Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο εκβιασμός «μέτρα ή κόψιμο δόσεων» δεν μπορεί να εμφανίζεται ως μονόδρομος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  Βουλευτής  Α’  Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου, για το περιοδικό Επίκαιρα (τεύχος 145ο)

 
«Η πολιτική που ακολουθεί  η κυβέρνηση συνιστά απειλή για την επιβίωσή μας. Οι  ευθύνες αυτής της επιλογής δεν είναι μόνο πολιτικές είναι και ποινικές και αστικές. Θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα «Επίκαιρα», προειδοποιεί όλους εκείνους που στοχοποιούν τη ζωή του Έλληνα πολίτη πως «δεν θα επιτρέψουμε ούτε συγκάλυψη ενός ακόμα εγκλήματος, ούτε την υπόθαλψη των υπαιτίων της συνεχιζόμενης εθνικής καταστροφής»
 Κυρία Κωνσταντοπούλου, την τελευταία περίοδο, έχετε προχωρήσει σε προτάσεις για τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών, για όλα τα μεγάλα θέματα, όπως την Siemens, το Μνημόνιο… Ποιος είναι ο στόχος; Αποσκοπείτε σε απόδοση ευθυνών; Είναι εκδικητική διάθεση; Ή μήπως πρόκειται για αντιπολιτευτική τακτική;
Απευθύναμε επίκαιρη επερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς, σχετικά με την επονείδιστη απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens. Συγκάλυψης που έλαβε διαστάσεις κοινοβουλευτικού ξεπλύματος, με 164 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να εξουσιοδοτούν, παραμονές εκλογών, τον Υπουργό Οικονομικών να παραιτηθεί συλλήβδην από τις αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της Siemens, ύψους τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (σύμφωνα με την αποτίμηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής), και να συμβιβασθεί με παροχές 270 εκατομμυρίων ευρώ σε είδος, ακόμη και σε…σεμινάρια κατά της διαφθοράς!
Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το άγος και το άχθος αβάσταχτων περικοπών και επάλληλων μέτρων, είναι αντιληπτό τοις πάσιν ότι η άφεση ενός τόσο μεγάλου χρέους είναι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο και δεν πρέπει να υπογραφεί. Και, βεβαίως, όποιος σκέφτεται να την προσυπογράψει, πρέπει να γνωρίζει ότι υπέχει ευθύνη, πλην άλλων, και για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος. Μοναδικός σκοπός και αποκλειστικός γνώμονάς μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι οιουδήποτε εποφθαλμιά το δημόσιο χρήμα ή λυμαίνεται τη δημόσια εξουσία. Το ίδιο ισχύει για το Μνημόνιο. Ήταν εξαγγελία του σημερινού πρωθυπουργού, ότι η μοναδική εξεταστική επιτροπή που θα συστηνόταν, θα εξέταζε το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο. Εμείς θα υποστηρίξουμε μια τέτοια πρόταση.  
 Αν, όντως, οι εξεταστικές επιτροπές, διακρίνουν ευθύνες, θα προχωρήσετε και στη σύσταση ειδικών δικαστηρίων;
Διευκρινίζω ότι ακόμη δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις για οποιαδήποτε εξεταστική επιτροπή, διότι, με ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας, η Βουλή ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις προχθές. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα και με όλο μας το σθένος το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα, που πληρώνει με αιματηρές θυσίες ο ελληνικός λαός.
 Σύντροφοί σας, έχουν κάνει λόγο, ακόμη και για φυλακίσεις, για όποιον πολιτικό, βάλει την υπογραφή του, σε ιδιωτικοποίηση περιουσίας του Δημοσίου. Συμφωνείτε;
Η Κυβέρνηση εξήγγειλε γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του δημόσιου πλούτου, της κληρονομιάς των επόμενων γενεών. «Διαφήμισε» εκποιήσεις ακόμη και πέραν των «επιταγών» του μνημονίου. Ο δημόσιος πλούτος και η δημόσια περιουσία, όμως, δεν είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης, που οφείλει να τα διαφυλάξει. Το δρομολογούμενο ξεπούλημα είναι πολλαπλά ζημιογόνο για τη χώρα και την κοινωνία. Υποσκάπτει κάθε πιθανότητα ανάκαμψής μας και μας αποστερεί από οργανισμούς και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όχι απλώς για την ανάπτυξη αλλά για την ίδια την επιβίωσή μας. Είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι οι ευθύνες αυτής της επιλογής δεν είναι απλώς πολιτικές. Είναι και ποινικές και αστικές. Και, εννοείται, ότι πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν. Δεν απειλούμε με φυλακίσεις: ενημερώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε την συγκάλυψη ενός ακόμη εγκλήματος ούτε την υπόθαλψη των υπαιτίων της συνεχιζόμενης εθνικής καταστροφής.
 Ασκείτε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις «ανύπαρκτες»., όπως, λέτε, συνομιλίες με την τρόικα. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ συγκεκριμένα, από τους εταίρους: « Ή μέτρα ή κόψιμο των δόσεων», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα. Τι διαφορετικό θα κάνατε, αν ήσασταν κυβέρνηση;
Τις «συνομιλίες» δεν τις θεωρούμε ανύπαρκτες. Αλλά, ως γνωστόν, ιστορικά, οι «συνομιλητές» δεν προστάτευσαν ούτε την κοινωνία ούτε τη δημοκρατία. Η Κυβέρνηση οφείλει όχι να συνομιλεί, αλλά να διεκδικεί και να επιτυγχάνει. Αντ΄ αυτού, όχι απλώς επιτρέπει, αλλά συμπράττει στον εκβιασμό ενός ολόκληρου λαού, από υπαλλήλους τριών διεθνών οργανισμών και φορέων στους οποίους η χώρα συμμετέχει. Η στυγνή εκβίαση «ή μέτρα ή κόψιμο δόσεων» παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα και τη δημοκρατική τάξη και κανείς δεν νομιμοποιείται να την εμφανίζει ως μονόδρομο.
 Στοχοποιείτε, τελευταίως τον κ. Στουρνάρα. Γιατί;
Δεν στοχοποιούμε κανέναν. Στοχοποιημένος είναι ο λαός μας. Και όποιος αναλαμβάνει να υλοποιήσει περαιτέρω αυτή τη στοχοποίηση της συλλογικής υπόστασης και αξιοπρέπειάς μας, είναι αυτονόητο ότι θα αντιμετωπίσει την υπεύθυνη και δριμεία αντιπολίτευση και τη δίκαιη αντίδραση. Ας μην ξεχνάμε ποια είναι τα πραγματικά θύματα της κρίσης και ας μην κατασκευάζουμε σύγχρονους μάρτυρες που δήθεν θυσιάζονται εκόντες- άκοντες «για το κοινό καλό». Χορτάσαμε τις φθηνές παραστάσεις αυτοθυσίας, από τον «εξουθενωμένο» κύριο Βενιζέλο μέχρι τον «εθελοντή  κρατούμενο» κύριο Σαμαρά. Την ίδια ώρα, οι συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν, οι νέοι μεταναστεύουν, μια ολόκληρη Ελλάδα βιώνει το αδιέξοδο, στοχοποιούμενη από τους «σωτήρες» της.
 Πολλοί εκτιμούν πως ήδη οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία, έχουν αποφασίσει την έξοδο της χώρας, από το ευρώ. Εσείς διακρίνετε, κάτι τέτοιο; Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα;
Όσο ακόμη υπάρχει Δημοκρατία κι όσο ακόμη είμαστε κυρίαρχο και ανεξάρτητο Κράτος, για την Ελλάδα δεν αποφασίζει ούτε η Γερμανία ούτε οποιοσδήποτε τρίτος. Δυστυχώς, η ίδια η πολιτική των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανικής και της Ελληνικής, απειλεί την ύπαρξη της Ευρωζώνης. Πρόκειται για πολιτική επιλογή με απρόβλεπτες συνέπειες, και οι εμπνευστές της φέρουν τεράστια ιστορική και πολιτική ευθύνη.
 Υποστηρίξατε, τον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Ανεξαρτήτως, αντιπολιτευτικών διαθέσεων, τι πιστεύετε ότι έπρεπε να γίνει; Ως πότε θα έμενε κλειστή μια ακόμη επιχείρηση;
Αντιστρέφω τα ερωτήματα: Από πότε η Κυβερνητική πολιτική ασκείται με επέμβαση των Μ.Α.Τ. στους χώρους εργασίας και απεργίας; Από πότε η Κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής εναντίον των θυμάτων της πολιτικής της, των απεργών, των απολυμένων και των οικογενειών τους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά επί τόσους μήνες; Και προς τι η επίσης φθηνή παράσταση της υποτιθέμενης πρωτοβουλίας του Υπουργού Εργασίας, 3 ημέρες νωρίτερα; Ο εμπαιγμός, η αυθαιρεσία, η αναλγησία, όλα έχουν όριο. Και όριό τους είναι οι γραμμές συλλογικής αντίστασης και κοινωνικής άμυνας, που θα ενδυναμωθούν.
 Στο κέντρο της Αθήνας, επικρατεί αίσθηση ανασφάλειας για τους έλληνες πολίτες. Από ένα γεωγραφικό σημείο, από μια χρονική στιγμή και μετά, η διακίνηση είναι σχεδόν απαγορευτική. Οδηγούμαστε σε κοινωνία-γκέτο; Τι πρέπει να γίνει; 
Εκεί όπου υπάρχει εγκληματικότητα, διαπιστωμένη, εντοπισμένη και πανθομολογούμενη, δεν υπάρχει αστυνόμευση. Αντίθετα, επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί για να εξουδετερώνουν απεργούς, διαδηλωτές και λοιπά «οχληρά στοιχεία». Η υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών της Αθήνας, έχει αποφέρει διαχρονικά τεράστια κέρδη σε επιχειρήσεις που αγόρασαν κοψοχρονιά εκτάσεις και ακίνητα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο, την παροχή κινήτρων, όπως επιδότηση ενοικίου, σε νέους και ζευγάρια, την συνολική ανάπλαση στις γειτονιές, την δημιουργία και αναβάθμιση χώρων πρασίνου και ανοικτών χώρων. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. προτίμησαν την γκετοποίηση.
 Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου κόμματος της Αριστεράς. Ποιοι πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι ιδεολογικοί πυλώνες της σύγχρονης αριστεράς;
Δεν πρόκειται για νέο κόμμα της αριστεράς, αλλά για μετεξέλιξη του πολιτικού μας φορέα, σε ενιαίο κόμμα: σε μια σύγχρονη, πλατιά, λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της ευρωπαϊκής αριστεράς. Ξεκινήσαμε μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία οικοδόμησης στέρεων βάσεων εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με την κοινωνία, που στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βλέπει την ελπίδα. Η σύγχρονη αριστερά είναι η Αριστερά της συμμετοχής, των ανοιχτών κινηματικών διαδικασιών, της αταλάντευτης αντίστασης, της ανυπόκριτης αλληλεγγύης και της συστράτευσης με τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, σε έναν αγώνα αποκατάστασης της δημοκρατίας, προστασίας της ανθρώπινης αξίας και διεκδίκησης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις