιακή – αντινεοφιλελεύθερη συμπαράταξη μπορεί να εμποδίσει. Είμαστε βέβαιοι, ότι κάτω από την απαίτηση του κόσμου για ενότητα και συνεργασία, στις μετεκλογικές συνθήκες θα αρθούν και αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Ως προς τη δικιά μας θέση, είμαστε σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ, στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η δικιά μας επιλογή. Τελεία και παύλα.

 Ενότητα και συνεργασία ως απαίτηση της βάσης. Πόσο τα πετύχατε στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο ίδιος μια πολιτική συμμαχία, συναντήθηκε προεκλογικά, αφού προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και διεργασίες, με συλλογικότητες και προσωπικότητες που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και αποδεσμεύτηκαν με συνέπεια και σταθερότητα από τις μνημονιακές πολιτικές και τους φορείς τους, καθώς και με συλλογικότητες της ριζοσπαστικής οικολογίας, του προοδευτικού κέντρου κ.λπ. Αναφερόμαστε σε προσωπικότητες, όπως οι βουλευτές Π. Κουρουμπλής  και Σ. Σακοράφα, ο Αλ. Μητρόπουλος κ.λπ., σε συλλογικότητες, όπως η Ενωτική Κίνηση, ο  «Νέος Αγωνιστής», οι Ριζοσπάστες Οικολόγοι, η ΕΔΗΚ, η «Αλληλεγγύη» κ.λ.π.

Με όλους αυτούς συνδιαμορφώσαμε σε ισότιμη βάση το Πρόγραμμα, την Εκλογική Διακήρυξη, τα ψηφοδέλτια. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συμπόρευσής μας και μετεκλογικά και αυτό γιατί ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχούν πολύ ψηλά τη συνάντηση της αριστεράς με τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο στην κατεύθυνση της συγκρότησης ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πρωταγωνιστική παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας.

 Τί απαντάτε σε όσους ισχυρίζονται ότι, αν η αντιμνημονιακή κυβέρνηση ζητήσει αναστολή πληρωμής και αναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι ευρωπαίοι εταίροι θα εκδιώξουν τη χώρα από τη ζώνη του ευρώ;

 Είναι ένα χονδρό ψέμα. Υπάρχουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες που δεν το επιτρέπουν. Πέρα από αυτή τη θεσμική διάσταση, το ενδεχόμενο αποβολής της χώρας μας είναι ανύπαρκτο, γιατί θα είχε καταστροφικές συνέπειες στο κοινό νόμισμα, την ευρωοικοδόμηση γενικότερα. Παραθέτω απόσπασμα από συνέντευξη της κ. Μέρκελ στο BBC  στα τέλη Μάρτη 2012: ……«Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: «Δεν σας θέλουμε πια»….. Θα ήταν τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις