Περνώντας από τα καφενεία των χωριών της Ηλείας εισέπραξα μία άρνηση της πολιτικής.
- Βρε ουστ όλοι ίδιοι είσαστε.
- Λεφτά μας έφερες?
- Ρε συ είμαι άνεργος τι μου λες τώρα?
- Τι να κάνω τα κωλόχαρτα?
Η οργή του κόσμου για τα δύο καθεστωτικά κόμματα δημιουργεί μια απαξία για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Και αυτό είναι το επικίνδυνο από όλα. Γιατί όποιος δεν είναι με την πολιτική είναι υπέρ της πολιτικής που τους εφαρμόζεται!!!
Ρε συ μια ευκαιρία σου δίνεται με την ψήφο σου να αλλάξεις την πολιτική του μνημονίου και της τρόικας και συ την αρνήσε?
Τι θα κάνεις μετά τις 6 Μάη αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική και αυξηθεί η ανεργία , εξαπλωθεί η φτώχεια, η πείνα των μαθητών, μεγαλώσει η εγκληματικότητα και στην ουσία επιβεβαιώσεις την πολιτική τους?
Δεν μιλάω για την αμφίδρομη διαφθορά του καθεστωτικού συστήματος , για την μη παραγωγικότητα του δημοσίου, για την φοροκλοπή και την φοροδιαφυγή, για την ατιμωρησία των υπεύθυνων των φαινομένων αυτών, αλλά μόνο για την καθημερινότητα των πολιτών που θα επιδεινωθεί δραματικά.
Η απαξία προς τους ανήμπορους γέροντες (τους κλέβουν, τους ταπεινώνουν , τους σκοτώνουν χωρίς κανένα σεβασμό) , η απαξία προς την κοινωνία , τις αρχές , την οικογένεια γιγαντώνουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας.
Εγκληματικότητα που ξεκινάει από τη φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας λόγω των αναποτελεσματικών πολιτικών του μνημονίου. Απαξία που δικαιώνει στην συνείδησή του τον εγκληματία.
Αυτή η αντίληψη του καφενείου πως όλοι ίδιοι είναι , απαξιώνοντας τους πάντες , είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη που επικρατεί, η οποία ανακυκλώνει το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας.
- Ρε συ τρία κόμματα στο χώρο της Αριστεράς?
- Δεν καταλαβαίνεις πως η άρνηση σύμπραξης προγραμματικής της Αριστεράς στις εκλογές χαρίζει το μπόνους των 50 εδρών στον Σαμαρά?
Δίκιο έχει.
Όμως αφού δεν τα βρήκαν πριν την ολοκλήρωση κατάθεσης συμμετοχής στις εκλογές της 6 Μαίου τότε πρέπει ο λαός να επιβάλει την σύμπραξη της Αριστεράς.
Πως?
Μην δίνοντας αυτοδυναμία στους μνημονιακούς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και καθιστώντας πλέον το τρίτο κόμμα ως "κυβερνώσα" Αριστερά να αρχίσει τις διεργασίες και τις ζυμώσεις για την ενοποίηση της.
Εδώ έκαναν το μεγάλο βήμα προς τη συνασπισμική λογική το 1989 και τώρα δεν μπορούν να το κάνουν που κινδυνεύει η ύπαρξη της χώρας?
Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες. Η ελεύθερη οικονομία που έχουμε , όπως κάθε κοινωνικό , εκπαιδευτικό , οικονομικό σύστημα διαγράφει κυκλική πορεία. Έχει τα πάνω αλλά και τα κάτω άκρα.
Αυτή την στιγμή πλησιάζουμε επικίνδυνα το κατώτατο άκρο της ελεύθερης οικονομίας , όχι της Ελλάδας αλλά της παγκόσμιας , το οποίο επιδεινώνεται από την συμπεριφορά του απαραίτητου για την λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας αλλά άπληστου τραπεζικού συστήματος (βλέπε μόχλευση). Και αυτή η ασάφεια είναι βόμβα στα θεμέλια της φιλελεύθερης οικονομίας.
Ισως χρειαστεί να αλλάξουμε οικονομικό σύστημα.
Ίσως πάλι ο μικρός αυτός τόπος , που στον 21ο αιώνα ονομάζεται Ελλάδα, γίνει πρωτοπόρος για παγκόσμιες αλλαγές!!!!
Ποιο θα είναι το κόστος?
Απροσδιόριστο.
Και όμως η σύμπραξη της Αριστεράς είναι η μοναδική ελπίδα για την κοινωνία μας. Ισως και της Ευρώπης. Ίσως και ολόκληρου του κόσμου!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου