Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Ο ΚΑΪΑΦΑΣ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ.........

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΪΑΦΑΣ
ΕΓΙΝΕ ΦΤΗΝΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

"Τα λύματα της Ζαχάρως πέφτουν μέσω της τάφρου στη λίμνη του Καϊάφα" 

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ "MADE IN TURKEY" – ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Χρυσαυγίτικα μπλουζάκια "made in Turkey" κι εδώ η τουρκική εταιρεία "Yunus Tekstil" που τα φτιάχνει -δηλαδή που έχει τον "τουρκοφάγο" Μιχαλολιάκο πελατάκι της: http://yunustekstil.com/index-tr.html
Είναι μετά να μη γελάς μετά όταν τους βλέπεις να αντιδρούν "πατριωτικά" για τα τούρκικα σήριαλ;

https://www.facebook.com/JUNGLE.Report

Βαρουφάκης: «Δεν ξεχρεώνουμε έτσι»

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι τα νέα μέτρα ρίχνουν «βενζίνη» στη «φωτιά» της ύφεσης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάθος στόχους, προβλέποντας ότι η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.



Δολοφόνησαν τον Νίκο Δίνδεα

Γράφει ο Γιώργος Καραμέρος
Τα μυωπικά γυαλιά του καραφλού άνδρα είχαν γεμίσει από τα αίματα της κοιλιάς του, την ώρα που οι πέντε μοτοσυκλέτεςτων δολοφόνων απομακρύνονταν με ταχύτητα από το κέντρο του Μονάχου προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο μεσήλικας άνδρας έπεσε νεκρός. Η τελευταία φράση που θα άκουγε ποτέ μαζί με κάποιες βρισιές ήταν “Aus welchem Land Kommen Sie?” (“Από ποια χώρα είσαι;“).
Η απάντηση “Είμαι Έλληνας” του κόστισε τυφλές μαχαιριές στο στομάχι και εν τέλει τη ζωή τη ζωή του.
Πήγε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή, λαδώνοντας Γερμανούς συνοριοφύλακες και τελικά θα γυρίσει νεκρός πίσω. Αυτός έφταιγε, όχι η Γερμανία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μπουρδέλο, επειδή οι Υπουργοί της λαδώνονταν και αγοράζανεελληνικά υποβρύχια και τηλεπικοινωνίες από τον Grekacom, αντί θα θωρακίζουν τη χώρα και τους θεσμούς της.
Λίγες μέρες πριν ο Γερμανός Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε ανακοινώσει με στόμφο και πολλές κάμερες την επιχείρηση “Οντίν” (αρχηγός των Εσίρ – αναγνωρίστηκε ως πατέρας θεός της γερμανικής μυθολογίας) για τους λαθρομετανάστες, κυρίωςνοτιοευρωπαίους.
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες είχαν συλληφθεί, αλλά κυρίως οι ακραίες οργανώσεις που έχουν πλέον και το “πολιτικό” τους σκέλος είχαν πάρει το μήνυμα. Συμπτωματικά, στη Βόρεια Ρηνανία είχε συλληφθεί και ένας Ιταλός για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 15χρονης, οπότε οι ακροδεξιές οργανώσεις είχαν και την “εσωτερική” τους δικαιολογία.
Πρέπει να φάμε έναν νότιο. Ή και παραπάνω“…
Πηγή βέβαια των δεινών, πέρα από τη διαφθορά των Γερμανών, και τη μαύρη εργασία και στέγη, που προσέφεραν αφειδώς μέχρι πρότινος στους μετανάστες, και η συμφωνία του Εδιμβούργου, που οι Γερμανοί υπέγραψαν με τους Ρώσους, προκειμένου οι λαθρομετανάστες να μην μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία, ή όπου αλλού, αλλά να μένουν αναγκαστικά στη χώρα εισόδου (Γερμανία).
Πρώτο θύμα της νέας εποχής του “Οντίν” ήταν ο καραφλός Νίκος. Θα υπάρξουν και άλλα. Σιγά μην φταίει ο Γερμανόςυπουργός. Αυτός κάνει τα μπάνια του. Άλλες μάνες κλαίνε.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/4/40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε χθες 28 Αυγούστου 2012 στη Βουλή με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς που μετέχουν στην διαρκή επιτροπή δημόσιας διοίκησης , δημόσιας Τάξης και δικαιοσύνης κ.κ. Σπύρο Λυκούδη (Επικρατείας), Γιάννη Πανούση (Α Αθηνών) και Δημήτρη Αναγνωστάκη (Νομού Ευβοίας), προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον Έλληνα Αστυνομικό και στην Ελληνική Αστυνομία συνολικά, τυχόν νέες περικοπές και μειώσεις τόσο στις ετήσιες αποδοχές τους όσο στον ήδη καθημαγμένο προϋπολογισμό της. Διαμηνύθηκε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών και οι Αστυνομικοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την παραμικρή μείωση, είτε οριζόντια είτε σε κλιμάκωση, στις ήδη μειωμένες κατά μ. ο. 30 % ετήσιες αποδοχές τους καθώς αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης, ενώ παράλληλα τέθηκαν και μια σειρά θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων μας προεξέχοντος του μείζονος προβλήματος μετατροπής των Αστυνομικών Σχολών σε «φυλακές» .

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Tweet του Γιάννη Μανώλη

Σε δημοσκοπήσεις,που δεν τολμούν να δώσουν στη δημοσιότητα,το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω του 5% και η ΝΔ μόλις περνά το 10%! Και υπάρχει συνέχεια!

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού...

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου. 

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!

ΔΗΜΑΡ | Η ώρα της κρίσης για τη συγκυβέρνηση

Ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φώτη Κουβέλη στην πορεία και τις επιλογές της κυβέρνησης τρικομματικής συνεργασίας είναι, εκ των πραγμάτων, ιδιαίτερα κρίσιμος. Μετά την προ των εκλογών συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με κύριο διαμορφωτή των αποφάσεων το σοσιαλδημοκρατικό (;) ελληνικό κόμμα, η λαϊκή εντολή αντέστρεψε τους όρους επιβάλλοντας μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστές τον αρχηγό και τα στελέχη του συντηρητικού κόμματος, αλλά και τη συμμετοχή του κόμματος του κ. Κουβέλη ως καταλύτη πολιτικής-ηθικής νομιμοποίησης του νέου συνεργατικού κυβερνητικού σχηματισμού.

Σε επίπεδο ηγεσίας, η Δημοκρατική Αριστερά είναι αλήθεια πως αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου κατέστησε ξεκάθαρο ότι η άποψή της ήταν μια σταδιακή επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών συμφωνιών, υπό το φόβο ακόμα δραματικότερων συνεπειών από μια δυνητική μονομερή αποδέσμευση από τα από διετίας και πλέον συμφωνηθέντα μεταξύ ελληνικών κυβερνήσεων και Βρυξελλών.

Ολλανδική πρόταση για προκαταβολική εκταμίευση των δανείων


Ολλανδική πρόταση για προκαταβολική εκταμίευση των δανείων

Κωδικός frontloading
   Αυτή η λέξη, η οποία μεταφράζεται από στελέχη του υπουργείου Οικονομιών ως «εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων της τρέχουσας δανειακής σύμβασης προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα στην ανάπτυξη» τέθηκε διόλου τυχαία στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας Μπεν Κνάπεν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα συζητήθηκε και στην πρωινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που μελετούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά είναι να παρουσιάσουν στο εσωτερικό εκλογικό τους ακροατήριο την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος ως μια εμπροσθοβαρή εκταμίευση του ήδη συμφωνημένου ποσού που προβλέπεται στο Μνημόνιο 2. Άρα δεν θα χρειαστεί νέα έγκριση από τα κοινοβούλια, ούτε νέο πακέτο βοήθειας, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Ριζικές αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια. Πόσο μειώνονται οι δόσεις

Ριζικές αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια. Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Γενναίες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους έως και τα 99 χρόνια, χωρίς να αυξήσουν τα επιτόκια, ενώ στα σχέδιά τους είναι και η δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο.
Με μια εντυπωσιακή κίνηση που υπαγορεύεται από την τεράστια αύξηση των «κόκκινων» δανείων που προσεγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ, και κυρίως τον φόβο να γίνουν περισσότερα, οι εμπορικές τράπεζες -σε συνεργασία με την κυβέρνηση- προχωρούν το επόμενο διάστημα σε ρυθμίσεις - ανάσα στους δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους από τη μία, ενώ παράλληλα θα εξυγιάνουν το χαρτοφυλάκιό τους.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων.

Γραμμοχώρια: η τιμωρία της μνήμης

ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ 1940-1974 Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς η ετήσια θεματική εκδήλωση της ΕΔΙΑ (1940-΄74) Κ-Δ Μακεδονίας, για τον εμφύλιο πόλεμο με θέμα«Γραμμοχώρια, ο εμφύλιος πόλεμος και ο ολοκληρωτικός αφανισμός τους».
 Ο Γιάννης  Παπαγρηγορίου, ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Δ.Σ της  ΕΔΙΑ, τόνισε: «Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος νοσηρός εγκέφαλος, ελληνικός ή αμερικάνικος συνέλαβε την ιδέα του τέλειου αφανισμού των Γραμμοχωρίων και το σβήσιμό τους  κυριολεκτικά από το χάρτη. Δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια θεωρήθηκε  η ύπαρξη αυτών των πέντε χωριών ως απειλή για την ασφάλεια των νικητών και του ελληνικού κράτους  μετά τον εμφύλιο και αποφασίστηκε το ξεκλήρισμα τους.  Ξέρουμε ότι αυτή η πρακτική συνεχίστηκε  σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από τους Αμερικανούς στο Βιετνάμ, ξέρουμε ότι είχαν προηγηθεί οι Ρωμαίοι με τον εξανδραποδισμό και το ξεθεμελίωμα πόλεων και ξέρουμε ότι αυτή η περίπτωση των γραμμοχωρίων είναι μοναδική στην Ελλάδα». Ο  εμφύλιος πόλεμος  δεν έκλεψε μόνο ζωές και ολόκληρα χωριά αλλά και τη μνήμη ενός λαού».   

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σχέδιο για νέα περαίωση δρομολογεί η κυβέρνηση


Πηγή: Express.gr

ΠΕΡΑΙΩΣΗ-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών  για να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα.  Στο υπουργείο Οικονομικών έχει κατατεθεί πρόταση από υπηρεσιακά στελέχη, με την οποία δίνεται μια τελευταία ευκαιρία σε  επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην τελευταία περαίωση να υπαχθούν σε αυτήν προκειμένου να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους. Σύμφωνα με την πρόταση, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλημμα «περαίωση ή έλεγχος». 

Ο πραγματικός πολιτικός

Ανδρέας Πετρουλάκης
Είχαμε μάθει να λέμε ότι ο Χριστόδουλος συμπεριφερόταν σαν πολιτικός. Ότι ο λαϊκίστικος λόγος του συσπείρωνε τους πιστούς και περιφρουρούσε τα συμφέροντα της Εκκλησίας με τον καλύτερο για αυτήν τρόπο. Γι αυτό και έχαιρε μέχρι το τέλος του υψηλής δημοτικότητας ακριβώς γιατί είχε το χάρισμα να μιλά τη γλώσσα του λαού και να κινητοποιεί ωμά τα πιο συντηρητικά θρησκευτικά και πολιτικά του αντανακλαστικά. Ήταν περίοδοι που ξεχνούσες ότι ήταν κληρικός, με την αγάπη του στα κοσμικά (πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά άμφια κλπ) και τον ελάχιστα πνευματικό λόγο που εκστόμιζε όταν άναβαν τα αίματα.

Το μεγαααάλο ελληνικό δημόσιο


Ν. Ρασούλη προς Χρυσή Αυγή: Σας απαγορεύω τα τραγούδια του πατέρα μου

Την οργισμένη αντίδραση της κόρης του Μανώλη Ρασούλη προκάλεσε η χρήση του γνωστού τραγουδιού του συνθέτη "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο τη Παρασκευή.
Η Ναταλία Ρασούλη σε μήνυμα της στο Facebook δηλώνει ότι "απαγορεύει κατηγορηματικά την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση" καθώς, όπως γράφει, υπάρχει "μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και των επίσημων λειτουργών της".
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και Γιώργου Νταλάρα.
Ολόκληρη η δήλωση της Ναταλίας Ρασούλη
Μέχρι να δωθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε πλήρη συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού αυτού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και των επίσημων λειτουργών της. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την ίδια την οργάνωση "Χρυσή Αυγή" και τα μέλη της, τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σε ποιους τομείς θα στηριχθούμε;


Τα παραπάνω ερωτήματα του κ. Αλέξη Παπαχελά συσχετίζονται με την καρδιά του προβλήματος της χώρας, κι όχι απλά με την τρέχουσα συγκυρία: έλλειμμα παραγωγής,υστέρηση στην παραγωγικότητα, μειωμένη ανταγωνιστικότητα, υψηλό εμπορικό έλλειμμα,δυσκολίες στις εξαγωγές.
Ο καθορισμός όμως των τομέων προτεραιότητας στους οποίους θα στηριχθεί η Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν έχει γίνει.
Οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις ζουν υπό το άγχος των μέτρων του «μνημονίου», οι παραγωγικές τάξεις προωθούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αγωνίζονται για τα πάλαι ποτέ κεκτημένα.
Κι όμως πρέπει να καθορίσουμε ως κράτος νέες προτεραιότητες, εφικτούς στόχους, ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης. Ο κόσμος που ζούμε είναι ασταθής, οι ισορροπίες που γνωρίζαμε έχουν αλλάξει, τα μέλλον θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις δικές μας ενέργειες. Να δούμε άμεσα πού μπορούμε καλύτερα, ποιά είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, πώς θα δράσουμε έξυπνα για να βελτιώσουμε διεθνώς τη θέση μας.
Αν διαβάσει κανείς τις πρόσφατες μελέτες σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και αντιμετώπισης της κρίσης, παρατηρεί δύο κυρίως πράγματα:
μια συχνή αναφορά στον αγροτικό τομέα, και ταυτόχρονα
μια έλλειψη εξειδίκευσης των προτάσεων.
Αναγνωρίζονται, συχνά, οι μεγάλες δυνατότητες του τομέα, αλλά όταν πάμε στην εξειδίκευση των προτάσεων η αμηχανία είναι εμφανής.
Γεγονός όμως είναι ότι οι παθογένειες και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι γνωστά (βλέπε π.χ. τις πρόσφατες ολοκληρωμένες αναλύσεις των κ.κ Σταμάτη Σεκλιζιώτη και Στάθη Κλωνάρη, στο περιοδικό Επίκαιρα, της 21-27 Ιουνίου 2012). Τόσο οι Έλληνες ειδικοί όσο και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών αγροτικών οργανώσεων, σε εθνικό ή κλαδικό επίπεδο, κάνουν σωστές εκτιμήσεις και προτάσεις. Τι λείπει τελικά;
Λείπει ένα συνολικό εθνικό σχέδιο, μια στρατηγική για το τι θέλουμε, τι μπορούμε και πώς θα δράσουμε. Ο υπηρεσιακός υπουργός γεωργικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ναπολέων Μαραβέγιας δήλωσε μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, ότι διαπίστωσε ...

Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας...- Έκοψαν το νερό στους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου... με 40 βαθμούς!!


Πόσο κτήνος αντέχουμε μέσα μας άραγε;
Σίγουρα πιο πολύ από όσο φανταζόμαστε.
Μετά τα επεισόδια, που έγιναν με αφορμή το στρατόπεδο("κέντρο φιλοξενίας") όπου μεταφέρθηκαν μετανάστες στην Κόρινθο, ο δήμαρχος κ.Πνευματικός (όνομα και πράμα) προχώρησε σε πιο δραστικούς τρόπους "αντιμετώπισης" του προβλήματος. Σε μια μέρα που το θερμόμετρο χτυπάει σαραντάρια τα κτήνη έκοψαν την παροχή νερού στο στρατόπεδο !!!
Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι "πνευματικοί" και "άνθρωποι" στην πόλη. 
Η εκκλησία άραγε τι λέει εκεί για όλα αυτά;
"Είμαστε σε πόλεμο" είπε ο δήμαρχος, "και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται". "Δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα" είπε στο ΣΚΑΙ. "Δεν ακούσαμε ακόμη κάποιο παράπονο"!!
Κι όμως, ακόμη κι έτσι να ήταν ούτε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων, ούτε στις φυλακές όπου βρίσκονται εγκληματίες θανατοποινίτες δεν θα έκοβαν το νερό. Αν ήταν άνθρωποι βέβαια...
Ο άνθρωπος δολοφονείται μέσα μας αργά και σταθερά με την αηδιαστική, ύπουλη και σιωπηλή άδειά μας.
Πόσο μίσος παράγουν καθημερινά; Το σκέφτονται καθόλου;
Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος!!

Τίμησαν τους νεκρούς


Πηγή: ilialive.gr

Οι μνήμες δεν σβήνουν. Οι φλόγες της Αρτέμιδας συνεχίζουν να καίνε ακόμα. Στις καρδιές αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φονικές πυρκαγιές της 24ης Αυγούστου
2007. Και χθες μέρα μνήμης για την περιοχή της Ζαχάρως ο κόσμος δεν ξέχασε. Δεν ήταν λιγότεροι σε εκείνη τη μοιραία στροφή και στους γύρω λόφους. Οι συγγενείς και οι φίλοι όλων αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα τόσο γρήγορα σε μια συμφορά που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ η χώρα.

Λίγο πριν τις εφτά με βήμα αργό, βαρύ, ο περισσότερος κόσμος πήρε το μονοπάτι για το ξωκλήσι που έχει χτιστεί ανάμεσα στους λόφους, εκεί που χάθηκε η οικογένεια Παρασκευόπουλου και τόσοι άλλοι που προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις φλόγες έτρεξαν προς τα εκεί που πίστευαν ότι μπορούν να σωθούν.

Επιλογή της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Σατερλής στην Επιτροπή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Επιλογή της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Σατερλής στην Επιτροπή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
πηγή :esos.gr
Το τρίτο κόμμα που συμμετέχει στην Κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά δεν είχε ερωτηθεί για την συγκρότηση της Επιτροπής που θα συντάξει το Σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η Επιτροπή Παιδείας της ΔΗΜΑΡ πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία αυτή του υπουργού από τα δημοσιεύματα του τύπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τους esos ύστερα από πιέσεις ο υπουργός παιδείας αποδέχθηκε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει την Επιτροπή και ο Σχολικός Σύμβουλος Ν. Σαλτερής.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΛΤΕΡΗ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ για τη στάση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ

«Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Δεξιοί; Δε γνωρίζουμε πόσο επώδυνα είναι τα μέτρα; Δεν υφιστάμεθα το πολιτικό κόστος; Κάναμε όμως μια συμφωνία κυρίων. Θα στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση και επιτέλους έχουμε ένα διαφορετικό προφίλ ως κόμμα σε σχέση με όλους εκείνους τους ανεύθυνους, που θεωρούν παιχνιδάκι ή έστω επιλογή την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται και μάλιστα σθεναρά τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών. Γνώριζαν όμως όλοι ότι έρχονται δύσκολες μέρες, ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, ότι υπάρχουν ταμειακές ανάγκες και υποχρεώσεις. Εμείς βάλαμε ‘κόκκινες γραμμές’. Και τις υπερασπιζόμαστε. Όπως υπερασπιζόμαστε και την ανάγκη για αλλαγές συνολικά στην κοινωνία. Οι μεταρρυθμίσεις είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητες. Ελέγχουμε την κυβέρνηση, συμμετέχοντας και προσπαθώντας να περιορίσουμε τα επαχθή μέτρα για τους απλούς πολίτες, πάντα με κεντρικό στόχο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη»

Η Πυραμίδα και το Σύνδρομο

του Γιάννη Βαρουφάκη
Το Πρόγραμμα 24 Ημερών δεν υιοθετήθηκε, όπως και δεν περίμενα να υιοθετηθεί – προφανώς. Έτσι, σήμερα ξημερώνει η 20ή Αυγούστου ως αποφράς ημέρα. Σήμερα, το ελληνικό δημόσιο θα στείλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ως αποπληρωμή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ και, έτσι, η κυβέρνησή μας χάνει και το τελευταίο διαπραγματευτικό της χαρτί απέναντι στον άξονα Βερολίνου-Φραγκφούρτης, με το οποίο θα μπορούσε να πιέσει για την σωτηρία της χώρας.
Τώρα πια θυμίζουμε, ως χώρα, την Blanche του Streetcar Named Desire – ελληνιστί, σε απίστευτα κακή μετάφραση, το Λεωφορείον ο Πόθος: «I have always relied on the kindness of strangers» ήταν τα τελευταία της λόγια, όπως θα θυμάστε (παραφράζοντας: «Και τώρα βασιζόμαστε την γενναιοδωρία των ξένων”). Δεν θα επαναλάβω αυτά που έλεγα εδώ. Απλά θα επισημάνω κάποια νέα στοιχεία (α) για το που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα, για να δοθούν στην ΕΚΤ, και (β) για την καταστροφική πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει η κυβέρνηση μιμούμενη πλήρως τις προηγούμενες δύο κυβερνήσεις.

Ο Τράνος Χορός στη Βλάστη

Από το kozani.tv

Η επιμήκυνση είναι σκοινί για να κρεμαστούμε

http://tvxs.gr
Του Γιάννη Βαρουφάκη
Σίγουρος ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση είναι ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας, σήμερα το πρωί στον Ant1, εκτίμησε ότι η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί.
 Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που απασχολεί τους Γερμανούς, είναι το πως θα γίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου, ενώ τόνισε ότι οι πιθανότητες αποτυχίας του προγράμματος λιτότητας της τρόικα είναι 100%.
Όπως υπογράμμισε, η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα «είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί». «Το ζήτημα δεν είναι η χρεοκοπία ή όχι της Ελλάδας αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή θα λάβει χώρα, δηλαδή αν θα γίνει συντεταγμένα ή αν θα γίνει με εκπαραθύρωση της χώρας από την Ευρωζώνη» πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις του άλλωστε την Πέμπτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ίδιος επανέλαβεπως απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:
-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.
- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.
- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μεταλλάξεις παρουσιάζουν οι πεταλούδες της Φουκουσίμα

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Scientific Reports της επιθεώρησης Nature.
Πηγή: tvxs.gr
Μεταλλάξεις παρουσιάζουν οι πεταλούδες και οι δύο επόμενες γενιές τους γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, εξαιτίας της ραδιενέργειας, όπως ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες. Περίπου το 12% των μικρών μπλε πεταλούδων της οικογένειας των λυκαινιδών που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασαν ανωμαλίες ειδικά στα φτερά και δυσμορφίες στα μάτια, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πέθανε ο Νίκος Κοκοβλής

Πέθανε ο Νίκος Κοκοβλής: Φυσιογνωμία της Αντίστασης στην Κρήτη, ένας από τους τελευταίους αντάρτες του εμφυλίου πολέμου

Πηγή:Η Αυγή
Της Όλγας Στέφου
Μια σεμνή μορφή της Αριστεράς, από τους τελευταίους επιζώντες αντάρτες του ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού αλλά και της ιδιόρρυθμης επιβίωσης του “αντάρτικου” στα κρητικά βουνά το ’50, ο Νίκος Κοκοβλής πέθανε σε ηλικία 92 χρόνων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ο άνθρωπος που δίνοντας αγώνες μέχρι το τέλος της ζωής του τίμησε την Αριστερά και χάρισε το παράδειγμά του στις νεότερες γενιές. Η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Δεν θα έχουν πετρέλαιο τα σχολεία!

Πηγή: ΑΜΠΕ
Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά, επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προς τους δήμους».
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν, ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους», τονίζεται στην επιστολή.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Για να καταρρίψουμε μερικούς ρατσιστικούς μύθους και να περιθωριοποιήσουμε κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού

Απο το site της ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνικής Αστυνομίας)  http://www.astynomia.gr

Μια αυστηρή αντεγκληματική πολιτική πρέπει να καταπολεμά να προλαμβάνει και να καταστέλλει το έγκλημα χωρίς να ασχολείται με την εθνικότητα και το χρώμα της επιδερμίδας του ανθρώπου που εγκληματεί. Η αναφορά στην εθνοτική καταγωγή ενός εγκληματία είναι ρατσιστική πράξη, ενοχοποιεί υποσυνείδητα ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το έγκλημα. ΝΑΙ στην σκληρή τιμωρία των εγκληματιών και των ενόχων, ΟΧΙ στη ρατσιστική ισοπέδωση που χρησιμοποιεί το όποιο έγκλημα για κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού.

Η επίσκεψη Πέρες

της Ρένας Δούρου
Το πλέγμα των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και η ελληνική πολιτική
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας του ισραηλινού προέδρου, κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης, Σιμόν Πέρες, στη διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Επισήμως, το «μενού» περιλάμβανε ενεργειακά, τουριστικά ζητήματα καθώς και θέματα γεωργίας και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών – είναι άλλωστε γνωστό ότι το Ισραήλ έχει να επιδείξει σημαντικότατες προόδους στους δύο τελευταίους τομείς. Πέραν αυτών, η συγκεκριμένη επίσκεψη εγγράφεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, με την οικονομική κρίση να δοκιμάζει σκληρά τη χώρα μας αλλά και με τις καταλυτικές εξελίξεις (Συρία) να ανατρέπουν δεδομένα δεκαετιών στη Μέση Ανατολή.

Πώς γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις οι καλές,«Πείτε μας επιτέλους μια ιδιωτικοποίηση στην οποία δεν είστε αντίθετοι…»

Του Άγγελου Τσέκερη
Από το blog Ενθέματα
Στην πολυκατοικία μας αποφασίσαμε να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις και να ιδιωτικοποιήσουμε τον ανελκυστήρα.
Τις εποχές που ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ο ανελκυστήρας ήταν δημόσιο αγαθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν τζάμπα. Τον πληρώναμε κάθε μήνα στα κοινόχρηστα, για να βγουν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης. Ο διαχειριστής, ο κ. Πουρνάρας, μας άνοιξε τα μάτια. Η παραχώρηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα σε ιδιώτες ήταν μια συμφέρουσα αναπτυξιακή πρόταση. Θα μας γλύτωνε από μια μέση μηνιαία επιβάρυνση της τάξης των 20 ευρώ ανά διαμέρισμα, που αντιστοιχεί σε τρία πακέτα μακαρόνια, δύο μπουκάλια γάλα και μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας για κάθε οικογένεια. Ταυτόχρονα θα καλύπταμε το έλλειμμα της πολυκατοικίας, δημιουργημένο από αντιπαραγωγικές καταστάσεις του παρελθόντος, από τις οποίες βασικός ωφελημένος ήταν ο ίδιος ο κ. Πουρνάρας.

Είναι η πράξη, όχι η εθνικότητα ηλίθιε!

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ
«Ο 21χρονος Πακιστανός…». «Ο Πακιστανός της Πάρου…». Αυτές και άλλες, παρόμοιας αισθητικής και «πολιτικής ορθότητας» εκφράσεις χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από κανάλια, αλλά και από άλλα ΜΜΕ, για να περιγράψουν τον 21χρονο κατηγορούμενο για βιασμό της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο.
Η πράξη είναι αποτρόπαια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και, αφ’ ης στιγμής ο ίδιος ομολόγησε, παραιτήθηκε και από τεκμήριο της αθωότητας και μπορεί κάποιος να τον αποκαλεί «βιαστή» ή, κατά τα τηλεοπτικά ειωθότα και κλισέ, «δράκο» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες για την Ελλάδα;

Πολύ πριν ξεσπάσει η ‘ελληνική κρίση’ η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ’ το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 – 15δις ευρώ).
Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε καιτρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).
Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:
  • Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 - 25 δις ευρώ
  • Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 - 30 δις ευρώ
  • Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ

Δολοφόνησαν άγρια 19χρονο Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία 19χρονου Ιρακινού τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, από 5 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.
Ο άτυχος νέος βρισκόταν στην οδό Αναξαγόρα, όταν η ομάδα των πέντε τον πλησίασε και του επιτέθηκε με μαχαίρια.
Τα τραύματα του ήταν τόσο βαριά που υπέκυψε το μεσημέρι στον Ευαγγελισμό, όπου είχε διακομιστεί.
Πριν μαχαιρώσουν τον Ιρακινό οι στυγεροί δολοφόνοι προσπάθησαν να επιτεθούν σε δυο άλλους αλλοδαπούς, ένα Ρουμάνο και ένα Μαροκινό, οι οποίοι ευτυχώς κατάφεραν να διαφύγουν.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μίλησε για «υποτιθέμενη πρόφαση των δραστών», συσχετίζοντας έτσι εμμέσως τη δολοφονία του μετανάστη με ρατσιστικές ομάδες Ελλήνων που θέλουν -υποτίθεται- να εκδικηθούν για την άγρια επίθεση του Πακιστανού κατά της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο, αλλά και συνολικότερα για την παράνομη δράστη μεταναστών στη χώρα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η Bundesbank και το Πέπλο της Σιωπής

 του Γιάννη Βαρουφάκη
Όταν πριν δυο εβδομάδες έγραφα για το «Πέπλο της Σιωπής», κάποιοι μου απάντησαν ότι τα παραλέω. Ότι τίποτα το μεμπτό δεν έκανε ο κ. Σάλλας δανειζόμενος από την Marfin του κ. Βγενόπουλου μέσω offshore της οικογένειάς του για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε το ΔΣ της τράπεζας υπό την προεδρία του.
Πράγματι, η Τράπεζα της Ελλάδος, ερωτηθείσα από το Reuters για το κατά πόσον τέτοια δάνεια προς τραπεζίτη από άλλη τράπεζα είναι θεμιτά ή όχι, απάντησε ως εξής (σε δική μου μετάφραση από το αγγλικό κείμενο που μου παρείχε το Reuters): «Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαγορεύει την δανειοδότηση νομικού ή φυσικού προσώπου με στόχο την συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενός άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.» Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος ρωτήθηκε τι ποσοστό των 13 δις «νέων» κεφαλαίων που έχουν εισέλθει στις ελληνικές τράπεζες από το 2008 οφείλονται σε δανεισμό της μίας ελληνικής τράπεζας από μια άλλη ελληνική τράπεζα (δάνεια δηλαδή που μόνο εικονικά επανακεφαλαιοποιούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα), η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να απαντήσει.

Ο Σισοκό και η Χρυσή Αυγή

του Γιάννη Παντελάκη
από το www.protagon.gr
Περασμένες δέκα το πρωί της Τρίτης και μικρά σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανό του κέντρου της πόλης. Μια ατμόσφαιρα μουντή. Μουντά και τα πρόσωπα που παρατηρώ στα βαγόνια του μετρό. Σχεδόν κανένας δεν γελάει, όσοι μιλάνε μεταξύ τους λένε κουβέντες μισές και κοφτές.
Στα σκαλιά της εξόδου η πρώτη εκπληξη. Μερικά νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, μοιράζουν ένα εφημεριδάκι της Χρυσής Αυγής. Το κοιτάω από απόσταση. “Οχι στον ρατσισμό κατά των Ελλήνων” ή κάτι τέτοιο γράφει ο πυχιαίος τίτλος. Πλάι μου δυο μελαμψοί. Βλέποντας τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα ρούχα, κάτι ψελλίζουν μεταξύ τους και κάνουν γρήγορα μεταβολή. Με γοργά βήματα, αλλάζουν έξοδο.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μια βραδιά στα κλαρίνα


Σκάρος - Κάτω Βέρμιο


Μάγκες με την Κανέλλη και τον Πακιστανό, «υπεύθυνοι» με τις τράπεζες. Του

Πηγή :  tvxs.gr/node/102905

Πριν λίγους μήνες ο Ηλίας Κασσιδιάρης, εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, περιμένοντας να δικαστεί για συμμετοχή ληστεία και ορισμένα άλλα αδικήματα, γρονθοκόπησε όπως όλοι θυμόμαστε τη Λιάνα Κανέλλη σε ζωντανή μετάδοση. Δεν την έσπρωξε απλά, δεν την έβρισε- όχι ότι αυτά θα συγχωρούνταν- αλλά επανειλημμένα τη χτύπησε, με χτυπήματα που θύμιζαν πολεμική τέχνη, γιατί εκείνη πρώτη του κατάφερε “βαρύ” πλήγμα με... βρεγμένη εφημερίδα.
Κατόπιν εξαφανίστηκε, η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι ο εκπρόσωπος τύπου της είχε προκληθεί, ότι απάντησε ευρισκόμενος σε άμυνα και επιπλέον ότι ο Κασιδιάρης θα υπέβαλε μήνυση στην Κανέλλη, όπως και έκανε.Αρκετοί συμπολίτες μας όπως μάθαμε, ουδόλως ταράχτηκαν από τη βία, από τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας με χτυπήματα πολεμικών τεχνών. Επιπλέον επικρότησαν ένα βιαιότατο έγκλημα από πλευράς του χρυσαυγίτη.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

www.tvxs.gr
Τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Στις 7 Αυγούστου, το πρακτορείο SME μεταδίδει με επικριτική διάθεση ότι πρόκειται για τη «σωτήρα του ευρώ». Διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας Markiza TV, η Bubeníková επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Η Bubeníková προτάθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος. Η τωρινή κυβέρνηση της Σλοβακίας, που εκλέχθηκε το Μάρτιο, ζητά τώρα την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup,«για λόγους ηθικής τάξης», όπως σημειώνει η εφημερίδα «Slovak Spectator». 

Η αποπομπή της Bubeníková. Δημοσίευμα του Spectator στις 11 Ιανουαρίου 2012
Ωστόσο, το πρακτορείο SME, σημειώνει ότι το δικαστικό σύστημα της Σλοβακίας δεν έχει ακόμη θεωρήσει σκόπιμο να αμφισβητήσει τον διορισμό της Bubeníková. Γράφει δε, κυνικά, ότι «αν η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει η Bubeníková, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσει τους Έλληνες».
Εξάλλου «αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη» σημειώνει το πρακτορείο και προσθέτει «όπως αναφέρεται στο έγγραφο του σκάνδαλου Gorilla, η Bubeníková είναι πολύ αποτελεσματική. Το να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. πριν τη λήξη της προθεσμίας το 2015 θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι γι’ αυτήν». 
Το σκάνδαλο Gorilla
Τον Ιανουάριο του 2012 και εν όψει των εκλογών του Μαρτίου, την πολιτική ζωή της Σλοβακίας δηλητηρίασε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που άρχισε να ερευνάται μετά τη δημοσίευση ενός απόρρητου αρχείου υπό το κωδικό όνομα «Gorilla». Το αρχείο «Gorilla» αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις διαφθοράς στο πολιτικό φάσμα, και περισσότερο σε περιπτώσεις «δημιουργίας των συνθηκών, κάτω από τις οποίες θα σχεδιαστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα προγράμματα δημόσιων συμβάσεων».
Το αρχείο που φαινόταν να βασίζεται σε αναλυτικό έγγραφο της Σλοβάκικης Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS), ανέβηκε σε σέρβερ των ΗΠΑ. Η αυθεντικότητά του αμφισβητήθηκε και έγινε λόγος πως δημοσιοποιήθηκε για να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις πριν τις εκλογές. Ωστόσο, οι πρώτες κιόλας ενδείξεις έλεγαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ήταν γνήσιο. Τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από την Υπηρεσία πληροφοριών (SIS), και πολλές φορές υποδείκνυαν σχέδια, ή προσωπικές απόψεις των εμπλεκομένων, δεν δόθηκαν στην αστυνομία για έρευνα. Αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στις σχέσεις που είχαν οι διάδοχοι αρχηγοί του SIS με τα πολιτικά κόμματα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Μέτρα κατά των νανογιλέκων από τη ΓΓ Καταναλωτή μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC

Την πλήρη επιβεβαίωση του HOT DOC καταδεικνύει η παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και η λήψη μέτρων για τα νανογιλέκα της εταιρίας NANOBIONIC. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΓΚ ζητά από την εν λόγω εταιρία να αποσύρει τους ισχυρισμούς υγείας που κάνουν λόγο για ευεργετικές επιδράσεις των προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού τα διαθέσιμα στοιχεία στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, ενώ όσον αφορά την επικαλούμενη αντανάκλαση της υπέρυθρης ακτινοβολίας, προκύπτουν αμφιβολίες για το αν ευσταθεί ή αν το κάνει σε βαθμό μεγαλύτερο από ένα άλλο ύφασμα συμβατικής τεχνολογίας. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πιστοποίηση που έχουν λάβει τα προϊόντα από τους οργανισμούς είναι υπό διερεύνηση αφού πρόκειται για οργανισμούς που αξιολογούν και αδειοδοτούν στον περιορισμό χημικών προϊόντων και όχι για οργανισμούς πιστοποίησης, ενώ γίνεται λόγος για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, αφού στην ιστοσελίδα της εταιρίας των νανογιλέκων, »δημιουργείται η εντύπωση ότι τα προϊόντα διακινούνται από διεθνή εταιρία, με αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και με άλλες εταιρίες-αντιπροσώπους στη Γερμανία και τη Νορβηγία». Η ΓΓΚ επίσης ζητά να αποσυρθεί ο ισχυρισμός περί επιστημονικής μελέτης υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC και τη διάψευση από τον ίδιο τον πρύτανη.

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις