Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης

Ευχαριστώ τον Νίκο για το ενημερωτικό email που μου απέστειλε και αφορά την ιστορία του συμπαθεστάτου σωματείου ποδοσφαίρου : Αρη Θεσσαλονίκης . Το αναδημοσιεύω αυτούσιο.

28 Μάρτιος 2009
95 χρόνια...τιποτα Εννοειται οτι μια τέτοια περίοδο , δεν θα μπορουσα να μην ασχοληθώ με τα γενέθλια της πολυαγαπημένης μου λατρείας, τον Αρη της καρδιάς μας.Που να ήξεραν οι άνθρωποι που ιδρυσαν αυτό το σωματείο πρίν από 95 χρόνια, ότι δημιούργησαν κάτι που μπορεί αθλητικά να μην πρόσφερε ουτε στο ελάχιστο, αλλά πρόσφερε πολλά με την παρουσία του στα κωμικά δρώμενα της χώρας.Από την μια οι ταινίες του Φινος Φιλμ και απο τη άλλη ο Αρης κρατήσανε και κρατάνε αμείωτη την κωμική διάθεση του Ελληνα.Οφείλω λοιπόν και εγώ , ανάμεσα στους τόσους (ένας ή δύο και αυτοί κατόπιν μέθης και βασανιστηρίων) που ασχολήθηκαν με αφιερώματα για την ιστορία του Αρη να κάνω και εγω μία ταπεινή σύνοψη της ιστορίας του αθλητικού σωματείου αυτού.
-1914 ΤΑ ΜΕΘΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ....Σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, στις 25 Μαρτίου 1914,και όταν όλοι οι έλληνες γιόρταζαν την επανάσταση του 1821, ίδρυσαν σε κατάσταση μέθης από τα ούζα τον Αρη.Και μόνο που ιδρύθηκαν σε καφενείο γειτονιάς καταλαβαίνετε γιατί αυτή η ομάδα παρέμεινε έως και σήμερα"καφενείο γειτονιάς".Και λέω ότι την ίδρυσαν ''κάποιοι'' γιατί όταν αυτοί κατάλαβαν τι μαλακία είχαν κάνει φρόντισαν να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο της ταυτότητας τους για να μην στιγματίσουν τους απογόνους τους με αποτέλεσμα να τους κοροιδεύουν οι επόμενες γενιές. Μόνο την καταγωγή τους ξέρουμε και αυτή καλύτερα να μην την αναφέρω γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνομαι προκλητικός εν μέσω μιας κρίσιμης κατάστασης στην Μ. Ανατολή...ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ το πήρε σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της ΠΑΕ Αρης , επειδή η τότε πόλη ειχε ομάδα με όνομα από ημίθεο (ΗΡΑΚΛΗΣ) άρα αυτοί οι "κάποιοι" ήθελαν η ομάδα να έχει όνομα θεού...Ετσι εξηγείται και ο απίστευτος κομπλεξισμός τους έως και τα χρόνια σήμερα.Βέβαια αυτό είναι ένας μύθος, αφού οι ιστορικές πληροφορίες της εποχής εκείνης λένε ότι το όνομα το πήρανε από τον σκύλο του ιδρυτή και πρόγονο του σημερινού μπουλντόγκ "Τρόμου".Δηλαδή πάλι καλά που ο ιδρυτής τους δεν είχε κατοικίδιο κανένα κουνέλι ή καμία κατσίκα γιατί τωρα θα λεγόντουσαν "ΜΠΑΓΚΣ ΜΠΑΝΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ" ή "ΠΑΕ ΣΜΑΡΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
- 1914-1927... Η ομάδα του Αρεως διαγράφει λαμπρές επιτυχίες στα οικογενειακά διπλά νικώντας και περιστασιακά σε φιλικούς αγώνες ξεμουδιάσματος , ομάδες εξαθλιωμένων στρατιωτών που γύριζαν από τα μέτωπα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου....Τα πρωταθλήματα που παιρνει στα οικογενειακά διπλά , είναι αναρίθμητα και οι παράγοντες του Αρη υπερήφανοι κάθιερώνουν τις διπλές προπονήσεις για να τα αυξήσουν.
- 1927 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΚαι επιτέλους πρωτάθλημα και με άλλες ομάδες. Σε διπλούς αγώνες ο Αρης Θεσσαλονίκης κατατροπώνει την ΑΕ Βότση, την ΑΕ Χαριλάου, τον Θρίαμβο Αιγινας και τον Πυρσό Μαραθώνα κατακτώντας έτσι το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα του.Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι αγώνες γινόντουσαν σε ποδηλατοδρόμια, και σε αλάνες με χωμα και πέτρες, βάζοντας για δοκάρια τέρματος τις παντόφλες και τις σαγιονάρες τους και έχοντας για μπάλες χαρούπια, αφού οι μπάλα δεν είχε ανακαλυφτεί τότε ούτε καν σανσχήμα...
- 1927-1931...Η ομάδα του Αρη δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα αφού προτίμησαν να ασχοληθούν με το εμπόριο και την μαύρη αγορά αγαθών προσπαθώντας να εκμεταλευτούν τους πρόσφυγες της Σμύρνης . Ζώντες της εποχής εκείνης αναφέρουν ότι το αυγό και το αλεύρι στα υπόγεια της Χαριλάου κόστιζε τότε όσο ένα ρετιρέ στο Πανόραμα σήμερα.
- 1931 ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΜην με κατηγορήσετε που δεν ξέρω ποιές ομάδες αντιμετώπισε ο Αρης για να πάρει ξανά πρωτάθλημα. Κάποιοι λένε οτι νίκησε Ολυμπιακό -Παναθηναικό και ΑΕΚ που τη εποχή αν εξαιρέσουμε την ομάδα του Αρη που ήταν καλοθρεμένη και με επαγγελματίες αθλητές, οι άλλες ομάδες αποτελούντουσαν από 10χρονα παιδάκια που έκαναν κοπάνα από τα σχολεία τους για να παίξουν μπάλα στις αλάνες.Κάποιοι άλλοι λένε ότι εξαγόρασε το πρωτάθλημα δίνοντας στους γονείς των 10χρονων από 2 σακιά αλεύρι ,κούτες με μακαρόνια και ένα πακέτο τσιγάρα, αγαθά δυσεύρετα για τους έλληνες τότε.
-1946 ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΟ πόλεμος μόλις έχει τελειώσει. Τα στρατεύματα των ΝΑΖΙ είχαν αρχίσει να αποχωρούν . Οι φίλοι τους αρειανοί αποφασίζουν να δώσουν έναν τελευταίο αποχαιρετιστήριο αγώνα .Ο αγώνας λήγει υπέρ του Αρη με 1-0 με αυτογκόλ του Χανς Ραλφ Ραουστανγκερ στο 89' κατακτώντας έτσι το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.Βέβαια το παρασκήνιο του αγώνα δεν είναι τόσο αντεθνικό και μελανό όσο θέλουν να το παρουσιάζουν οι μετέπειτα αθλητικοί "ιστορικοί". Η ομάδα του Αρεως δοκίμασε πολλές φορές να βρεί ελληνική ομάδα να παίξει αγώνα, αλλά δυστυχώς το 30% των ελλήνων πολεμούσε και το υπόλοιπο 70% βίωνε τις κακουχίες της γερμανικής Κατοχής. Το μόνο που κατάφερε ήταν να παίξει ένα προκριματικό αγώνα πρίν εκείνον με τους Γερμανούς, με αντιπάλους μια ομάδα σοβαρά τραυματιών που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία του Ερ. Σταυρού. Τον αγώνα τελικά τον κέρδισε 2-0 στα χαρτιά, αφού για ευνόητους λόγους η αντίπαλη ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.Κάποιοι λένε ότι η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα στον Λ.Πύργο.
- 1946-1970ο Αρης πληρώνει τα σπασμένα της συμπεριφοράς του κατά την διάρκεια των πολέμων. Οι υπόλοιποι έλληνες αναρρωνουν, σηκώνονται στα πόδια τους, οργνώνονται με αθλητές ενήλικους και έχουν τον Αρη από φάπα σε φάπα. Εκείνα τα χρόνια ήταν και η αφορμή να κολήσει και το παρατσούκλι "ο φαποκράτορας" ...Μάλιστα μετά από εκείνα τα χρόνια το σήμα της ομάδος από τον ΟΡΘΙΟ ΘΕΟ ΑΡΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΓΕΡΩΧΑ ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ , άλλαξε σε εκείνο τον ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΘΕΟ ΑΡΗ που κοκκινοσβερκωμένος από τις φάπες δεν είχε δυνάμεις να σηκωθεί και ΜΕ ΤΟ ΔΟΡΥ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ.
- 1970 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟΗ δικτατορία ώς νέο καθεστώς έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που βολεύονται είναι οι φίλοι. Ετσι ο Αρης φτάνει στον τελικό κυπέλλου όπου και κερδίζει με μούφα πέναλντι τον ΠΑΟΚ με 1-0.Οπως ήταν φυσικό τηλεοπτική μετάδοση ή φωτορεπορτάζ δεν υπάρχουν από εκείνο τον αγώνα , καθότι οι τηλεοράσεις έπαιζαν την Λάσσυ τότε και οι φωτογραφικές μηχανές ήταν εκείνα τα κουτιά με το παραβάν και το φλάς της πυρίτιδας που άναβε...Κάποιοι παρόντες όμως στο γήπεδο ώς θεατές τότε, είπαν ότι ο Αρης κέρδισε το πέναλντι μετά από σκουντουφλιά παίκτη του Αρη με συμπαίκτη του, κάπου στο κέντρο του γηπέδου.Οι ίδιοι λένε ότι την στιγμή εκείνη οπαδός του Αρη με κουκούλα στο κεφάλι μπήκε τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο και υπέδειξε με προτεταμένο το δάχτυλο ,αμυντικό του ΠΑΟΚ ώς υπαίτιο της συγκρουσης γιατί όπως κατέδωσε, τους κοιτούσε από μακριά και τους μάτιασε.Το αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών.
- 1970 έως και σήμερα Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της ιστορίας και μπορεί να περιγραφεί με τρείς λεξούλες ολόκληρη η ιστορία του Αρεως...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!! Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Βέβαια η ομάδα του Αρη έπαιξε και ευρωπαικά ματς. Απλά δεν εχουν σωθεί ιστορικά ντοκουμέντα από τους αγώνες εκείνους, καθότι η γραφη δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα και τα μοναδικά γραπτά κείμενα ήταν ιερογλυφικά σκαλισμένα σε μάρμαρα και η ευρώπη που είχε ανακαλυφθεί από τους τότε εξερευνητές περιοριζόταν ανάμεσα στα Καρπάθια και την Μάλτα...Οπότε δύσκολα θα βρίσκαμε αναφορές από τα "ευρωπαικά" ματς του Αρη την εποχή εκείνη.Βέβαια τα πράγματα από την ημέρα που "κάποιοι" ίδρυσαν τον Αρη έως και σήμερα έχουν αλλάξει αρκετά. Εως και η μασκώτ άλλαξε από τον σκύλο "αρη" που έδωσε και το όνομα στην ομάδα, έως και το μπουλντογκ αργότερα, και την Κιτρινη φώκια σήμερα. Βέβαια ο Αρης στο πέρασμα των χρόνων απέκτησε και μερικούς οπαδούς οι οποίοι και έκαναν παιδιά και εγγόνια ποτέ όμως αρκετά μεγάλο αριθμό για να μπορούν σήμερα να γεμίσουν έστω μικρό αμφιθέατρο. Αυτό που δεν άλλαξε όμως από τότε και δεν θα αλλάξει ποτέ ήταν η ύπαρξη του Αρη σαν ΑΣΤΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ από τη ίδρυση του έως τον αιώνα τον αιώνων...Και για αυτό όλοι εμείς οι υπόλοιποι φίλαθλοι πρέπει να ευχαριστούμε τους "κάποιους" που εκείνη την ημέρα ανάμεσα στα ούζα και τους μεζέδες, ίδρυσαν το πιο κωμικό και αστείο σωματείο της χώρας, δίνοντας νότα χαράς απαλύνοντας τις κακουχίες και τις δυσκολίες που βίωνε ο Ελληνας από τοτε έως και τωρα.95 χρόνια αστείρευτου γέλιου δεν είναι λίγα...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΟΥΛΗ!
υ.γ...Παρακαλείται όποιος γνωρίζει έστω και το μικρό όνομα ενός από τους 22 ιδρυτές του Αρη να το αναφέρει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ που ακόμα ψάχνει να τους βρεί.

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΣ είπε...

για την ιστορια το συγκεκριμενο κομματι μαζι με πολλα αλλα ωραια ειναι στο blog http://voriosanemos73.blogspot.com/

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις