Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Tέσσερα απλά βήματα για να γίνουν τα μπάρμπεκιου ασφαλέστερα

Πρώτον, καθαρίστε όλες τις επιφάνειες όπου τρώτε ή μαγειρεύετε και πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι (ή με απολυμαντική λοσιόν) προτού πιάσετε το φαγητό.
Στη συνέχεια, σιγουρευτείτε πως διατηρείτε χωριστά τα ωμά κρέατα από τα φρούτα για την αποφυγή μολύνσεων. Επίσης, τοποθετείτε το ψημένο κρέας σε νέο πιάτο (και όχι σε εκείνο όπου βρισκόταν όταν ήταν ωμό). Τέλος, χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο για φαγητά, για να βεβαιωθείτε πως όλα ψήθηκαν σε ικανοποιητική θερμοκρασία ώστε να μην έχουν βακτήρια – στους 71°C για τα μπιφτέκια, στους 63°C για τις μπριζόλες, στους 74°C για τα κοτόπουλα κ.ο.κ.
Τελικό και βασικό: να είστε προσεκτικοί εντός και εκτός σπιτιού. Αν ψήνετε στο σπίτι, να μαρινάρετε το κρέας μόνο στο ψυγείο, ποτέ στο τραπέζι της κουζίνας ή έξω. Επίσης, να πετάτε τη μαρινάδα που ήρθε έστω και για λίγο σε επαφή με ωμό κρέας.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΣΑΤΕ: Θα πάνε φυλακή για χρέη 900 εργολήπτες

Το ζήτημα του συμψηφισμού των φορολογικών υποχρεώσεων με τις τεράστιες οφειλές του δημοσίου θέτει εκ νέου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), με αφορμή τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών η οποία θα μελετήσει το θέμα του συμψηφισμού αμοιβαίων απαιτήσεων από ΦΠΑ, μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών και τον προσδιορισμό ενός μόνιμου μηχανισμού συμψηφισμού.
Σε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο ΣΑΤΕ τονίζει ότι οι τεράστιες οφειλές του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις, έχουν οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή πλείστες όσες επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ αρκετοί από τους διοικούντες τις 900 και πλέον εταιρείες-μέλη του ΣΑΤΕ, αντιμετωπίζουν, πλέον, και το φάσμα της στέρησης της ατομικής τους ελευθερίας.
Στην επιστολή επαναδιατυπώνονται οι προτάσεις του ΣΑΤΕ για την μόνιμη και σαφή διατύπωση προβλέψεων του νόμου αναφορικά με τον συμψηφισμό των χρεών με τις οφειλές κατασκευαστικών εταιρειών και ειδικότερα:
1. Την άμεση ρύθμιση, είτε νομοθετικά, είτε με εγκύκλιο του υπουργείου, ώστε η απαλλαγή ποινικών ευθυνών να επεκταθεί και στις περιπτώσεις που υφίστανται απαιτήσεις και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (δηλαδή και τις Νομαρχίες, Περιφέρειες, Δήμους, Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας, Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου)

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κυβερνάνε με «χρησμούς»;

του Γιάννη Πανούση

Τί να σου πω…
Γίναμε θεατές της ζωής μας.
Μ. Μοσχοβάκης, Οφειλή Περιπέτειας

  1. Επειδή ως γνωστόν τα γραπτά (scripta), δηλαδή οι υπογραφές, μένουν, ενώ οι δηλώσεις (verba) πετούν «και φεύγουν», μήπως οι πολιτειακοί και πολιτικοί άρχοντες – για λόγους έστω υστεροφημίας – θα πρέπει να προσέχουν τον κανόνα αυτό; Αμηχανία ή υποκρισία; Ο χρόνος θα δείξει.
  2. Μέσα στη γενικευμένη παράκρουση των ΕΡΤ(ζ)ιανών, εμφανίστηκαν και ορισμένοι διανοούμενοι που δέχθηκαν (μετά από «πιέσεις» - sic) να μπουν στα ΔΣ της ΕΡΤ, να υπακούουν στις εντολές Υπουργού και Γ. Γ. (γνωστού και ως Αρκούδου), να κόβουν οποιονδήποτε μη αρεστό στο τότε κυβερνών κόμμα και τώρα περιγράφουν τις αντι-στάσεις τους. Αμετροέπειες και απρέπειες.
  3. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους για το (έτσι κι αλλιώς απαράδεκτο) κλείσιμο της ΕΡΤ, εθεάθησαν  και οι χρυσωμένες κότες (πολυθεσίτες) της Παπανδρεϊκής και Σημιτικής περιόδου. Έλεος, κεντροαριστεροί. Όχι άλλη επιλεκτική ευαισθησία χωρίς μνήμη.
  4. Άλλο κινήσεις τακτικής στην πολιτική σκακιέρα κι άλλο το πάτημα της σκανδάλης στην πολιτική (ρώσικη) ρουλέτα. Θυμίζω ότι στη θαλάμη με τη σφαίρα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 10 εκατομμύρια έλληνες και 3.000 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
  5. Όταν το κάθε κόμμα ερμηνεύει διαφορετικά (και κατά το δοκούν;) μια δικαστική απόφαση, τότε να μη διαμαρτυρόμαστε που οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η κοινωνία τάχει χαμένα για το ποιος νόμος πράγματι ισχύει (και ποιος πράγματι τον τηρεί).
  6. Φιλοσοφικό, ηθικό και πολιτικό ερώτημα Κρίσεως (όχι της οικονομικής κρίσης, αλλά της άλλης, της Εσχατολογικής): όταν μια χώρα δεν θέλει να σωθεί (γιατί νομίζει ότι έχει δίκιο και απλώς οι άλλοι την αδικούν ή δεν την καταλαβαίνουν), όταν ένας λαός βρίσκει πάντοτε έναν ασήμαντο λόγο για ν’ αυτο-καταστραφεί (συχνά και μέσω εμφυλίων) γιατί, πώς, ποιος, πότε, με ποιον τρόπο μπορεί να τους σώσει;
Η αυτοκτονία είναι δικαίωμα του ανθρώπου και η αυτοδιάλυση δικαίωμα των λαών.
Όπερ έδει δείξαι.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Πύργος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής (21-6-2013)



13 συγκροτήματα και πάνω από 60 καλλιτέχνες
συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της 21ης Ιουνίου


Δεκατρία μουσικά συγκροτήματα με περισσότερους από εξήντα καλλιτέχνες γιορτάζουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον Πύργο την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν ταυτόχρονα (ώρα έναρξης 20:30)σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόληςκαι οργανώνονται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Πύργου και την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα, όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι χθες το απόγευμα, έχει ως εξής:

1. ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ και ΠΛΑΤΕΙΕΣ: Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Απόλλων» προαναγγέλλειτις εκδηλώσεις, παιανίζοντας γνωστά κλασσικά κομμάτια από την ελληνική και ξένη μουσική στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Μανωλοπούλου, Πατρών και Ερμού και στις πλατείες Σάκη Καράγεωργα, Ιατρίδη και  Δικαστηρίων.

2. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΚΗ: Τέσσερα νεανικά groupκαι ένα ντουέτο επαγγελματιών καλλιτεχνών παρουσιάζουν τα εβδομήντα τελευταία χρόνιατουελληνικού τραγουδιού. Συμμετέχουν, κατά σειρά εμφάνισης: GROUP1: Γιάννης Κορίζης (κιθάρα, τραγούδι), Μαρίνος Ξυνής (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Γρηγορόπουλος (βιολί). GROUP2: Παναγιώτης Παπαπετρόπουλος (κιθάρα), ΔημήτρηςΑλεξόπουλος (τραγούδι), Ανδρέας Παπαπετρόπουλος (μπουζούκι). GROUP3: ΔημήτρηςΑλεξόπουλος (τραγούδι), Βασίλης Αυγερινόπουλος (μπουζούκι), Τάσος Αλεξόπουλος (τουμπελέκι), Μίλτος Γεωργακόπουλος (μπουζούκι). GROUP4: Βασιλική Συρογιάννη (τραγούδι), Θωμάς Λιαππόπουλος (κιθάρα, μπουζούκι), Χαράλαμπος Αθανασόπουλος (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Ανδρέας Λαμπρόπουλος (κιθάρα, μπουζούκι).GROUP5: Δημήτρης Μπάκουλης (κιθάρα, τραγούδι), Ελίνα Μίχου (τραγούδι).

3. ΕΠΑΡΧΕΙΟ: Δυο γνωστά group της πόλης, οι Alma Session και οι Micky ‘n Mallory, παίζουν και τραγουδούν rock μουσική. Εμφανίζονται, κατά σειρά: Micky ‘n Mallory: Μάριος Μπούζο (πιάνο), Γιώργος Μαρουφίδης (μπάσο), Κώστας Διαμαντόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Πάνος Σκορδαλής (ντραμς), Κώστας Τζαντζούρης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή).AlmaSession: Πάνος Χατζηλαζαρίδης (τραγούδι, κιθάρα), Δημήτρης Τσαουσάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτης Αθανασόπουλος (ντραμς), ΣάκηςΣτρίγκας (μπάσο).

4. ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ: Στην πλατεία Μεταξά, στο χώρο του ΚΑΠΗ, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι έχουν την τιμητική τους με τρία γνωστά συγκροτήματα επαγγελματιών καλλιτεχνών: Συγκρότημα 1:Τάκης Δόξας (κιθάρα), Κωστής Κωτσόπουλος (τραγούδι, μπουζούκι), Γιώργος Καφετζής (μπαγλαμάς).Συγκρότημα 2:Τζένη Παπαδοπούλου (τραγούδι), Γιάννης Κακολύρης (μπουζούκι, κιθάρα), Νώντας Λύκος (μπουζούκι, κιθάρα).Συγκρότημα 3: Τάκης Τσίγκλας (μπουζούκι), Παύλος Παπακωνσταντίνου (κιθάρα, τραγούδι).

5. ΔΕΞΑΜΕΝΗ:Στην πλατεία της Δεξαμενής εμφανίζεται η ορχήστρα «Χρώματα της Ήλιδας», που θα παρουσιάσει το γνωστό φετινό αφιέρωμά τηςστο Μάνο Λοΐζο με τίτλο «Η μέρα εκείνη δε θ' αργήσει». Συμμετέχουν οι: Παύλος Αυγερινόπουλος (μπουζούκι), Θανάσης Πουλακίδας (μπουζούκι), Τασία Κωστοβασίλη (κιθάρα), Στάθης Δεββές (ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς), Λίνα Λύγκα (βιολί), Δημήτρης Πανδής (ντραμς), Χρήστος Χριστόπουλος (κρουστά), Παναγιώτης Καψάσκης (κρουστά),Χαρά Σκουλαρίκου (τραγούδι), Δημήτρης Μπάκουλης  (τραγούδι). Πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση  ορχήστρας: Γιώργος Γκιντζίρης. Πριν από τα Χρώματα της Ήλιδας» θα παρουσιαστεί ένα σύντομο πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής από μέλη της σχολής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων.

Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Πύργου έχει αφήσει ανοιχτό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και άλλοι καλλιτέχνες ή μουσικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στηνΕυρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ολοι στις 21:00 στην ΕΡΑ Πύργου. Θα υπάρξει ζωντανό link

Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα
 
του Etienne Balibar και 47 άλλων υπογραφόντων

  Τη στιγμή που το ΔΝΤ αναγνωρίζει με μισόλογα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αναδιαρθρώσεις που επιβάλλονται από την τρόικα ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που υποτίθεται ότι θα μειώσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος οδηγούν πράγματι την χώρα στην καταστροφή, ακόμη και η τρόικα – της οποίας αποτελούν μέρος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ - ήρθε στην Αθήνα για να ανανεώσει τις απαιτήσεις της. Το έκανε με τέτοιους όρους ώστε η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει την υποταγή της Ελλάδα στη νεοφιλελεύθερη δικτατορία του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Το ξαφνικό κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), με μεθόδους που εμπίπτουν σε πραξικόπημα, αποτελεί και ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, αντίθετο με τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ένα νέο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο πρόκειται να στραφεί προς τον αυταρχισμό σε πείσμα των συμφερόντων του λαού της. Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το  αποδεχθούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες μας να διακηρύξουν την αγανάκτησή τους και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των ελλήνων εργαζομένων και δημοσιογράφων. Απαιτούμε από τους εκπροσώπους μας στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες να επιβάλουν άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επιστροφή των εκπομπών της. Έχει έρθει η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή του ελληνικού έθνους, και της παραποίησης της Ευρώπης από τις ίδιες τις κυβερνήσεις της, που υπόκεινται στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.

Οι υπογράφοντες: Michel AgierZineb Ali-BenaliAthena AthanassiouChryssanthi AvlamiPaola Bacchetta, Étienne BalibarDriss BelhacenneAnne Emmanuelle BergerAntonia BirnbaumWendy BrownJudith ButlerMarie-Claire Caloz-TschoppDimitris ChristopoulosCatherine Colliot-ThélèneMarie CuilleraiSonia Dayan-HerzbrunStéphane DouaillerSara RFarris, Éric FassinFrançois GèzeMarie-Elisabeth HandmanEngin IsinMaria KakogianniDanièle Kergoat,Camille LouisGiacomo MarramaoSandro MezzadraJean-Luc NancyMatthieu de NanteuilGeorges NavetToni NegriBertrand OgilvieMathieu Potte-BonnevilleBeatriz PreciadoJosep RamonedaJacques RancièreJudith RevelJoan WScottYves SintomerMichel SuryaAlberto ToscanoEleni VarikasPatrick VaudayPatrice VermerenSophie WahnichFrieder Otto WolfPierre ZaouiSlavoj Žižek

Πηγή: Liberation
Επιμέλεια μετάφρασης: Κωνσταντίνα Μαγγίνα
- See more at: http://afterhistory.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html#sthash.SMELtKh8.dpuf

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

O Σίμος Κεδίκογλου ανακοινώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ

   Φαντάσου λέει αντί να κλείσει την ΕΡΤ ο Σαμαράς μέσω Κεδίκογλου να ζητούσε απ'τα ιδιωτικά κανάλια να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους προς το κράτος .....

   Στο κάτω κάτω η Νέα Δημοκρατία κοστίζει πολύ περισσότερο στον κρατικό προϋπολογισμό από την ΕΡΤ. Για να μην πούμε για το τί προσφέρει...
    Γιατί δεν κλείνει;

    Θα προχωρήσουμε όσοι είναι αποφασισμένοι είπε ο Σαμαράς στους εταίρους τον Σεπτέμβρη του 2012.
Τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις!!!!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κι αν μας κάνουν καμιά πλάκα και φύγουν;


Παρακολουθώ το σήριαλ εδώ και χρόνια... Σαν τον «άγνωστο πόλεμο» του Φώσκολου…
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί δημιουργούν ένα κλίμα «παραισθήσεων» σχετικά με τους μετανάστες.
 Γαμώτο… όλο προβλήματα είναι αυτοί οι ξένοι… γιατί δεν μας αφήνουν στα προβλήματά μας;…
Και κάποιοι πιο προχωρημένοι υποστηρίζουν πόσο θα μειωνόταν η ανεργία αν έφευγαν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα!…

Είδα ένα όνειρο…
Ξυπνάνε, λέει, ένα πρωί όλοι οι ξένοι μετανάστες και, απηυδισμένοι μ’ αυτά που γίνονται και λέγονται εναντίον τους, αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα!
Ναι, να φύγουν όλοι, να μας αδειάζουν την γωνία, όπως θέλουν οι διάφοροι Ελληναράδες…
Τι κάνουμε τώρα;
Ουουπςςς, την κάτσαμε την βάρκα!
Ποιος θα μαζέψει τις ελιές, τα λεμονοπορτόκαλα και τις ντομάτες;
Ποιος θ’ αρμέξει τα πρόβατα και τις αγελάδες;
Ποιοι θα δουλέψουν στα γιαπιά (λέμε τώρα, αν υπάρξει γιαπί)  με φτηνά μεροκάματα για να έχουμε «φτηνή» στέγη;
Πόσα σχολεία θα κλείσουν αφού οι ξένοι μαθητές τα στήριζαν;…. Θα χρειάζονται και λιγότεροι δάσκαλοι και καθηγητές.(Αυτό θα αρέσει στον κ. Στουρνάρα, μείωση δαπανών. Αύξηση όμως της ανεργίας των εκπαιδευτικών…)
Φεύγουν κι οι Κινέζοι! Κι αφήνουν τα φτηνομάγαζα (βολευτείτε τώρα με lacoste και Gant) κι αφήνουν και τα λιμάνια (αυτό θα αρέσει στο Μπόμπολα –αλλά ας μην το κάνουμε θέμα τώρα)
Εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες τώρα πρέπει ν’ ανακαλύψουν τι σημαίνει μπουγάδα, σκούπα, σιδέρωμα, μαγείρεμα, φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων!

Η σύνθεση του κεντρώου χώρου περνά από την αντιπαράθεση

Γιώργος Προκοπάκης Του Γιώργου Προκοπάκη.

Ο Νίκος Μπίστης (Ν.Μ., εφεξής) κατέθεσε, την περασμένη εβδομάδα, την πρότασή του για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς (εδώ). Χωρίς, ελπίζω, να παραποιώ τις απόψεις, το δια ταύτα συνοψίζεται στο εξής: μια ομάδα ανθρώπων από την κοινωνία (σχηματικά: πενήντα) ας αναλάβουν την πρωτοβουλία να καλέσουν τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς και όλο τον χύδην χώρο με σκοπό την ενότητα του χώρου της «λογικής» - με διαδικασίες ενοποίησης και επιλογής ηγεσίας που θα βγουν στην πορεία.
Στο «δια ταύτα» καταλήγει μετά από ανάλυση της συγκυρίας και την αναγνώριση του προφανούς: τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τόσο ξεχωριστά όσο και αθροιστικά, χάνουν τα κοινωνικά τους στηρίγματα. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου 2012, με το αθροιστικό 19%, δημοσκοπικά καταγράφεται πια στο μισό του. Το φάσμα της μη εισόδου στην επόμενη Βουλή, επικρέμαται ήδη. Στην ανάλυσή του ο Ν.Μ. σωστά καταγράφει μια σειρά πολιτικών λαθών, κυρίως της ΔΗΜΑΡ βέβαια της οποίας είναι και στέλεχος. Το ενδιαφέρον είναι το εξής σκεπτικό: η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα τρέξει ασμένως να κρυφτεί πίσω από οποιοδήποτε «ενωτικό σχήμα», ώστε να μη χρεωθεί το μονοψήφιο καταστροφικό ποσοστό. Οπότε, το σάλπισμα των πενήντα της κοινωνίας θα απευθύνεται κυρίως στη ΔΗΜΑΡ.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ο φαντάρος που δεν πυροβόλησε τον Μπελογιάννη

Στις 30 Μάρτη του 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης, ο Νίκος Καλούμενος, ο Δημήτρης Μπάτσης και ο Ηλίας Αργυριάδης στέκονται όρθιοι μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σε μερικά λεπτά κι αφού τελειώσουν οι τυπικές διαδικασίες θα έχουν περάσει σαν ήρωες στα κατάστιχα στης Ιστορίας του ελληνικού λαού και του παγκόσμιου προλεταριάτου.
Ο μως εκείνη τη μέρα δεν είναι οι μοναδικοί ήρωες. Μέσα στο απόσπασμα των φαντάρων που θα διενεργούσαν την εκτέλεση βρίσκεται ο φαντάρος Αθανάσιος Ροδόπουλος από τα Σουδενά Καλαβρύτων. Την στιγμή που το απόσπασμα ετοιμάζεται για την εκτέλεση ο Ροδόπουλος πλησιάζει τον λοχαγό του και δηλώνει
_ Εγώ κύριε λοχαγέ δεν πρόκειται να πυροβολήσω ενάντια στον αδελφό μου.
_ Ποιος από τους μελλοθάνατους είναι ο αδελφός σου;
_ Ο αδελφός μου είναι καταδικασμένος σε θάνατο για την αντιστασιακή δράση του στις φυλακές Αβέρωφ.
Ο λοχαγός ξεκινά να απειλεί και να ουρλιάζει. Του δηλώνει πως θα φροντίσει ο ίδιος να τον στείλει στο στρατοδικείο και ακόμα ότι θα τον εκτελέσει επί τόπου. Ο Θανάσης Ροδόπουλος μπροστά στον κίνδυνο δεν υποχωρεί. Αποχωρεί από το εκτελεστικό απόσπασμα και την θέση του θα πάρει ένας από τους αναπληρωματικούς. Από το περιστατικό αυτό ξεκινά η φήμη για τον φαντάρο που δεν πυροβόλησε στην εκτέλεση Μπελογιάννη.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Η ελπίδα ξεπηδάει μέσα από την εκπαιδετική κοινότητα. Μπάβο στην κα Νίνα Γεωργιάδη για το video της.

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις