Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ποια είναι η κούκλα?

Μα η Αναστασία μας που μόλις βαφτίστηκε

H εργατική επανάσταση της Αργεντινής

Στο Μπουένος Άιρες περισσότερες από 200 επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά 12.000 εργαζομένους, που τις κατέλαβαν όταν οι ιδιοκτήτες τους προσπάθησαν να τους εκβιάσουν βάζοντας λουκέτο. Οι ιδιοκτήτες κατηγορούν τους εργαζομένους για διακεκριμένη κλοπή. Όμως αυτοί επιμένουν ότι απλώς ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εργασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκάρντιαν», ανάμεσα στα εργοστάσια που έχουν καταληφθεί και διευθύνονται από τους εργαζομένους που τα δουλεύουν, ξεχωρίζουν η Ενιαία Συνεργατική Δέρματος, η Ενιαία Ναυπηγοεπικευαστική, τα Σφαγεία Γιαγκουάνε, τα Τρόφιμα Γκέλκο και η Συνεργατική Χαλυβουργία Βιέιτες. Κανείς δεν πίστευε, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, πως αυτοί οι τολμηροί εργαζόμενοι θα τα έβγαζαν πέρα. «Δεν ξέραμε πώς θα τα καταφέρναμε χωρίς αφεντικά, αλλά τελικά αποδείξαμε πως μπορούμε να πάμε μπροστά», λέει ο Αντριέν Σεράνο, που εργαζόταν 25 χρόνια στη σοκολατοποιία Αρουφάτ, όταν ο ιδιοκτήτης της την εγκατέλειψε τον Ιανουάριο. Όταν μάλιστα τους έκοψε το ρεύμα, οι εργαζόμενοι δανείστηκαν από έναν γείτονα. Μπόρεσαν όμως να ανταποκριθούν στη ζήτηση και σήμερα κερδίζουν όσα τους επιτρέπουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους. «Δεν είμαστε κλέφτες», λέει ο Σεράνο. «Το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε δουλειά». Η άποψη των παλιών αφεντικών και των δικαστικών αρχών είναι φυσικά διαφορετική. Έτσι κι αλλιώς ήταν αναπόφευκτο να βρεθούν αυτοί οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με το σύστημα. Όμως είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης, αφού οι εργαζόμενοι μάταια περιμένουν ακόμη να πάρουν τους μισθούς που τους χρωστούν τα παλιά αφεντικά τους- όπως το ίδιο μάταια περιμένει και η κυβέρνηση να πάρει τους χρωστούμενους φόρους. Σήμερα που η οικονομική κρίση ξαναχτυπάει την Αργεντινή, γράφει ο δημοσιογράφος Ανίλ Μούντρα, παρατηρείται ένα νέο κύμα καταλήψεων. Το τελευταίο τετράμηνο έχουν καταληφθεί περισσότερα εργοστάσια από όσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από αυτό το συνεταιριστικό κίνημα των εργαζομένων που η εφημερίδα «Γκάρντιαν» χαρακτηρίζει «εργατική επανάσταση της Αργεντινής».Ρ. Βρανάς- "ΝΕΑ"

Τον ξέχασαν όλοι ...

Μπραβο στο pressmme.blogspot.com
που θυμηθηκε ενα ηρωα
Αυτη η χωρα ξεχναει γρηγορα τα παιδια της η τα διωχνει...........
γραφει........
Σαν σήμερα το 1986 πέθανε ο Σπύρος Μουστακλής. Το γεγονός δεν το ανέφερε κανένα ΜΜΕ. Ο Σπύρος Μουστακλής ήταν αξιωματικός του στρατού με σημαντική αντιδικτατορική δράση. Γεννήθηκε στο Μεσόλογγι και σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο και συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού. Συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς του ναυτικού ως ταγματάρχης και ήταν από τους λίγους αξιωματικούς του στρατού που πήραν μέρος. Το κίνημα του Ναυτικού προδόθηκε πριν την εκδήλωσή του, με αποτέλεσμα μεταξύ των αξιωματικών να συλληφθεί και ο ίδιος (22 Μαίου 1973). Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο ΚΑΤ. Εκεί παρέμεινε δύο χρόνια. Το εγκεφαλικό του προκάλεσε ολική παραλυσία. Ύστερα από αυτό το συμβάν το δικτατορικό καθεστώς της Χούντας φοβούμενο αντιδράσεις μετρίασε τα βασανιστήρια κατά των αξιωματικών που είχαν συλληφθεί. Η τραγική κατάληξη του Μουστακλή αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμα σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

To μίνι πρωτάθλημα για το δευτεραθλητή

1η αγωνιστική 10 Μαΐου
ΑΕΚ - Λάρισα
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική 13 Μαΐου
Λάρισα - ΠΑΟΚ
ΠΑΟ – ΑΕΚ

3η αγωνιστική 17 Μαΐου
ΠΑΟ Λάρισα
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

4η αγωνιστική 20 Μαΐου
Λάρισα - ΠΑΟ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική 24 Μαΐου
ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
Λάρισα -ΑΕΚ

6η αγωνιστική 31 Μαΐου
ΠΑΟΚ - Λάρισα
ΑΕΚ – ΠΑΟ


Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν στα πλέϊ-οφ της Σούπερ Λίγκας:
2. ΠΑΟΚ 3
3. ΠΑΟ 2
4. ΑΕΚ 1
5. ΛΑΡΙΣΑ 0

Νέα ληστεία στον Πύργο

Νέα ληστεία στον Πύργο (μία εβδομάδα μετά την ληστεία στην Τράπεζα Εurobank) έγινε χθες (27-4-2009) το μεσημέρι στις 13:30 στο κέντρο του Πύργου. Ο ληστής με την απειλή όπλου ακινητοποίησε την υπάλληλο της ΔΕΗ, και τις απέσπασε το χρηματικό ποσό των 50.000,00 €. Τα χρήματα ήταν η ημερήσια είσπραξη της ΔΕΗ (κατάστημα Πύργου) και η συγκεκριμένη υπάλληλος τα μετέφερε προκειμένου να τα καταθέσει στην Τράπεζα Κύπρου όπως έκανε κάθε μέρα. Πλέον η κατάσταση στον Πύργο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε δύο μελετημένες και σχεδιασμένες ληστείες στο κέντρο της πόλης. Το αίσθημα περί δημόσιας ασφάλειας δεν υπάρχει πλέον, η αστυνομία είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το πρόβλημα και το κυριότερο είναι και εξαφανισμένη, και οι κακοποιοί κάνουν πάρτυ σχεδόν σε καθημερινή βάση.Η εικόνα της ασφαλούς πόλης έχει πλέον ξεθωριάσει και στον Πύργο και οι κάτοικοι ανησυχούν πλέον για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

Η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ


Το υπέροχο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης , σας σκέφτεται



Το υπέροχο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης , σας σκέφτεται


Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Για σένα (Blue in green - Miles Davis)

miles davis "blue in green"

Προβάδισμα της ΝΔ και πεντακομματική Βουλή δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα 1,4% της ΝΔ στη δημοσκόπηση της GPO για το Mega Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007
Με 1,4% προηγείται η ΝΔ στην τελευταία πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, που διενεργήθηκε στις 31/8. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4%, το ΠΑΣΟΚ 36%, το ΚΚΕ 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,2% και ο ΛΑ.Ο.Σ 4,7%. Ποσοστό 2,3% απαντά ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των άκυρων, των λευκών και της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 7,8%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει 47% και ο Γιώργος Παπανδρέου 37,1%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 54,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 25,1%.

Προβάδισμα 2,1% της ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB για τον Alpha Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007
Με 2,1% προηγείται η ΝΔ στην τελευταία πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB για τον Alpha, η οποία διενεργήθηκε στις 30 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,4%, το ΠΑΣΟΚ 33,3%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,7% και ο ΛΑ.Ο.Σ 3,7%. Ποσοστό 2,2% απαντά ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ τα άκυρα και λευκά ανέρχονται σε 2,8%, και οι αναποφάσιστοι μαζί με όσους απαντούν Δεν γνωρίζω Δεν απαντώ στο 10,4%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 45,8% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, που συγκεντρώνει το 35,1%.Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 59,7% και το ΠΑΣΟΚ 26,4%.

Δημοσκόπηση VPRC για τον Σκάι: 4% μπροστά η ΝΔ Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007
Προβάδισμα 4 μονάδων καταγράφει πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της VPRC/Public Issue, που διενεργήθηκε από τις 29 έως τις 30 Αυγούστου για λογαριασμό του Σκάι. Στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 42,0%, το ΠΑΣΟΚ 38%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΝ 5,0% και ο ΛΑΟΣ 4,0%. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα (27-28/8/07), η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει από 3,5 ποσοστιαίες μονάδες σε 4. Στην παράσταση νίκης, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, το ποσοστό των ψηφοφόρων που πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα βρίσκεται στο 53% έναντι 18% για το ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό για τη ΝΔ σε σχέση με την τελευταία έρευνα αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός με 49% έναντι 25% του Γιώργου Παπανδρέου.
Τσιμπήσατε ε? !!!!

Η Αθήνα σημαιοφόρος της Αγκυρας

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ , ο οποίος έχει άποψη τεκμηριωμένη, είναι μορφωμένος, πολύγλωσσος, με συγγραφικό έργο και πάντα αξιόπιστος.

Εξέλιπε κάθε ελπίδα, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έστω και τώρα, λίγο πριν από τη διαγραφόμενη ως βέβαιη ήττα του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα επεδίωκε να συνδέσει το όνομά του με την εγκατάλειψη επιτέλους της βαθύτατα λανθασμένης από θέση αρχής υπεράσπιση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. «Εχουμε στηρίξει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και συνέχισε: «Η αξιολόγηση που κάνουμε είναι ότι αυτήν τη στιγμή τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά... Δεν πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε τούτη την ώρα, πάντως, να οδηγήσει σε μια αλλαγή στρατηγικής, η οποία θεωρώ ότι πατά σε πολύ γερά θεμέλια... Πιστεύω ότι σε αυτή την πολιτική πρέπει να εμμείνουμε».
Οποιος περίμενε ότι έφτασε η ώρα να πάψει η Αθήνα να παίζει, στο πλαίσιοτης ΕΕ, αυτό τον φαιδρό ρόλο του σημαιοφόρου της τουρκικής ένταξης,προκαλώντας τα ειρωνικά χαμόγελα των Ευρωπαίων, που αποδίδουν αυτήν τηγραφική πολιτική στον φόβο της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στηνΑγκυρα, διαψεύστηκε και απογοητεύτηκε για ακόμη μία φορά.
Ο Κύπριος Πρόεδρος μάς τα είπε ακόμη πιο τραγικά για τα υποτιθέμεναδεινά που απειλούν Αθήνα και Λευκωσία, αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλιστην Αγκυρα: «Αν μπλοκάρουμε τώρα τη διαδικασία, η Ελλάδα και η Κύπροςθα απομονωθούν, θα μπουν στη γωνία και θα μας επιτεθούν ακόμη κι εκείνοιπου μας στηρίζουν», ισχυρίστηκε, σε πλήρη διάσταση με τα γεγονότα καιιδιαιτέρως με τη στάση που τηρούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζίκαι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Υιοθετώντας στάση απερίφραστα υπέρ της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ, Αθήνακαι Λευκωσία κατατάσσονται στο στρατόπεδο εναντίον της Γερμανίας και τηςΓαλλίας, που τώρα πλέον τάσσονται ανοιχτά κατά της ένταξης της Αγκυραςκαι υπέρ μιας ειδικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας. Αρνούμενες, όμως, νασυμμαχήσουν με το Βερολίνο και το Παρίσι στο θέμα αυτό, η Ελλάδα και ηΚύπρος είναι βέβαιο πως θα υποστούν οδυνηρές εκπλήξεις στο μέλλον.
Μόνο καγχασμούς προκαλεί π.χ. η ανεπίσημη διαβεβαίωση ανώτατης κυπριακήςπηγής ότι η κυβέρνηση Χριστόφια αποκλείεται να επιτρέψει αναβολή τηςαξιολόγησης εντός του έτους της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας -αναβολή που ήδη απεργάζεται η επίσης φιλότουρκη σουηδική προεδρία τηςΕΕ, που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου και θα τα ασκήσει κατά τοκρίσιμο για το τουρκικό θέμα δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Θα συμφωνήσουν, δηλαδή, οι υπόλοιποι 26, μεταξύ αυτών και εκείνοι πουαντιτάσσονται στην τουρκική ένταξη, για μια απλή αναβολή, προςδιευκόλυνση φυσικά της Τουρκίας, και θα τους μπλοκάρει όλους με το βέτοτης η κυπριακή κυβέρνηση, που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαιοφόρων τηςτουρκικής ένταξης - και μάλιστα χωρίς να φοβάται τότε ότι θα απομονωθεί;Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε, αλλά αυτοί είναι φαιδροίισχυρισμοί «βλαχοδημαρχικού» τύπου εσωτερικής κατανάλωσης, πουαποσκοπούν στη συγκάλυψη της θεμελιώδους υποχώρησης στο θέμα τηςτουρκικής ένταξης.
Προφανώς και δεν ενδιαφέρεται καμία απολύτως χώρα της ΕΕ πέραν τηςΚύπρου για το αν η Τουρκία επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση κυπριακών πλοίωνκαι αεροπλάνων στο έδαφός της. Ως πρόσχημα το χρησιμοποιούν το Βερολίνοκαι το Παρίσι, για να καλύψουν τη δική τους αντίθεση στην τουρκικήένταξη για πολύ σοβαρότερους λόγους - και ως προσφορά στην Κύπρο και τηνΕλλάδα για να συμμετάσχουν στο αντιτουρκικό μέτωπο. Αν όμως η Αθήνα καιη Λευκωσία αρνούνται να συνεργαστούν στη βάση αυτή, πολύ φυσιολογικά τοθέμα αυτό θα εξαλειφθεί από την ευρωπαϊκή ατζέντα - και φυσικά τότε ούτεπου θα διανοηθούν Ελλάδα και Κύπρος να μπλοκάρουν τις ενταξιακέςδιαπραγματεύσεις της Τουρκίας.
Εδώ δεν τόλμησαν να τις μπλοκάρουν για τους θεμελιώδεις λόγους τηςκατοχής κυπριακού εδάφους από την Τουρκία και τη μη αναγνώριση τηςΚυπριακής Δημοκρατίας από την Αγκυρα, θα το κάνουν γιατί η Τουρκία δενθέλει... κυπριακές βίζιτες στη χώρα της;
Ας είμαστε σοβαροί έστω και για μια φορά, αν αυτό δεν θεωρείται πλέονυπερβολική απαίτηση. Ο Χατζηαβάτης, πάντως, έσκυβε το κεφάλι και έτρωγετις καρπαζιές αδιαμαρτύρητα, χωρίς να παριστάνει ποτέ τον παλικαρά...
ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ*«Οχι» στον Ανάν, «Ναι» στην Τουρκία!*
Μελαγχολεί κανείς με τις συγκρίσεις. Πέντε χρόνια πριν, σαν και σήμερα,το 76% των Ελληνοκυπρίων, με επικεφαλής τον εκλιπόντα Πρόεδρο ΤάσσοΠαπαδόπουλο, έλεγε το περήφανο «Οχι» στο σχέδιο Ανάν. Ηταν μια κορυφαίαπράξη αντίστασης εναντίον των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΗΕ, ακόμη και του Γ.Παπανδρέου, που το προωθούσαν με όλους τους τρόπους, συμπεριλαμβανομένηςτης αδίστακτης εξαγοράς παραγόντων διαμόρφωσης της κυπριακής κοινήςγνώμης. Σήμερα, όμως, οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου υψώνουν ωςσημαία της στρατηγικής τους την... ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και δενδιστάζουν να συγκρουστούν για χάρη της Αγκυρας με το Βερολίνο και τοΠαρίσι! Η απέραντη θλίψη...

«Κυνηγοί» οφειλετών στις ΔΟΥ για ληξιπρόθεσμα χρέη

Από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 07:00
Την επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης ειδικών συμβούλων των εφοριών που θα αναλάβουν τη διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό το βάρος των μεγάλων υστερήσεων των φορολογικών εσόδων, που καταγράφονται στο πρώτο τρίμηνο του 2009.
Στόχος είναι να δραστηριοποιηθούν τα συγκεκριμένα τμήματα έως τον Ιούνιο, καθώς στο τέλος του εξαμήνου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, ώστε να λειτουργήσει ο νέος μηχανισμός ως μορφή πίεσης.
Οι σύμβουλοι που θα προσληφθούν θα είναι δικηγόροι και ορκωτοί ελεγκτές, σύμφωνα με πληροφορίες και θα αναδιοργανώσουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας των δικαστικών τμημάτων των εφοριών.
Έργο τους θα είναι η επαλήθευση ή ο εντοπισμός των στοιχείων επικοινωνίας του οφειλέτη.
Παράλληλα θα αναζητούν την κινητή και ακίνητη περιουσία των οφειλετών από τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, από τα έντυπα Ε9 και τις τράπεζες, όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής που έχουν στην κατοχή τους. Τα στοιχεία θα είναι συγκεκριμένα για κάθε οφειλέτη και θα σχηματίζεται ειδικός φάκελος.
Αν τα περιουσιακά στοιχεία του βασικού οφειλέτη δεν καλύπτουν το ποσό της οφειλής, θα καταγράφεται και η περιουσία των συνυπόχρεων οφειλετών δηλαδή των στενών συγγενών του βασικού οφειλέτη, αλλά και των συνεταίρων του αν πρόκειται για επιχειρηματία.
Ο φάκελος θα προωθείται στο αρμόδιο δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ το οποίο στη συνέχεια, θα αποστέλλει ειδοποιητήριο στον οφειλέτη, το οποίο όμως θα είναι διαφορετικό, σε σύγκριση με εκείνα που κοινοποιούνται σήμερα.
Οι συνέπειες
Στο νέο ειδοποιητήριο θα αναγράφεται το ποσό της οφειλής και η κλήση για να προσέλθει στην εφορία προκειμένου να την τακτοποιήσει, διαφορετικά το Δημόσιο θα λάβει μέτρα και θα προβεί σε πλειστηριασμούς της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, που θα τελούν υπό κατάσχεση θα αναγράφονται αναλυτικά ώστε η πίεση να είναι μεγαλύτερη.
Επίσης πέραν των νέων μέτρων, για τους οφειλέτες που αδιαφορούν για τη ρύθμιση των χρεών τους, ισχύουν και οι ποινικές διώξεις που μπορούν να ασκηθούν ανάλογα με το ύψος της οφειλής και η προσωποκράτηση, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται (ακόμα) από τα δικαστήρια.
Προσδοκίες 1,8 δισ.
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η είσπραξη μεγάλου μέρους των χρεών. Για φέτος ο στόχος είναι η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ, και το 2010, το ποσό θα είναι υψηλότερο.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι περιπτώσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών ανέρχονται συνολικά σε 1.200.000, με συνολικό ποσό οφειλής 19,5 δισ. ευρώ. Από το εν λόγω ποσό, οι 860.000 περιπτώσεις αφορούν φόρο εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) με συνολική οφειλή 6 δισ. ευρώ, 130.000 περιπτώσεις αφορούν Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ύψους 6,5 δισ. ευρώ, 66.000 περιπτώσεις αφορούν φορολογία κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές) συνολικού ποσού 270 εκατ. ευρώ και 140.000 περιπτώσεις πρόστιμα ύψους 7 δισ. Ευρώ. Το εισπράξιμο τμήμα των χρεών αυτών, υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ.
Από την κατανομή του δυνητικά εισπράξιμου ποσού των 5 δισ. ευρώ, που έκαναν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οφείλεται από 640.000 φυσικά ή νομικά πρόσωπα και συγκεκριμένα:
465.488 οφειλέτες χρωστούν στο Δημόσιο έως 2.000 ευρώ.
144.552 οφείλουν από 2.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.
23.937 χρωστούν στο Δημόσιο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
3.649 οφειλέτες έχουν χρέη από 100.000 έως 200.000 ευρώ.
6.274 χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ ο καθένας.
Ρύθμιση έως 30 Ιουνίου
Η νέα προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών είναι η 30ή Ιουνίου 2009 και αφορά τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως 31 Δεκεμβρίου 2008 και το ΥΠΟΙΟ επιδιώκει να πιέσει όσο γίνεται περισσότερους να ενταχθούν σε αυτή, ώστε να ανακάμψουν τα έσοδα.
Δέλεαρ είναι η μείωση του προσαυξήσεων που φτάνει στο 100% αν εξοφληθεί η οφειλή έως και σε τρεις δόσεις ενώ αν επιλεγούν μικρότερες δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων περιορίζεται αναλογικά:
1. Από 4 μέχρι έξι 6 δόσεις με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
2. Από 7 μέχρι 12 δόσεις με απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων.
3. Από 13 μέχρι 18 δόσεις με απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
4. Από 19 μέχρι 24 δόσεις με απαλλαγή 60% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ.

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Οι δέκα εντολές του δημόσιου υπάλληλου...!!!

Οι δέκα εντολές του δημόσιου υπάλληλου...!!!
1 ) Ἐγὼ εἶμι Κύριος ὁ Θεός σου, οὐκ ἔσονται σοὶ θεοὶ ἕτεροι πλὴν ἑμοῦ
Ερμηνεία : Eγω ειμί το κράτος και ο θεός σου δεν υπάρχει κανένας άλλος πολίτης ποιο εξασφαλισμένος από εμένα

2 ) Οὐ ποιήσεις σε αυτῷ εἴδωλον, οὐδὲ παντὸς ὁμοίωμα, ὅσα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω καὶ ὅσα ἐν τῇ γῇ κάτω καὶ ὅσα ἐν τοῖς ὕδασιν ὑποκάτω τῆς γῆς
Ερμηνεία :............ Μην κατασκευάσεις ποτέ πολίτη κατηγόριες για εμένα η για το είδωλο μου για τα όσα αντιλαμβάνεσαι και κάνω εν υπηρεσία μου εν τη γη και υπογείως αυτής

3 ) Οὐ λήψει τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίῳ
Ερμηνεία : Ποτέ να μην μου λήψει η κρατική προστασία και ατιμωρησία μου

4 ) Ἓξ ἡμέρας ἔργα καὶ ποιήσεις πάντα τὰ ἔργα σου. Τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ σάββατα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σου
Ερμηνεία : Έξη ημέρες θα εργάζονται άπαντες οι άλλοι για την παραγωγή και την ανάπτυξη πλην εμού και τη δε έβδομη σαββατο το κράτος και ο θεός εγώ ειμί

5 ) Τίμα τὸν πατέρα σου καὶ τὴν μητέρα σου, ἵνα εὖ σοι γένηται καὶ ἵνα μακροχρόνιος γένῃ ἐπὶ τῆς γῆς
Ερμηνεία : Τίμα το μέσον η την εκάστοτε κυβέρνηση που σε τοποθέτησε εκεί ίνα εσύ γίνεις μακροχρόνιος αργόσχολος επί της γης

6 ) Οὐ μοιχεύσεις.
Ερμηνεία : Ποτέ να μην εργάζεσαι όλη την εβδομάδα

7 ) Οὐ κλέψεις
Ερμηνεία : Ποτέ να μην αφήνεις τις μίζες ανεκμετάλλευτες

8 ) Οὐ φονεύσεις
Ερμηνεία : Ποτέ να μην σκοτώνεις όλες τις ώρες σε εργασία

9 ) Οὐ ψευδομαρτυρήσεις κατὰ τοῦ πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδῆ
Ερμηνεία : Ποτέ να μην δίνης την σωστή πληροφορία στον πολίτη για να σε έχει πάντα ανάγκη

10 ) Οὐκ ἐπιθυμήσεις πάντα ὅσα τῷ πλησίον σου ἐστι
Ερμηνεία : Ποτέ να μην επιθυμήσει τα προνομία του απλού πολίτη και να εργασθείς όπως αυτόν

Νίκος Νικολόπουλος

Το όνομα του Νίκος Νικολόπουλος - γνωστός στον εικαστικό χώρο με το ψευδώνυμο NAIKOS.Στη χώρα του, σχεδόν άγνωστος, η τεχνική του περίεργη… ζωγραφίζει στο computer και αποτυπώνει τα έργα του σε καμβά..Τα θέματα του άκομψα και άβολα, ανθρώπινη αγωνία και αδιέξοδα, η σύγχρονη πραγματικότητα σε δυνατές γραμμές που σφυροκοπούν τις αισθήσεις.Βλέποντας τους πίνακες του, ένα είναι σίγουρο, δεν σε αφήνουν αδιάφορο ή τους αγαπάς ή τους μισείς.
Ο NAIKOS λοιπόν όπως γίνεται συνήθως με πολλούς συμπατριώτες μας έτυχε αναγνώρισης πρώτα στο εξωτερικό.Η οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε της Φλωρεντίας 2009 τον κάλεσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.περισσότερα στο http://www.naikos.gr/
Ο καλλιτέχνης αναζητά χορηγούς να καλύψουν το κόστος συμμέτοχής του στην Μπιενάλε.Πληροφορίες στο info@naikos.gr και στο τηλ: 6977439374
Είμαι ζωγράφος και μένω στην Κεφαλονιά. Απο την αρχή της πορείας μου έμεινα συνειδητά μακριά απο το εμπορικό κύκλωμα της τέχνης, γκαλερί,φορείς,υπουργεία κλπ.Επέλεξα ο κύριος χώρος έκθεσής μου να είναι το internet και δεν διαψεύστηκα.Φέτος δέχτηκα προσωπική πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε της Φλωρεντίας να εκπροσωπήσω τη χώρα μας.Το κόστος συμμετοχής ξεπερνά τις δυνατότητές μου και αναζητώ χορηγούς.Αυτός είναι ο λόγος που ζητάω τη βοήθεια της κοινότητας των Blogs.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσιεύση του post.
Νίκος Νικολόπουλος

Ο Κωστάκης

Ο Αλέξανδρος

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Επιλογή συζύγου

Στη Νέα Υόρκη άνοιξε ένα καινούργιο κατάστημα μόνο για κυρίες οι οποίες μπορούν να πάνε και να διαλέξουν σύζυγο.Στην είσοδο υπάρχει μια πινακίδα με τους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος όπου γράφει:ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙ ΟΡΟΦΟΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΡΟΦΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
Μια κυρία λοιπόν μπαίνει στο κατάστημα για να βρει σύζυγο.Στον πρώτο όροφο βλέπει μια πόρτα και μια πινακίδα που έγραφε:
1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ωραία, λέει η κυρία και προχωράει στο δεύτερο όροφο όπου η πινακίδα γράφει.
2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ."Μπράβο" λέει η κυρία "αλλά θέλω περισσότερα" και αποφασίζει να ανέβει στον τρίτο όροφο.
Η πινακίδα του τρίτου ορόφου γράφει:3ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ.Η κυρία ενθουσιάζεται αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.
Στον τέταρτο όροφο η πινακίδα γράφει:4ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ."Χριστέ μου" σκέφτεται "πως να αντισταθώ" αλλά προχωράει στον πέμπτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:
5ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ, ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.Μπαίνει σε πειρασμό να σταματήσει αλλά τελικά συνεχίζει στον έκτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:
6ος ΟΡΟΦΟΣ: ΕΙΣΤΕ Η ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Νο: 31456012 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ.ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.

Στο αντίστοιχο κατάστημα για άνδρες στην απέναντι πλευρά του δρόμου οι πινακίδες γράφουν:
1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex.
2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.
Τον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο δεν τους επισκέφτηκε ποτέ κανείς.

Ο Βαγγελάκης

Τα δίδυμά μας

Σικάγο ο Πύργος

Ληστεία στο κατάστημα της Εurobank στον Πύργο σημειώθηκε στις 21-4-2009 και ώρα 8.30 το πρωί.
Η ληστεία έγινε στο κατάστημα της οδού Πατρών όταν εισέβαλε σ΄ αυτό ένας άνδρας με μαύρα ρούχα , με κράνος στο κεφάλι και με την απειλή πιστολιού άρπαξε ένα σάκο από τον υπάλληλο της εταιρείας security που περιείχε 40.000 ευρώ.
Σύμφωνα με υπάλληλο της Τράπεζας ο ληστής κυνηγούσε τον υπάλληλο της security εταιρείας έξω από το κατάστημα, ο οποίος μετέφερε τρεις σάκους με χρήματα από τις εισπράξεις της εταιρείας ΜΕTRO , τον οποίο τον πρόλαβε λίγο πριν την πόρτα της εισόδου και αφού του έβαλε το περίστροφο στο λαιμό τον ανάγκασε να μπει μέσα και να γονατίσει μπροστά από τα γραφεία των έκπληκτων υπαλλήλων και πελατών αποσπώντας του τον ένα σάκο.
Στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα της Τράπεζας όπου τον περίμενε ένας συνεργός του με μοτοσικλέτα με τον οποίο ετράπησαν σε φυγή.

Ξύλινες επιγραφές στο Μέτσοβο

Υπέροχα Ελληνικά νησιά

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Τριπλασιάστηκαν οι μεταμοσχεύσεις

Ένα τραγικό γεγονός και η γενναιόδωρη πράξη ενός πατέρα φαίνεται πως στάθηκαν η αφορμή να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Ο λόγος για τον 20χρονο Αυστραλό Ντουζόν Ζάμιτ, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου τον περασμένο Αύγουστο στη Μύκονο, και τον πατέρα του Όλιβερ Ζάμιτ, που υπερβαίνοντας τον πόνο του δώρισε τα όργανα του γιου του.
Συγκεκριμένα, ο τριπλασιασμός των μεταμοσχεύσεων κατά το 2008 ανακοινώθηκε χθες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ζάμιτ στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντουζόν έγινε δεκτός με μια λιτή τελετή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΚΚ, Ιωάννη Παπαδημητρίου.
«Η δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη πράξη φιλαλληλίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο και δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας του δότη», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, συγχαίροντας τον κ. Ζάμιτ για την ευγενική του προσφορά.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - η εκδίκηση του πρόβατου

Αν ήξερα ότι θα αναλάμβανε ο Ζαγοράκης, δεν θα έφευγα ποτέ

Εντονο διάλογο με οπαδούς του ΠΑΟΚ είχε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στην Πολίχνη, όπου βρίσκεται για να περάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε βγει για καφέ με φίλους όταν έγινε αντιληπτός από μερίδα οπαδών του δικεφάλου, οι οποίοι του ζήτησαν σε έντονο ύφος να αποχωρήσει από την περιοχή, αφού θεωρούν ότι τους πρόδωσε μετά τη φυγή του από την ομάδα.Οσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος ολοένα μεγάλωνε, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Αστυνομία αφού η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Ωστόσο, ο Σαλπιγγίδης, με δική του ευθύνη, έδιωξε το περιπολικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή, θεωρώντας πως το περιστατικό θα λάβει τέλος. Οντως έτσι έγινε, μιας και ο 27χρονος επιθετικός άνοιξε διάλογο σε ήρεμο ύφος με τους οπαδούς, οι οποίοι πήραν τις απαραίτητες εξηγήσεις για το τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι, του 2006."Είμαι ΠΑΟΚ και το ξέρετε όλοι. Το έχω δηλώσει και στο περιοδικό του Παναθηναϊκού. Αν ήξερα ότι θα αναλάμβανε ο Ζαγοράκης, δεν θα έφευγα ποτέ", φέρεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο στράικερ του Παναθηναϊκού, με τον κόσμο να του ζητά να βγει επίσημα να τοποθετηθεί και να δημοσιοποιήσει την επιθυμία του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Κουβέντα στην κουβέντα και αφού δόθηκαν εξηγήσεις, η κατάσταση αποκλιμάκωθηκε και το συμβάν έληξε δίχως παρατράγουδα με τους οπαδούς να αποθεώνουν τον Σαλπιγγίδη(!), τονίζοντας την αγάπη προς το πρόσωπό του.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

«Εκρηξη» ακάλυπτων επιταγών το Μάρτιο

Σε 263,7 εκατ. ευρώ ανήλθε το Μάρτιο του 2009 η αξία των ακάλυπτων επιταγών σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο «Τειρεσίας». Σε τεμάχια ανήλθαν σε 26.769 σημειώνοντας αύξηση 19,6%.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 οι ακάλυπτες επιταγές σε αξία αυξήθηκαν κατά 242,2% και σε τεμάχια σε 346,5%.
Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές έφθασαν σε τεμάχια τα 70.505 και σε αξία τα 712,6 εκατ.ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον Μάρτιο του 2009 ανήλθαν σε 11.854 και σε αξία τα 18,3 εκατ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35,7% και 16,6% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 σημείωσαν αύξηση 71,5% και 101,1% αντίστοιχα.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/15/1653634.htm

Θυμάται κανείς τι σημαίνει «σεισάχθεια»;

Ο όρος σημαίνει «απόσειση του άχθους», δηλαδή του βάρους, και αφορά έναν από τους βασικούς νόμους του Σόλωνα, με το οποίο καταργήθηκαν όλες οι κτηματικές υποθήκες, που είχαν δημιουργηθεί με προηγούμενα δάνεια, ελευθερώθηκαν όλοι εκείνοι που ήδη είχαν γίνει δούλοι εξαιτίας των χρεών τους κλπ.

Απίστευτο , δείτε πόσο επικίνδυνο είναι το laser

Παρατηρήστε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται η δέσμη για να τρυπήσει μια θήκη CD (όχι περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα).
Κάποιοι θα πουν “μα οι συσκευές λέιζερ των παιδιών δεν είναι τόσο επαγγελματικές” ρωτήστε έναν οφθαλμίατρο και έναν δερματολόγο να σας απαντήσουν.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…

Δεκάδες εκατομμύρια ψάρια σκοτώθηκαν στο Μαλιακό κόλπο

Δεκάδες εκατομμύρια ψάρια σκοτώθηκαν στο Μαλιακό κόλπο και οι παραλίες έχουν γεμίσει με τα νεκρά κουφάρια τους, εξαιτίας τοξικών φυκιών του γένους Chattonella που ανιχνεύτηκαν από τους επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Οι μελετητές θεώρησαν αυτά τα μικροφύκια υπεύθυνα για τους μαζικούς θανάτους στα ψάρια γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το φαινόμενο είναι σε έξαρση εδώ και 50 μέρες και οι δικαιολογίες που δίνονταν στη δημοσιότητα από τη νομαρχία για έλλειψη οξυγόνου και για όγκο από φερτές ύλες του ποταμού Σπερχειού πλέον διαψεύστηκαν. Την ίδια στιγμή, συνεργεία που έχουν μισθωθεί από τη νομαρχία μαζεύουν τα νεκρά ψάρια από τις παραλίες στο πέταλο του Μαλιακού.
«Πρόκειται για ένα είδος που δεν μας ήρθε από άλλες περιοχές. Υπήρχε στη χώρα μας», υπογραμμίζει ο βιολόγος ερευνητής, Κώστας Κουκάρας, που ήταν ο πρώτος σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που το εντόπισε στη χώρα μας σε ιχθυοτροφείο στη Λάρισα. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες στη φυτοπλαγκτονική μάζα για να αναπτυχθεί. Στην προκειμένη περίπτωση ίσως να διαμορφώθηκαν σε αυτή την περιοχή αυτές οι συνθήκες που είναι απαιτούμενες».
Στην ίδια κατεύθυνση συγκλίνουν και οι επιστήμονες από το ΕΛΚΕΘΕ που το εντόπισαν ύστερα από αναλυτικούς ελέγχους σε ημιθανή ψάρια. Όπως μάλιστα οι ίδιοι επισημαίνουν σε έκθεσή τους, «σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα είδη του γένους chattonella ευθύνονται για μαζικούς θανάτους ψαριών».
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, τα συγκεκριμένα μικροφύκια έχουν τη δυνατότητα για κάποια περίοδο που διαρκεί από 1 έως 6 μήνες ανάλογα με τις συνθήκες να παράγουν διάφορες κατηγορίες ιχθυοτοξίνες και νευροτοξίνες οι οποίες δρουν κυρίως στα βράχια των ψαριών προκαλώντας σημαντικές βλάβες.
«Με τον τρόπο αυτό δικαιολογείται ως γεγονός ότι είχαμε μαζικούς θανάτους ψαριών οι οποίοι έδειχναν ότι κυριολεκτικά τα ψάρια δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν το οξυγόνο», εξηγεί ο διευθυντής Αλιείας της Νομαρχίας Φθιώτιδας, Δημήτρης Ρίζος, που μιλά για ένα πρωτόγνωρο γεγονός στον ελλαδικό χώρο κρίνοντας την έκταση και την ένταση του φαινομένου.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο είδος εντάσσεται στα τοξικά φύκια τα οποία καταστρέφουν το θαλάσσιο οικοσύστημα όταν βρουν πρόσφορες συνθήκες και σε ειδικές περιπτώσεις λόγω του όγκου από τις νευροτοξίνες υπάρχει δυνατότητα να επιδράσουν ακόμη και στον ανθρώπινο οργανισμό, δυσκολεύοντας την αναπνοή όχι μόνο στους λουόμενους και σε αυτούς που κολυμπούν στη θάλασσα αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στις παραλίες.
Καθησυχαστικοί όμως είναι οι επιστήμονες για το συγκεκριμένο είδος. «Αν μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι θετικό, θα λέγαμε ότι το Chattonella δεν περνά στην τροφική αλυσίδα αλλά παραμένει στους μαζικούς θανάτους των ψαριών», υπογραμμίζει ο εξειδικευμένος βιολόγος, Κώστας Κουκάρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν καταναλώνονται τα ψόφια ψάρια.
«Τα εν λόγω μικροφύκη δεν ενοχοποιούν οι διατροφικές δηλητηριάσεις στον άνθρωπο και ως εκ τούτου η παρουσία τους δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει σε έκθεσή του που έστειλε ήδη στη Νομαρχία Φθιώτιδας ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νικολαΐδης.

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Συνελήφθη οπαδός για χρήση λέιζερ!

Ένας οπαδός συνελήφθη στο γήπεδο της Πτολεμαϊδας και θα περάσει σήμερα από τη διαδικασία του αυτόφωρου με αφορμή τη χρήση ενός μπρελόκ με λέιζερ, με το οποίο σημάδευε τα μάτια των παικτών της Ζακύνθου στον αγώνα με τον Εορδαϊκό. Παραθέτουμε το θέμα και τα τελευταία νέα των νησιωτών όπως τα κατέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδόσης στην ιστοσελίδα ioniansports.gr.
"Φαίνεται πως ότι δε μπορούν (ή δε θέλουν) να κάνουν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, το κατάφεραν εύκολα στην Πτολεμαΐδα. Αυτή τη... μόδα με τη δέσμη λέιζερ να σημαδεύει τα μάτια των αθλητών που βλέπουμε όλοι μέσω της τηλεόρασης σε σπουδαίες διοργανώσεις, κάποιος προσπάθησε να την... λανσάρει και στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας στον αγώνα Εορδαϊκός - Ζάκυνθος. Μεγαλύτερο "θύμα" του ήταν ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου, Σίσκος, ο οποίος είχε για πολύ ώρα πάνω στο στήθος και στο πρόσωπό του τη χρωματιστή "στάμπα" από την ακτίνα λέιζερ. Όμως στην Πτολεμαΐδα φαίνεται πως η Αστυνομία που βρέθηκε στο γήπεδο ήταν περισσότερο αποτελεσματική, από την πολυπληθή δύναμη των μεγάλων γηπέδων. Έτσι, ο κάτοχος του "μπρελόκ" με λέιζερ συνελήφθη και όπως έγινε γνωστό κρατήθηκε ώστε να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σχόλιο δικό μου :
Μετά από αυτό θα νουθετηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού του ΠΑΟΚ , της ΑΕΚ του Παναθηναϊκού και θα σταματήσουν την χρήση των λέϊζερ , ίσως και όλων των επεισοδίων που δημιουργούν. Αφού κατάφεραν και κτύπησαν τον κεντρικό πυρήνα του Χουλιγκανισμού στην Ελλάδα , των σκληροπυρηνικών ανθρακωρύχων της Πτολεμαίδας , που τόσα και τόσα έχουν προκαλέσει πλέον θα διαλύσουν και τους δορυφόρους αυτών.
Εύγε!!!!!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Οι επιπτώσεις του ηλίου στον άνθρωπο - Δείτε το - Πολύ γέλιο

Είμαι πολύ περήφανος γιατί όσοι συμμετέχουν στο Video είναι επισκέπτες μου. Δεν είναι πολλοί , είναι ΟΛΟΙ Ι Ι Ι I I

Ευχαριστώ πολύ τον Τάσο τον τυπογράφο για το αστείρευτο γέλιο που μας χάρισε. Τρέμε Σεφερλή

Από το φράγμα της Θέρμης


Είναι απίστευτο πως μπορεί να αναπλαστεί μια περιοχή που προηγούμενα ήταν Χ.Υ.Τ.Α.


Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αργά το απόγευμα με τη νυχτερινή λειτουργία (σταθερή μηχανή και άνοιγμα του διαφράγματος για περισσότερο χρόνο)

Δ.Δ. Ελαιώνα του Δήμου Άμφισσας

Κider έκπληξη

Τι κρύβει μέσα της η Kider έκπληξη?

Υπομονή σε καμιά βδομάδα θα ξέρουμε!!!

Από τα βαφτίσια της Αναστασίας μας

Τα βαφτίσια της Αναστασίας στις 12-4-09 στον Αγ. Παύλο Θεσσαλονίκης στον Βυσσινόκηπο

To κουνελάκι από το playboy. Ποια είναι?


Ναι και όμως είναι η ......................... Ελένη


και δίπλα στον Obama η Ελένη
Ελένη ο Γιωρίκας το ξέρει αυτό? ή σε δίνω στεγνά?

To Ντέρμπυ του Σαββάτου έληξε με νικητή ...................

Γεια σου Γιώργο




Να ζήσει η Κρήτη

Νταλίκα επικαθήμενη

Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι έξω από τα Μάλγαρα λίγο πριν από την γέφυρα του Αξιού..........
έφυγε από το δρόμο ενώ ήταν φορτωμένη με στάρια.
Δίπλα διακρίνεται ο οδηγός ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Χαιρετισμούς από την όμορφη Θεσσαλονίκη




Ευχαριστώ τον Στέλιο για την χορηγία των φωτογραφιών


Νέα οδοαρίθμηση στην πόλη του Πύργου

Ενα σημαντικό αλλά και απαραίτητο για την πόλη του Πύργου έργο, που στοχεύει στην ενημέρωση όλων των πολιτών, όσο και των επισκεπτών, που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν για να βρουν τον ακριβή προορισμό τους, ξεκινά σήμερα Πέμπτη και συγκεκριμένα η οδοαρίθμηση. Είναι ένα έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης, ενώ θα ξεκινήσει από την οδό Τάκη Πετροπούλου, πιλοτικά σε πρώτη φάση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και σε άλλες περιοχές. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ (και δημοτικός σύμβουλος) Ανδρέας Ανδρικόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος: «Θέλω να πληροφορήσω τους συνδημότες μας ότι αρχίζει πιλοτικά η εφαρμογή της μελέτης αρίθμησης και συγκεκριμένα από την οδό Τάκη Πετροπούλου. Είμαστε σε άμεση συνεργασία με τον κ. Ανδρικόπουλο που είναι και πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΤΑ. Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες σύσκεψη όπου αποφασίσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσουμε αυτή τη μελέτη και συγκεκριμένα από αύριο (σ.σ. σήμερα) τα συνεργεία του δήμου θα αρχίσουν να βάζουν καινούργιους αριθμούς βάσει της μελέτης που έχουμε εγκρίνει σε όλα τα κτίρια του δήμου Πύργου, ξεκινώντας από την Τ. Πετροπούλου. Έτσι οι συνδημότες μας πρέπει από εδώ και πέρα να ξέρουν τον καινούργιο αριθμό που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους στην αλληλογραφία τους και θα είναι ο αριθμός που θα τοποθετηθεί από αύριο. Ταυτόχρονα τα συνεργεία θα αφαιρούν τον παλιό αριθμό. Όλη αυτή η δουλειά έχει ψηφιοποιηθεί και έχει δοθεί ήδη σε διάφορες υπηρεσίες και συγκεκριμένα, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ, ΕΛΤΑ, Κτηματολόγιο, ΔΟΥ και σε τράπεζες, ώστε να είναι ενήμεροι για την αλλαγή που θα γίνει. Η φιλοσοφία της μελέτης είναι η εξής: Ο κεντρικός άξονας είναι η οδός Πατρών Ερμού και Ολυμπίων και από εκεί θα ξεκινούν οι διάφοροι δρόμοι από το κέντρο προς την περιφέρεια όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στον Πύργο. Σκοπό έχει η δημοτική αρχή να εφαρμόσει το σύστημα της οδοαρίθμησης και στα δημοτικά διαμερίσματα. Ολοκληρώνοντας την αρίθμηση θα αρχίσουμε την εφαρμογή της μελέτης της ονοματοθεσίας».

«Ενα έργο πνοής»

Ο Ανδρέας Ανδρικόπουλος με τη σειρά του επεσήμανε ότι: «Μετά από πολλά χρόνια ένα έργο πνοής, όπως είναι το συγκεκριμένο για μας τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, γίνεται πραγματικότητα. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ομαλή λειτουργία της πόλης μας, για τους πολίτες, για τα ΕΛΤΑ, για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, να βρίσκουν εύκολα το κάθε τι που ζητούν. Ήρθαμε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο, βρήκαμε τις λύσεις, και είμαστε στην ευχάριστη θέση όπου πλέον ξεκινά η οδοαρίθμηση, αλλά και η ονοματοθεσία των ανώνυμων οδών στον Πύργο. Είναι ένα έργο πνοής, επαναλαμβάνω, και θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την δημοτική αρχή που ολοκλήρωσε το έργο και θέλω να πω ότι θέλουμε και την βοήθεια των πολιτών. Σαν ΕΛΤΑ εμείς θα δώσουμε μία ανοχή για έξι με οκτώ μήνες, και θα δουλεύουμε όπως τώρα, αλλά η βοήθεια των πολιτών είναι ότι μέσα στο διάστημα αυτό να ξέρουν όλες τις διευθύνσεις και έχουμε συνεννοηθεί και με τον διευθυντή της ΔΕΗ ώστε όταν ολοκληρωθεί το έργο πλήρως στον Πύργο, να περνάνε με τα μηχανάκια που καταγράφουν τους λογαριασμούς και να καταγράφουν και το νέο νούμερο. Έτσι εάν κάποιος πολίτης κάνει λάθος, θα έχει καταγραφεί και θα το αλλάζει. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αυτή η μελέτη είναι στα όρια του σχεδίου πόλης. Σε συνεννόηση που είχαμε κάνει με τον αντιδήμαρχο θα συνεχίσει και εκτός σχεδίου πόλης γιατί στην Αλφειού π.χ. είναι μέχρι ένα σημείο, αλλά θα φτάσει μέχρι τη γέφυρα. Η Κατακόλου, η Καταραχίου, η Αγίου Γεωργίου, η Πατρών έχουν πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα η Πατρών έχει πάρα πολλές εταιρείες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, κι εμείς επίσης σαν ΕΛΤΑ θα βοηθήσουμε». Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα παραβρεθεί και εκπρόσωπος του ταχυδρομείου, προκειμένου η οδοαρίθμηση να είναι εύχρηστη για τους ταχυδρόμους της πόλης, με δεδομένο ότι το επάγγελμά τους απαιτεί την άριστη γνώση των οδών.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ξαναχρησιμοποιημένα εισιτήρια στην Πάτρα

Από το http://troktiko.blogspot.com
Απίστευτους τρόπους έχουν βρει κάποιοι για να μην πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες...Συγκεκριμένα στην Πάτρα επιτήδειοι βάζουν στο εισιτήριο βούτυρο και το ακυρώνουν, ενώ στη συνέχεια το καθαρίζουν και το ξαναχτυπούν.Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, η παραπάνω είναι μια από τις μεθόδους αφού υπάρχουν κι άλλες όπως η κόλλα και το μανό.

Ώρα σου καλή Βασίλη...

Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τα Μακρήσια Ηλείας από όπου σήμερα ξεκινούν αρκετοί για να παραστούν στην κηδεία η οποία θα γίνει στις 14:30.

Επίσης αναπαραγάγω από το ιστολόγιο της Βίκυς Χρυσού http://vickytoxotis.blogspot.com τα παρακάτω γιατον Βασίλη.
Μόλις πριν λίγο έμαθα πως ο άτυχος Έλληνας φοιτητής που χάθηκε στο φονικό σεισμό στην Ιταλία ήταν ένα δυναμικός νέος με παρουσία, φωνή και γνώμη στο διαδίκτυο. Ένας νεαρός μαχητής, ένας ακτιβιστής. Ένας νέος που αναζητούσε τις αλήθειες και πάλευε με τον τρόπο του για ένα καλύτερο αύριο. Την πνευματική του εργασία υπέγραφε με το όνομα Hellasevolution.
Ένα από τα τελευταία video που είχε φτιάξει αφορούσε τις λεγόμενες ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ της Ανθρωπότητας -τις λεγόμενες Κατευθυντήριες λίθους της Γεωργίας. Στα σχόλια του εν λόγω βίντεο γράφει:

"THE NWO KILLS EVERY DAY THE HUMANITY WITH VIRUS,WARS,CRYSIS ECONOMIC AND WITH MANY OTHER WAYS THAT MOST OF US WE DON'T UNDERSTAND!
HUMANITY I CALL YOU TO STAY AND FIGHT TOGETHER!
BURN TO THE GROUND THE NWO!
WE NEED TO CREATE A NEW AGE!THE AGE FOR FREEDOM!
THE HYMANITY NEEDS TO BE ACTIVE EVERY TIME!
WE HAVE THE POWER!
DON'T LEAVE THE GOVERMENTS TO TAKE OUR LIBERTY! "

Ο χαμός ενός νέου ανθρώπου πάντα αφήνει πίσω πολύ πόνο και πολλά γιατί.
O Βασίλης Κουφολιας ήταν θαρρώ ένας από τους νεαρούς επαναστάτες της συνείδησης και μας άφησε μια μικρή παρακαταθήκη με ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Όλοι ΜΑΖΙ έχουμε τη δύναμη
HUMANITY STAY AND FIGHT TOGETHER!
-ας το θυμόμαστε...

Ώρα σου καλή Βασίλη...

Βυθίζεται η παράκτια Ηλεία

Παρελθόν θα αποτελέσουν σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις πέντε χιλιόμετρα νοτίως και πέντε χιλιόμετρα βορείως της εκβολής του ποταμού Αλφειού.Αυτό θα συμβεί στο βάθος των 50- 70 χρόνων και εφόσον η στάθμη της θάλασσας ανυψωθεί κατά μισό μέτρο.
«Η ανύψωση της στάθμης θα σημάνει την διείσδυσή της στη στεριά κατά 300 μέτρα» δήλωσε ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Φερεντίνος στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος του Πύργου και είχε ως θέμα την διάβρωση των ακτών.
Ο κ. Φερεντίνος από το 1984 μελετά την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και σύμφωνα με τη δήλωσή του τα τελευταία 20 χρόνια υφίσταται (η περιοχή) μεταβολές από τη διάβρωση που προκαλεί η θάλασσα, από τις προσχώσεις και με τι ρυθμούς- περίπου- συμβαίνει αυτό καθώς και τις μεταβολές που συντελούνται στον Αλφειό.
«Τα τελευταία 10 χρόνια έχει προκύψει ένα καινούριο πρόβλημα, που θα μας απασχολήσει τα επόμενα 50 ή 70 χρόνια. Είναι η μεταβολή της στάθμης της θάλασσας λόγω των πάγων που λιώνουν.
Με βάση την έρευνα που κάναμε, εκτιμούμε ότι εάν ανέβει η στάθμη της θάλασσας μισό μέτρο θα δείτε ότι αυτή θα διεισδύσει περίπου 300 μέτρα σε μήκος 5 χιλιομέτρων νότια του Αλφειού και άλλα τόσα προς τα βόρεια.
Αυτό θα συμβεί εάν η στάθμη της θάλασσας ανυψωθεί μισό μέτρο», ξεκαθάρισε ο κ. Γιώργος Φερεντίνος.
Οι μετρήσεις τις οποίες ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα έχει κάνει, έγιναν βάσει υπαρχόντων στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους και όχι με βάση τα νέα στοιχεία.
«Επομένως το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο, θα το εξετάσουμε από εδώ και στο εξής. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι σε ορίζοντα 50 ετών εάν συντελεστεί η άνοδος της στάθμης κατά μισό μέτρο θα υπάρξει αυτή η διείσδυση των 300 μέτρων», δήλωσε με σαφή τρόπο ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Mια καταγγελία από την Δρ. Ράνια Χιουρέα, Σχολική Σύμβουλο Π.Ε. (http://chiourea.blogspot.com/2009/04/2009.html)
Το θέμα είναι ιδιαίτερα περίεργο. Αστυνομικοί που συλλαμβάνουν χωρίς λόγο ανήλικα παιδιά και τα οδηγούν στο τμήμα; Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας μας διαφωτίσει.
"Σε ποια δημοκρατική χώρα οι αστυνομικοί στο δρόμο συλλαμβάνουν με χειροπέδες πολίτες και μάλιστα παιδιά, χωρίς εξήγηση, χωρίς να έχουν δώσει αφορμή για το παραμικρό, δηλαδή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Στην Ελλάδα γίνεται. Στην Αθήνα του σήμερα! Απρίλιος 2009.
Μέσα στη βία και την τρομοκρατία που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, ακούγοντας καθημερινά για τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, ληστείες κλπ, δε μας έφτανε ο φόβος για τους κακοποιούς, έχουμε τώρα να φοβόμαστε και τους αστυνομικούς! Να σου ορμάνε ξαφνικά εκεί που περπατάς ανυποψίαστος, να σου τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά σου, υποχρεώνοντάς σε να πέσεις κάτω στο βρώμικο δρόμο (και να χρειάζεσαι μετά απολύμανση χεριών και ρούχων) και σαν κοινό εγκληματία να σου φορούν χειροπέδες και να σε προσάγουν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για ανάκριση! Όλα αυτά χωρίς λόγο και αιτία! Στα καλά καθούμενα. Και να μην έχουν ούτε εξήγηση να σου δώσουν.
Σάββατο 4/4/2009 βράδυ, προς Κυριακή. Μια παρέα μαθητών Λυκείου (2 της Α΄, 1 της Β΄ και 2 της Γ΄ τάξης) βαδίζουν προς Ομόνοια, για να πάρουν το μετρό.
Φτάνοντας στην Πλατεία Κοτζιά, ακούνε σειρήνες και βλέπουν 4-5 περιπολικά να καταφθάνουν και να κάνουν το γύρο της πλατείας.
Τα παιδιά δε δίνουν σημασία και συνεχίζουν να προχωρούν. Μεταξύ των οδών Λυκούργου-Σταδίου-Αιόλου, τους περικυκλώνουν τα περιπολικά, σταματούν, πετάγονται έξω αστυνομικοί και αρχίζουν να φωνάζουν στους 5 μαθητές «κάτω, κάτω». Τους υποχρεώνουν να καθήσουν κάτω στο δρόμο. Το ίδιο και άλλους δυο νεαρούς που περπατούσαν πιο πέρα. Τα παιδιά ξαφνιάζονται. Ρωτούν τι συμβαίνει. Καμμιά απάντηση. Μετά από λίγο οι ατυνομικοί τους λένε να σηκωθούν με τα χέρια πίσω. Τους περνάνε χειροπέδες!!! Μα τι έκαναν; Αναρωτιούνται. Περπατούσαν στο δρόμο. Είναι έγκλημα αυτό; Είναι τόσο επικίνδυνοι αυτοί οι περιπατητές, που πρέπει να τους βάλουν χειροπέδες; Απαγορεύεται το περπάτημα; Αποτελεί δημόσιο κίνδυνο;
Τους βάζουν στα περιπολικά και τους μεταφέρουν και τους 7 στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί τους βγάζουν τις χειροπέδες και τους βάζουν σε μια αίθουσα να περιμένουν. Τα 5 παιδιά, μαζί με τους 2 νεαρούς και έναν άλλο που συνέλαβαν κάπου αλλού.
Μετά από λίγο έφεραν και 2 αλλοδαπούς, τους οποίους όμως άφησαν αμέσως ελεύθερους, αφού είδαν τα χαρτιά τους. (Γιατί άραγε; Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει). Στους Έλληνες μαθητές, παρόλο που και οι 5 είχαν αστυνομική ταυτότητα επάνω τους, ζήτησαν τα στοιχεία τους τουλάχιστον 5 διαφορετικοί αστυνομικοί. Επίσης τους ρώτησαν αν είχαν «ζαμπόν». Κάτι που τα παιδιά δεν κατάλαβαν (όπως και οι περισσότεροι από εμάς) και χαμογέλασαν, απαντώντας ότι δεν είχαν.
Δεν τους έκαναν άλλες ερωτήσεις ούτε και σωματικό έλεγχο. Προς τι λοιπόν αυτή η σύλληψη με χειροπέδες και η βίαιη προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα; Εξακρίβωση στοιχείων; Γιατί δε ζητήθηκε στο δρόμο η επίδειξη ταυτότητας;
Μετά από τρία τέταρτα με μια ώρα, άφησαν τους μαθητές να φύγουν, χωρίς να δώσουν καμμία εξήγηση γιατί τους συνέλαβαν και χωρίς να ζητήσουν στοιχειωδώς συγγνώμη για την ταλαιπωρία μέσα στη νύχτα, την ψυχική οδύνη και την αναστάτωση που τους προκάλεσαν.
Τι εξήγηση να δώσουν; Ότι τα συλλάβανε για να έχουν να επιδείξουν έργο; Συλλαμβάνουμε τα παιδάκια τα ακίνδυνα, γιατί φοβόμαστε τους πραγματικούς τρομοκράτες, τους ληστές, τους κακοποιούς, τους επικίνδυνους; Τα παιδάκια άβγαλτα και αθώα, τρομοκρατημένα, δεν τόλμησαν ούτε να διαμαρτυρηθούν ούτε να ζητήσουν εξηγήσεις. Έκαναν αδιαμαρτύρητα ό,τι τους είπαν. Έτσι δεν έδωσαν αφορμή για να χειροδικήσουν και να τα κακοποιήσουν, οπότε τουλάχιστον γλυτώσαμε μιαν άλλη ζαρντινιέρα ή να θρηνήσουμε έναν άλλο Αλέξη.

Ερωτήματα:
1.Με ποιο δικαίωμα οι αστυνομικοί υποχρέωσαν τα παιδιά να πέσουν κάτω στο δρόμο;
2.Με ποιο δικαίωμα τους έβαλαν χειροπέδες;
3.Αν ήθελαν εξακρίβωση στοιχείων:
- γιατί δεν ζήτησαν απλά τις ταυτότητες των παιδιών να τις ελέγξουν επί τόπου;
- γιατί δεν ζήτησαν ευγενικά από τα παιδιά να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων;
4. Έχει δικαίωμα η αστυνομία να συλλαμβάνει απλούς πολίτες χωρίς εξήγηση και να τους οδηγεί δέσμιους στο Τμήμα;
5. Αφού επρόκειτο για ανήλικα παιδιά, γιατί το Αστυνομικό Τμήμα δεν ενημέρωσε τους γονείς για τη σύλληψη;

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Στα σχολεία απαγορεύεται η σωματική τιμωρία και η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας στους μαθητές.
Οι ίδιοι αυτοί μαθητές επιτρέπεται να δέχονται σωματική και ψυχολογική βία εκτός σχολείου;
Αν κάποιος εκπαιδευτικός υποχρέωνε μαθητές να καθήσουν κάτω στο προαύλιο, για τιμωρία, θα πέρναγε ΕΔΕ, παρόλο που ο εκπαιδευτικός θα το είχε κάνει για κάποιο λόγο, π.χ. για να μην χτυπιούνται μεταξύ τους.
Στην προκειμένη περίπτωση, οι μαθητές δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Τιμωρούνται χωρίς καν να έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να περάσουν ΕΔΕ; Μόνο οι εκπαιδευτικοί κρίνονται και τιμωρούνται;

O Γκουσγκούνης στον Κουρέα (πολύ γέλιο)

ΟΙ 100 ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙ 100 ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 100 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 100 ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ψηφίστε στο blog : http://malakesellhnes.blogspot.com/
Μέχρι τώρα πιο ψηλά είναι ο πιο κοντός από όλους.
Μπράβο του. Άξιος!!!!!
Άντε να στήσεις κανα παιχνίδι μες την Παναχαική ή να δείρεις καμμια βατίδου ακόμη ή να υποστηρίξεις κανα δολοφόνο ειδικό φρουρό και μην φοβάσαι . Η πρώτη θέση είναι εξασφαλισμένη !!!

Ανασκαφές στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας

Η συνεργασία του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου με τη Ζ' ΕΠΚΑ στον τομέα των ερευνών - ανασκαφών στην Ιερή Άλτη της Ολυμπίας έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στην περιοχή. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά αποτελέσματα των ερευνών, αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα συμβεί με την ολοκλήρωση τους περί τα τέλη Μαΐου. Παράλληλα προχωρά και το σωστικό έργο της Ζ' ΕΠΚΑ σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους του νομού.
Οπως τόνισε χθες σε δηλώσεις της η προϊσταμένη της Ζ' ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή, οι επιστήμονες του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, έχουν κάνει ήδη μια τομή κοντά στη Στοά της Ηχούς σε πρώτη φάση και συνεχίζουν την έρευνά τους σε περιοχή νότια του αρχαίου σταδίου, πλέον περνώντας στην αναζήτηση στοιχείων για τον Ιππόδρομο. «Οι γεωφυσικές και οι γεωμαγνητικές διασκοπήσεις θα ξεκινήσουν από τις 20 Απριλίου και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Η ανασκαφή έχει ήδη ξεκινήσει προς αυτό τον τομέα. Σε ό,τι αφορά τις σωστικές ανασκαφές της Εφορείας, αυτές συνεχίζονται από εδώ και στο εξής. Υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να καλύψουμε και έκτακτα δεδομένα», τόνισε η κα Χατζή στις δηλώσεις της.

Χρύσανθος Θεοδωρίδης

Πριν λίγες μέρες ( στις 30 Μαρτίου) συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το χαμό του μεγάλου θρύλου του Ποντιακού και όχι μόνο τραγουδιού.Ο Χρύσανθος Θεοδωρίδης γνωστός απλά και σαν Χρύσανθος, είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες Πόντιους τραγουδιστές. Γεννήθηκε το 1934 στην Οινόη Κοζάνης από γονείς Έλληνες του Πόντου που κατάγονταν από το Καρς του Καυκάσου. Όταν ξέσπασε ο Εμφύλιος Πόλεμος ήρθε με την οικογένεια του και εγκαταστάθηκαν στην Δραπετσώνα.Στα μαθητικά του χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο άρχισε να ασχολείται με το ποντιακό τραγούδι. Την περίοδο από το 1951 μέχρι το 1958 είχε τραγουδήσει σε προγράμματα ραδιοφωνικών σταθμών με τα συγκροτήματα των Ποντίων λυράρηδων (κεμεντζετζήδων στα ποντιακά), Παπαβραμίδη και Σπανίδη. Το 1959 πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα μέχρι το 1975. Τότε συνεργάστηκε με τον βετεράνο λυράρη Γώγο και μαζί έβαλαν την ποντιακή μουσική σε κέντρα διασκέδασης αρχίζοντας από την Καλαμαριά και την Πολίχνη.Εκτός από το ποντιακό τραγούδι από το 1973, άρχισε συνεργασία με τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Ο Χρύσανθος ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1954, ο οποίος ήταν 78 στροφών. Από το 1960 και εξής ηχογράφησε τρεις ποντιακούς δίσκους 45 στροφών και άλλους δέκα ποντιακούς δίσκους 33 στροφών. Έχει συμμετάσχει στο δίσκο Ακολουθία του Χριστόδουλου Χάλαρη με το Νίκο Ξυλούρη και τη Δήμητρα Γαλάνη. Σε 4 δίσκους ερμήνευσε τα εξής τραγούδια: Δροσουλίτες',, Πάθη Απόκρυφα, Τα παιδικά. Ηχογράφησε επίσης και ένα ποντιακό δίσκο μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Μέγας ΑλέξανδροςΟ Χρύσανθος Θεοδωρίδης με όλη αυτή την πορεία και την καταξίωση στη ποντιακή μουσική, καθιερώθηκε σαν ένας βάρδος για τον ποντιακό ελληνισμό, τραγουδώντας για 50 χρόνια και πλέον όλα τα πάθη, τους καημούς, τις χαρές, τις λύπες και ότι άλλο που έκανε τους απανταχού Πόντιους να μην ξεχνούν την ταυτότητα τους, τις ρίζες τους, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

TΑ 5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

1. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια γυναίκα που να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, που να μαγειρεύει συχνά, να καθαρίζει το σπίτι και να έχει μια δουλειά
2. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια γυναίκα που να σε κάνει να γελάς .
3. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια γυναίκα στην οποία μπορείς να βασιστείς και να μην σου λεει ψέματα
4. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις μια γυναίκα που να λατρεύει να σου κάνει έρωτα
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
5. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτές οι τέσσερις γυναίκες να μην γνωρίζονται μεταξύ τους.

Μετά την Vodafone δικαιώθηκε και ο Γερμανός

Να λοιπόν η δικαιοσύνη ξανάκανε το θαύμα της. Οι περιπλεγμένοι νόμοι , με τα παραθυράκια για τους πλούσιους και ισχυρούς και της απόλυτης αυστηρότητας για τους φτωχούς -απελπισμένους αθωώνει την εταιρεία που στην ουσία έκλεψε με τη χειραγώγηση των μετοχών της το απλό κοσμάκη. Τελικά στην Ελλάδα η έννοια της νομιμότητας δεν ταυτίζεται με την έννοια της δικαιοσύνης.
Λοιπόν το διοικητικό εφετείο με απόφαση του ακύρωσε πρόστιμο ύψους 580.000 ευρώ που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε διοικητικά στελέχη της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ για χειραγώγηση μετοχών...
με την ίδια απόφαση το διοικητικό εφετείο ακύρωσε και το πρόστιμο ύψος 80.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από την Ε.Κ για την ίδια υπόθεση στην EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ . Η Ε.Κ είχε επιβάλει τα πρόστιμα τις 7/03/2008.

Φ. Μανούσης - Ανέκδοτο

Σήμερα προσήλθε άρον-άρον ο Φ. Μανούσης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Μπαίνοντας μέσα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αν. Νεράντζης, του λέει ευγενικά :
- Παρακαλώ κύριε Μανούση , καθήστε.
Όπως κάθεται τρίζει η καρέκλα του και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής λέει
- Καλά τίποτα δεν λαδώνεται εδώ πέρα!!!



Και σοβαρά τώρα.
Ο απίστευτος αυτός τύπος καταγγέλλει πως παραβιάζοντας τον υγιή συναγωνισμό , για τον οποίο τόσο κόπτονται οι οικονομικοί παράγοντες της κυβέρνησης , λάδωσε κάποιους και κατάφερε να γίνει ο ανάδοχος των άγονων γραμμών του Αιγαίου σε βάρος κάποιων άλλων οι οποίοι δεν είχαν την πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας.
Και έχουμε και λέμε :
1) Που είναι η αξιοκρατία;
2) Γιατί υποβάθμισε τις υπηρεσίες τις οποίες είχε αναλάβει; Προβλεπόταν στην σύμβαση;
3) Ποιες είναι οι συνέπειες που υπέστη για την υποβάθμιση των υπηρεσιών;
4) Το κυριότερο συναλλάχθηκε όπως υποστηρίζει με την δικαιοσύνη ως προς τον χρόνο της αποκάλυψης ή όχι;
5) Που ήξερε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο;
6) Τελικά μήπως ο Κύριος Μανούσης είναι πιο ίσος απέναντι στον νόμο από όλους εμάς;
7) ή μήπως σε οποιοδήποτε παράνομη συναλλαγή φταίει μόνο αυτός που τα παίρνει (Παυλίδης) και όχι αυτός που τα δίνει (Μανούσης);

Λιμάνι Κατακόλου

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων με το λιμάνι Κατακόλου, συγκαλεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, για να παρουσιαστεί η τροποποίηση του προγραμματικού σχεδίου, του master plan, Λιμένα Κατακόλου. Ο νομάρχης κ. Χαράλαμος Καφύρας, ενημέρωσε τους αποδέκτες της πρόσκλησης (πρόεδρο ΤΕΔΚ Ηλείας, δημάρχους Πύργου και Ολυμπίας, προέδρους ΕΒΕ Ηλείας, ΤΕΕ, Εμπορικών Συλλόγων Πύργου & Κατακόλου, Λιμενάρχη, προέδρους αλιέων, φορτοεκφορτωτών, Ναυτικού Ομίλου Κατακόλου, ναυτικούς πράκτορες και τον πλοηγό λιμένος) ότι η συμμετοχή τους θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη.
Τονίζει δε, ότι «την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένος Κατακόλου σε λιμάνι που να πληροί ταυτόχρονα τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και ναυσιπλοΐας όλοι μας την θεωρούμε απαραίτητη ανάγκη διότι το λιμάνι Κατακόλου είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του Νομού Ηλείας και αποτελεί τη βασική Πύλη εισόδου του τουριστικού ρεύματος στο Νομό». Ο κ. Καφύρας επισημαίνει ακόμα ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το Κατάκολο έχει ήδη ξεπεράσει τις 700.000 άτομα και τα 300 κρουαζιερόπλοια, γι' αυτό και υπήρξε ανάγκη αναθεώρησης του master plan, αφενός για την εξασφάλιση προσέγγισης περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων και αφετέρου η κατασκευή των αναγκαίων έργων προστασίας για την λειτουργικότητα της μαρίνας τουριστικών σκαφών. «Κατόπιν αυτών προχωρήσαμε στην ανάθεση της τροποποίησης-αναθεώρησης του Προγραμματικού Σχεδίου - master plan λιμένα Κατακόλου με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από τη Ν.Α. Ηλείας με ποσό 120.000,00 ευρώ, από πιστώσεις ΚΑΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου. Στόχος της αναθεώρηση του master plan ήταν η αναβάθμιση του λιμένα Κατακόλου σε λιμάνι που να πληροί ταυτόχρονα τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και ναυσιπλοΐας. To master plan, ανατέθηκε στην εταιρεία ΑΔΚ και έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη Λιμενικών Έργων».

Στο αυτόφωρο ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας στον τομέα της καθαριότητας

Μια νύχτα στο αυτόφωρο πέρασαν τη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας στον τομέα της καθαριότητας Γιάννης Λεβεντούρης, και οδηγός απορριμματοφόρου που οδηγούσε το όχημά του στο ΧΑΔΑ του Φλόκα για να απορρίψει τα σκουπίδια εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δέκα κάτοικοι του χωριού Φλόκα, απέκλεισαν την είσοδο στο όχημα προχθές στις 9.30 το βράδυ και προέβησαν σε καταγγελία στο Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο που προσήλθε οικειοθελώς και τον οδηγό με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο έχει πλέον διακοπεί μέχρι νεωτέρας, καθώς η άδεια λειτουργίας του εν λόγω ΧΑΔΑ έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2008 και δεν έχει ανανεωθεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο.
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, σε χθεσινές του δηλώσεις έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι 22 δήμοι της Ηλείας, πρόβλημα για το οποίο αναμένεται ακόμα η παράταση των αδειών λειτουργίας των ΧΑΔΑ, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. «Ειλικρινά λυπάμαι για το γεγονός. Πιστεύω ότι εκείνο που προέχει περισσότερο είναι η δημόσια υγεία, η εύρυθμη λειτουργία της καθαριότητας όλου του νομού, γιατί το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Ολυμπία αλλά όλος ο νομός και θα το έχει για αρκετό διάστημα μέχρι ο Σύνδεσμος να μπορέσει να φτιάξει το ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο. Είναι γνωστό τοις πάσι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Έχουμε φτάσει στο «παρά ένα», η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών και προχωράμε με γοργά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλους αυτούς τους κυρίους και σε οποιουσδήποτε άλλους ότι θα πρέπει να ανεχθούμε μια κατάσταση προκειμένου να μη φτάσει ο δήμος στο απροχώρητο, για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με τη Δημόσια Υγεία και τον Τουρισμό» σχολίασε ο κ. Αηδόνης. Τόνισε πως ως ελάχιστο αντιστάθμισμα έχει προβλεφθεί με απόφαση του ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας ειδικό «πριμ» για τις ανάγκες του Τ.Δ. Φλόκα. «Θα παρακαλούσα και εν όψει των γιορτών του Πάσχα και της αρχόμενης τουριστικής σεζόν, να μην αφήσουν να εκτεθεί η Ολυμπία στο διεθνές στερέωμα» είπε ο κ. Αηδόνης στέλνοντας μήνυμα τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και προς τους κατοίκους που αντιδρούν. «Αν αφήσουμε τα σκουπίδια, θα γίνουν βουνά μέσα στα χωριά μας», είπε ο κ. Αηδόνης. Ο δήμαρχος τόνισε πως δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις που να εξασφαλίζουν την ομαλή διαδικασία. «Οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως άλλωστε κάνουμε και εμείς και πρώτος εγώ» δήλωσε ο κ. Αηδόνης. Ο κ. Λεβεντούρης από την πλευρά του τόνισε πως «εμείς ως δήμος με έγγραφα και παραστάσεις μας μέσω του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων είχαμε ζητήσει και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, από το ΠΕΧΩΔΕ αλλά και από τον κ. Νάκο την παράταση για ένα χρόνο του ΧΑΔΑ εν όψει και της δημιουργίας εργοστασίου μετά από χρηματοδότηση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υπηρεσίες μας είπαν ότι θα εκδοθεί σχετική απόφαση για την έγκριση της παράτασης. Δεν μπορούσαμε όμως να αφήσουμε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, να κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία. Κατανοούμε το δίκαιο των κατοίκων του Φλόκα, όμως πρέπει και να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία στο δήμο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λεβεντούρης.

Κόβουν το ρεύμα και στα στραγγιστικά

Σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού, προχωράει αύριο (μετά από σχετική εντολή που υπήρξε από τη Δ/νση Μεγάλων Πελατών - Τομέας Πάτρας), η ΔΕΗ λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής που υπάρχει και σε αυτά. Συγκεκριμένα, σειρά παίρνουν οι εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων στο Καταράχι, στα Γρανιτσέικα, στο Επιτάλιο και στα Μακρίσια, όπου συνολικά η ληξιπρόθεσμη οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 186.577 ευρώ.Έτσι, με τον τρόπο αυτό, συνεχίζονται οι διακοπές της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια διαφόρων περιοχών του Νομού από τη ΔΕΗ, λόγω της οικονομικής οφειλής που εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτά.
Από προχθές μάλιστα έχει σταλεί από τον Τομέα Μεγάλων Πελατών της ΔΕΗ προς τον ΓΟΕΒ και η νέα προειδοποιητική επιστολή για διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι το ληξιπρόθεσμο χρέος σας προς τη ΔΕΗ για κατανάλωση ρεύματος έχει ήδη ανέλθει στο ποσό των 186.577 ευρώ. Οι οφειλές αυτές αναφέρονται στα αντλιοστάσιά σας με ΑΠ. 83700011/01 και 83700013/01 των οποίων οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Καταράχι, στα Γρανιτσέικα, στο Επιτάλιο και στα Μακρίσια αντίστοιχα. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι σας έχουμε γνωστοποιήσει την οφειλή σας τόσο εγγράφως όσο και σε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε μαζί σας. Θέλουμε να σας τονίσουμε επιπλέον ότι οι εισπράξεις των λογαριασμών ρεύματος αποτελούν τη μόνη πηγή εσόδων της ΔΕΗ και η εμπρόθεσμη εξόφλησή τους αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Ως εκ τούτου και με γνώμονα την προστασία σας από υπερχρεώσεις αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων της επιχείρησης αναγκαζόμαστε με λύπη μας να καταφύγουμε στο έσχατο μέσο διεκδίκησης πληρωμής από μέρους σας του ανεξόφλητου λογαριασμού σας διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση την Πέμπτη 9/4».
Δε μετέχουν Δήμοι - Νομαρχία
Πάντως, μια ακόμη σημαντική παράμετρος που τίθεται στο θέμα των οφειλών είναι ότι ναι μεν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη μερίδα παραγωγών δεν τους επιτρέπουν την έγκαιρη πληρωμή των χρημάτων που αναλογεί στον καθένα από την άρδευση των καλλιεργειών τους, κάτι που φέρνει σαν συνέπεια την ανάλογη δυσπραγία των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ, όμως δεν υπάρχει συμμετοχή κι από άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Παρότι π.χ. τα στραγγιστικά αντλιοστάσια εξυπηρετούν ολόκληρες περιοχές πόλεων και Δήμων, αποστραγγίζοντας ποσότητες νερών που προέρχονται από διάφορες αιτίες, δεν υπάρχει από αυτούς συμμετοχή στην εξόφληση του ρεύματος (εκμεταλλευόμενοι και την απουσία θεσμικού πλαισίου που να προβλέπει και τη δική τους συμμετοχή, έστω στις περιπτώσεις των αποστραγγιστικών). Έτσι, καλούνται μόνο οι αγρότες να συνεισφέρουν στην εξόφληση, μιας κι από τους Δήμους και τη Ν.Α. Ηλείας «ούτε φωνή ούτε ακρόαση»...
http://www.protinews.gr

Το τέννις

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΟΚΤΩ ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Φλέβα χρυσού φαίνεται πως χτύπησε η υπό διάνοιξη υπόγεια σήραγγα του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Οκτώ- και όχι πέντε όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί- χρυσά στεφάνια των ελληνιστικών χρόνων εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στον χώρο διασταύρωσης των τροχιογραμμών του σταθμού «Σιντριβάνι» στα νότια της κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εκτός δε από τα οκτώ χρυσά στεφάνια, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως δεκάδες περίτεχνα χρυσά κοσμήματα, νομίσματα, δακτυλίδια, χάλκινα και πήλινα αγγεία. Συνολικά, η αρχαιολογική συγκομιδή ξεπερνά τα 4.000 αντικείμενα.
Ο απρόσμενα μεγάλος αριθμός των ευρημάτων προβληματίζει τους εκπροσώπους της Πολιτείας για τον τελικό χώρο της έκθεσής τους με την ολοκλήρωση των εργασιών του Μετρό, καθώς το κτίριο του Αλκαζάρ (στο ύψος της οδού Βενιζέλου) που είχε αρχικά ορισθεί ως το «Μουσείο του Μετρό» φαίνεται ανεπαρκές για τη στέγασή τους.
Ειδικά για τα χρυσά στεφάνια ο αριθμός φαίνεται να μεγαλώνει κατά περίεργο τρόπο. Η αρχική πληροφορία (τον περασμένο Ιούνιο) αφορούσε τον εντοπισμό τεσσάρων που βρέθηκαν τοποθετημένα κατά πρωτόγνωρο για τους αρχαιολόγους τρόπο σε γυναικεία ταφή (δύο στο κεφάλι και δύο στα πόδια της νεκρής) σ΄ έναν από τους 840 τάφους του ανατολικού νεκροταφείου της πόλης, στη διασταύρωση των τροχιογραμμών του Μετρό, στο ύψος της Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟ (προϊσταμένου της ΙΣΤ΄ Εφορείας) τα στεφάνια έγιναν πέντε-το πέμπτο εντοπίστηκε σε λίθινη ταφική θήκη που περιείχε καμένα οστά ανθρώπου και μικρού θηλαστικού. Τελικά, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Λίλιαν Αχειλαρά, στο αρχαιολογικό συμπόσιο της Θεσσαλονίκης, η ενδελεχής εξέταση «έδωσε» συνολικά τέσσερα, πλεγμένα μεταξύ τους.
Τα χρυσά στεφάνια, ηλικίας 2.500 ετών, καθώς και η πλειονότητα των χρυσών, χάλκινων και πήλινων ευρημάτων και ορισμένων ιδιαίτερα ογκωδών (ανάμεσά τους οι τέσσερις τάφοι που κρίθηκε πως θα πρέπει να αποσπασθούν ολόκληροι, έξι μαρμάρινες μονολιθικές σαρκοφάγοι- οστεοθήκες της ρωμαϊκής εποχής κ.ά.) είναι στοιβαγμένα όχι σε αποθήκες αλλά σε κοντέινερ έξω από τα γραφεία της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, απέναντι από το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο!
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4510583

Το .. μενού ήταν Χασίς


Κανείς από τους πελάτες εστιατορίου στη Βουπρασία, δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι δίπλα από το σημείο που έτρωγαν και έπιναν, οι ιδιοκτήτες του είχαν κρύψει ποσότητες ναρκωτικών. Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου πέτυχαν χθες ένα νέο καίριο χτύπημα κατά της διακίνησης των ναρκωτικών, ανακαλύπτοντας μια σειρά από κρυψώνες στο εν λόγω εστιατόριο.
Συνέλαβαν τρία αδέλφια από την περιοχή, που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, καθώς και έναν «πελάτη» τους. Τα αδέλφια διατηρούν το εστιατόριο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα μέσα στο κλιματιστικό του καταστήματος, στην ψευδοροφή και την αποθήκη του. Οι ασυνήθιστες κρυψώνες, δυσκόλεψαν λίγο τους αστυνομικούς, που όμως εντόπισαν τα ναρκωτικά, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνα, ενώ στην πολύωρη επιχείρηση το πρωί της Παρασκευής, συμμετείχε και εκπαιδευμένος σκύλος της υπηρεσίας. Συνολικά 14 συσκευασίες με ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη βάρους 83,6 γραμμαρίων εντόπισαν οι αστυνομικοί.

«Απίθανες» κρυψώνες
Μπορεί τα τρία αδέλφια να μην έχουν απασχολήσει άλλες φορές τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, όμως φάνηκε να ξέρουν πολύ καλά να κρύβουν το χασίς, προκειμένου να αποφύγουν τις «δυσάρεστες» αποκαλύψεις. Όμως οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ήταν καλά πληροφορημένοι φτάνοντας για έλεγχο στο εστιατόριο που βρίσκεται στην εθνική οδό στην περιοχή της Βουπρασίας. Τα τρία αδέλφια ηλικίας 35, 33 και 27 ετών, κρατούσαν φυλαγμένη όσο καλύτερα μπορούσαν την ποσότητα των ναρκωτικών σε 14 συσκευασίες. Οι αστυνομικοί ψάχνοντας στο μαγαζί, αφαίρεσαν τη γρίλια και τα εξωτερικά πλαστικά του κλιματιστικού που βρισκόταν στον τοίχο, για να βρουν μέσα έξι από τις συσκευασίες. Η συνέχεια της έρευνας αποκάλυψε ακόμα τέσσερις πάνω από την ψευδοροφή, ενώ άλλες δύο βρέθηκαν στην αποθήκη, κρυμμένες μέσα σε κούτες με σαμπάνιες. Άλλες δύο συσκευασίες εντοπίστηκαν σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δραστών. Οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα έξι σπόρους κάνναβης, σπαρμένους μέσα σε ισάριθμα πλαστικά δοχεία, μια ηλεκτρονική ζυγαριά με ίχνη κάνναβης, ενώ ακόμα και στη φρουτοθήκη βρέθηκαν άλλα ίχνη από τα ναρκωτικά. Επίσης κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, το ποσό των 785 ευρώ ως προερχόμενο από τη διάθεση των ναρκωτικών και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ως μέσα συνεννόησης για τη διάθεση. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ένα από τα αδέλφια είχε πουλήσει νωρίτερα, τα ξημερώματα, ποσότητα κάνναβης αντί του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ. Ο «πελάτης» ηλικίας 30 ετών από τη Βάρδα, συνελήφθη και αυτός και στην κατοχή του βρέθηκε η ποσότητα που προμηθεύτηκε, βάρους 29,9 γραμμαρίων. Οι δράστες χθες το απόγευμα αναμενόταν να οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Αμαλιάδας.
Από : http://www.protinews.gr

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις