Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

Tο μέγεθος της αξίας δεν το ορίζει η παρουσία αλλά το "ανυπόφορο" της απουσίας...

Πλούσιος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνος που χρειάζεται τα λιγότερα

Όταν τολμάς χάνεις λίγο το βήμα σου
Όταν δεν τολμάς χάνεις τον εαυτό σου.....

Ευτυχία δεν είναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,
αλλά να θέλεις αυτό που κάνεις..

Ουδείς ασπονδότερος εχθρός εκ του ευεργηθέντος αχάριστου

Όταν πολεμάς για την λεφτεριά,είσαι κιόλας ελεύθερος - Ν. Καζαντζάκης

Όταν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα,
δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις.

ΑΡΑΖΩ. Άρα ζω!!!!!!

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις...

Ο φόβος δημιουργεί μεγάλη σκιά σε μικρά αντικείμενα.

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής,
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται

Καθοριστικό ρόλο σε μια εξαπάτηση δεν παίζει η μαεστρία του απατεώνα, αλλά η διάθεση του θύματος να εξαπατηθεί.

Η ελεύθερη γνώση είναι η γνώση των ελεύθερων

Η ανάρτηση θεμάτων από άλλους ιστότοπους δεν σημαίνει αυτόματα και την αποδοχή μας!

Επίσης δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το περιεχόμενο ενυπόγραφων κειμένων ή σχολίων.

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ποια διαπραγμάτευση; Υπαγόρευση…

www.agelioforos.gr
Κυρία Δούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε θέμα λαϊκής νομιμοποίησης των μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου, γιατί άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά το 2009 κι άλλα έκανε. Τίθεται τέτοιο θέμα και για τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση;
Η Νέα Δημοκρατία, προεκλογικά, ουσιαστικά παραπλάνησε, εξαπάτησε τους ψηφοφόρους κάνοντας λόγο για «επαναδιαπραγμάτευση», η οποία αμέσως μετά από την επικράτησή της στις εκλογές παραπέμφθηκε στις καλένδες. Τη θέση της πήρε η… επιμήκυνση που και αυτή όμως θα λάβει χώρα σε μέλλοντα χρόνο, όταν θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, προκειμένου η χώρα, κατά τον κ. Σαμαρά, να είναι δυνατή και αξιόπιστη. Και δεν είναι η μόνη εξαπάτηση: όπως αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του μέλους της Π.Γ. Γιάννη Μηλιού, είναι σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου 2012 δανειακή σύμβαση του ΔΝΤ προς τη χώρα ύψους 29.5 δισ. ευρώ, με διάρκεια ως το Μάρτιο του 2016. Μια σύμβαση την οποία ο ελληνικός λαός δεν πληροφορήθηκε ποτέ!

H Αγροτική και ο Όργουελ, του Θανάση Καρτερού

www.tvxs.gr
Πού ζούμε ρε γαμώτο; Πώς θάφτηκε μεταξύ του μηδέν και των επίσημων δελτίων τύπου μια συγκλονιστική υπόθεση όπως αυτή της μεταβίβασης της ΑΤΕ στον Σάλα; Γιατί το κάνουν γαργάρα το θέμα όλες οι μεγάλες εφημερίδες, δεξιές και «δημοκρατικές», τα μεγάλα κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα ενημερωτικά sites, με ορισμένες μόνο τιμητικές εξαιρέσεις;
 Ποιος έκλεισε στόματα και εξαφάνισε ακόμα και τη στοιχειώδη δημοσιογραφική «περιέργεια» από την ελληνική δημοκρατία των μνημονίων;

ATE, κοινωνικοποίηση ζημιών-ιδιωτικοποίηση κερδών

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στέλνουν τη ΔΕΗ στο σφαγείο

thumb
Απο το pontiki

Όπως όλα δείχνουν, η ΔΕΗ θα είναι με κάθε βεβαιότητα το πρώτο πεδίο της σύγκρουσης κυβέρνησης - εργαζομένων. Τα σχέ­δια του επιτελείου Σαμαρά να διατεθεί ποσοστό της επιχείρησης δείχνουν τις προθέσεις, αλλά προεξοφλούν και τις αντιδράσεις. Και το μεγάλο κακό με τη ΔΕΗ είναι ότι όλοι κάνουν πως γνωρίζουν, αλλά τελικά κανείς δεν ξέρει, τι πραγματικά έχει συμβεί. Και κυρίως γιατί τα τελευταία 3 χρόνια ο κρατικός κολοσσός, που βρισκόταν σε θέση ισχύος, αφέθηκε να ρημαχτεί και να πεταχτεί απροετοίμαστος και τεμαχισμένος στα δόντια του εξαγριωμένου καπιταλισμού.

«Η πτώχευση είναι πραγματικότητα»

Συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου
Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, οι τράπεζές της επίσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Βαρουφάκης. Η λύση, κατά την άποψή του, βρίσκεται στην άρνηση αποπληρωμής του ομολόγου που λήγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για την περίφημη επιμήκυνση εκτιμά ότι καθιστά την πτώχευση πιο σίγουρη. Αναλύει πώς η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βγει από την κρίση και επιμένει ότι «το πουλόβερ θα ξηλωθεί γρήγορα», μόλις η πρώτη χώρα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη. Είναι έντονα επικριτικός απέναντι στα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Παπαδήμου-Βενιζέλου, ενώ λέει πολλά και για την υπόθεση Σάλλα.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Oρκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων

 
Την Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Τσαντηράκη. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, ξένες αντιπροσωπείες, συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποσμηναγών. Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν είκοσι ένας (121) Ανθυποσμηναγοί από τους οποίους οι εκατόν δύο (102) από την Ελλάδα, τρεις (3) από την Κύπρο, έξι (6) από την Ιορδανία, δύο (2) από τη Νιγηρία, τρεις (3) από τη Λιβύη, ένας (1) από τη Σερβία, δύο (2) από τη Σενεγάλη και δύο (2) από το Μαυροβούνιο.

Ιταμή επίθεση Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον δήμαρχο Κορίνθου (απίστευτο)

Αναδημοσίευση από το moriasnews.gr

Πολύ σοβαρά επεισόδια συνέβησαν το απόγευμα στο χωριο Σολωμός της Κορινθίας.
Στο χωριό είχε ανάψει φωτιά και η πυροσβεστική προσπαθούσε να την σβήσει.
Στην φωτιά ήταν ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός με συνεργάτες του στην περιοχή Αγιος Φανούριος και συμμετείχε στην κατάσβεση.
Λίγο αργότερα έφτασε στον χώρο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Στάθης Μπούκουρας με περίπου 15-20 μέλη της οργάνωσης.
Πήγαν σε άλλη περιοχή και μετά απο λίγο μετακινήθηκαν στον χώρο που ήταν ο Πνευματικός.
Οπως καταγγέλει στην μήνυση του ο δήμαρχος Κορινθίων σκοπός τους ήταν αποκλειστικά να δημιουργήσουνν επεισόδιο στον δήμαρχο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο βουλευτής πλησίασε τον δήμαρχο και δεν αρκέστηκε σε φραστικές απειλές αλλά με μία στρατιωτική λαβή τον έριξε στο χώμα….
Οι σκηνές σόκαραν τους πάντες..!!!
Εκτυλίχθηκαν σκηνές που προσβάλουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…
Ο βουλευτής πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ζήτησε απο τους οπαδούς του να απομακρυνθούν γιατί ήθελε να είναι προσωπική η μάχη με τον δήμαρχο.
Εμβρόντητοι δασικοί υπάλληλοι, πυροσβέστες αλλά και κόσμος έβλεπε την σκηνή του τσακωμού ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε σε στυλ…..Προκόπης Παυλόπουλος, χωρίς να κάνει την παραμικρή παρέμβαση αλλά και καμία σύλληψη…
Τόσο ο Αλέκος Πνευματικός όσο και ο Στάθης Μπούκουρας κατέθεσαν μηνύσεις..!

Και τα ερωτήματα παραμένουν:
1. Είναι η βία πολιτική πράξη?
2. Ποιος παραχωρεί το δικαίωμα  στην άσκηση βίας στους εν λόγω Χρυσαυγιτες?

AΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

[παρακαλώ να διαβαστεί ολόκληρο]  
αποχαιρετώντας την απανθρωποποίηση της πολιτικής
(μια ελάχιστη πράξη συγγνώμης για την αφόρητη δυστυχία των συμπολιτών μου και τη δική μου)
Ο Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω στο βιβλίο του με τίτλο "Η Πεμπτουσία του Ιψενισμού" προκειμένου να κάνει ευρύτερα κατανοητό το έργο του θεατρικού συγγραφέα ΄Ιψεν, χρησιμοποιεί το ακόλουθο παράδειγμα:
Ας φαντασθούμε - μας λέει - μια κοινότητα 1000 ανθρώπων. Από αυτούς οι 700 είναι υπέρ του γάμου και παντρεύονται. Οι 299 δεν θέλουν να παντρευτούν αλλά παντρεύονται. Ο ένας δε θέλει να παντρευτεί και δεν παντρεύεται. ΄Εως εδώ καλά και για τους 700 και για τον ένα. Οι 299, όμως, και επειδή βρίσκονται σε δυσαρμονία με τον εαυτό τους βιώνουν την ενοχή. Την ενοχή τους αυτή, οι 299 την προβάλλουν πάνω στους 700 γιατί έχουν την φαντασίωση πως λόγω της υποκριτικής τους στάσης, οι 700 θα τους καταλάβουν και θα επιτεθούν εναντίον τους. Οπότε οι 299 τι κάνουν; Μα ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. Στη συνέχεια φανατίζουν με αυτή την ιδεολογία τούς 700 και τους πείθουν ότι πρέπει να τιμωρήσουν τον ένα. Κι έτσι οι 299 βάζουν - και εμμέσως νομιμοποιούν - τους 700 να σφάξουν τον ΈΝΑ. Είναι, δηλαδή, ηθικοί αυτουργοί σε μια δολοφονία.

Πρόγραμμα 24 ημερών,του Γιάννη Βαρουφάκη

www.protagon.gr
Στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα πάρει την πιο σημαντική – ίσως την τελευταία σημαντική – απόφασή της. Είναι η μέρα που λήγει ένα ομόλογο από εκείνα που δεν κουρεύτηκαν επειδή τα είχε αγοράσει η ΕΚΤ (η οποία, ως γνωστόν, θεωρεί ότι τα δικά της ομόλογα, αντίθετα με των μικρο-ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι κάτι σαν ιερές αγελάδες). Για να το αποπληρώσει, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί από κάπου 3,2 δις ώστε να αποπληρώσει στο 100% την ΕΚΤ η οποία, σημειωτέον, τα είχε αγοράσει πέρσυ προς 2,3 δις – άρα, η ΕΚΤ έχει λαμβάνειν κι ένα ουκ ευκαταφρόνητον κέρδος της τάξης των 900 εκατομμυρίων (*).

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης, στο Mega.

ΕΛΑΤΟΣ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟΣ

O ελατός χυτοσίδηρος είναι κράμα σιδήρου, άνθρακα και πυριτίου, όπου ο άνθρακας υπάρχει σε καθαρή μορφή σφαιροειδή γραφίτη.
  Ελατός χυτοσίδηρος

    


Στον φαιό χυτοσίδηρο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ο άνθρακας εμφανιζόταν σε μορφή νηματοειδή και προσέδιδε ιδιότητες ευθραυστότητας.
  Φαιός χυτοσίδηρος 
 


Στον ελατό χυτοσίδηρο τα σωματίδια του γραφίτη εμφανίζονται σαν μικρές σφαίρες εξαφανίζοντας οποιονδήποτε κίνδυνο να ξεκινήσουν ρωγμές. Το υλικό παύει να είναι εύθραυστο. Είναι πλέον δυνατό και ελατό.
  
Η κρυσταλλοποίηση του γραφίτη σε σφαιροειδή μορφή επιτυγχάνεται με την εισαγωγή ράβδων καθαρού μαγνησίου σε τήγμα χυτοσιδήρου υψηλής ποιότητας.
Ο ελατός χυτοσίδηρος έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες.
Οι κύριες ιδιότητες του είναι :
•   Ελαστικότητα (Re ≥270 MPa) 

•   Δύναμη θραύσεως (Rm ≥420 MPa)
•   Aντοχή στην πρόσκρουση 
•  
Υψηλό βαθμό ολκιμότητας    

 
            

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αλληλεγγύη των γενεών ή λεηλασία των αδαών;

Του Άγη Βερούτη

Όποιος σήμερα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, η επιβίωσή του να εξαρτάται από τα χρήματα που εισπράττει ως σύνταξη, βιώνει πικρία και θυμό εκτός από την οικονομική εξαθλίωση. Θυμός για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις πολιτικών ότι δήθεν “λεφτά υπάρχουν” και πικρία για την αδυναμία του να αντιμετωπίσει ενεργητικά την ίδια του την επιβίωση. Η ηλικία των συνταξιούχων και τα δραματικά ποσοστά ανεργίας της Ελλάδας σήμερα δεν τους επιτρέπουν την επιστροφή τους στην αγορά εργασίας για κανένα λόγο.

Στα τελευταία 30 χρόνια οι δικαιούχοι των συντάξεων έχουν αποτελέσει πεδίον λαμπρό ψηφοθηρίας για τα πολιτικά κόμματα, με αλόγιστη απόδοση εισοδημάτων πλήρως αναντίστοιχων με τις εισφορές που έχουν πληρώσει πολλοί σημερινοί δικαιούχοι, εις βάρος φυσικά εκείνων που σήμερα καλούνται να επιδείξουν την “Αλληλεγγύη των γενεών” απέναντι στους συχνά υπερήλικες δικαιούχους.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το πέπλο της σιωπής, του Γιάννη Βαρουφάκη

Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ’ ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη. Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά.

«Καμπανάκι» για την Ευρώπη 17 οικονομολόγων

από το Ποντίκι
thumb
Δεκαεπτά επιφανείς οικονομολόγοι προειδοποιούν σε έκθεσή τους ότι «η Ευρώπη υπνοβατεί προς μια καταστροφή ανυπολόγιστων διαστάσεων», ζητώντας αλλαγή στάσης από τη Γερμανία και την ΕΚΤ.
Ειδικότερα, οι 17 οικονομολόγοι υπογραμμίζουν πως οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα πρέπει να λύσουν δύο προβλήματα ξεχωριστά: αφ' ενός να αντιμετωπίσουν το κόστος που έχει κληρονομηθεί από τον αρχικά ελαττωματικό σχεδιασμό του ευρώ και αφ' ετέρου να διορθώσουν τη δομή της ευρωζώνης.  Στις συστάσεις τους περιλαμβάνονται η έγκαιρη μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους και η δημιουργία ενός διακρατικού εποπτικού οργανισμού για τον χρηματοοικονομικό κλάδο με μεγαλύτερη εξουσία από ό,τι τα κρατικά όργανα.  Ζητούν ακόμη να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον ρόλο του έσχατου δανειστή.
Την συγκεκριμένη έκθεση που δημοσιεύεται από το Ινστιτουτο Νέας Οικονομικής Σκέψης (ΙΝΕΤ), της Νέας Υόρκης το οποίο στηρίζεται από τον βετεράνο επενδυτή Τζ.Σόρος, συνυπογράφουν κάποιοι εκ των  σημαντικότερων οικονομολόγων διεθνώς, εκ των οποίων και δύο σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης, ο Πέτερ Μπόφιγκερ και Λαρς Φέλτ.

Εκτός WWF λόγω σαφάρι ο Χουάν Κάρλος

Καθαιρέθηκε από τη θέση του επίτιμου προέδρου της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, την οποία κατείχε από το 1968 ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Αιτία η αποκάλυψη-μετά από το ατύχημα του-ότι είχε πάει για κυνήγι ελεφάντων στην Μποτσουάνα.
«Παρότι αυτός ο τύπος κυνηγιού είναι νόμιμος και ελεγχόμενος, πολλά μέλη θεωρούν ότι δεν συνάδει με τη θέση του επίτιμου προέδρου μιας διεθνούς οργάνωσης που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει το WWF σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Σύμφωνα με το κείμενο, η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 94%. Το παλάτι δεν έκανε ανακοινώσεις, όμως πηγές του, τις οποίες επικαλούνται ισπανικά μέσα ενημέρωσης, λένε ότι ο βασιλιάς θα σεβαστεί την απόφαση.
Αν και ήταν γνωστό ότι ο 74χρονος μονάρχης είναι κυνηγός, τα ταξίδια του για τέτοια σαφάρι δεν γίνονταν συνήθως αντιληπτά από τον Τύπο. Το περιστατικό της Μποτσουάνα πήρε διαστάσεις όταν ο Χουαν Κάρλος έσπασε το γοφό του και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Ισπανία για να υποβληθεί σε επέμβαση. Λίγες ημέρες αργότερα, εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφία του βασιλιά να κρατά όπλο με φόντο ένα νεκρό ελέφαντα.
Πάντως οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και πήραν ιδιαίτερη έκταση και δημοσιότητα αφορούσαν, όχι μόνο τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της υπόθεσης, αλλά και το γεγονός ότι το ταξίδι θεωρήθηκε πρόκληση όταν σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς δεν έχει δουλειά.
Ο μονάρχης απολογήθηκε, όμως 85.000 άτομα υπέγραψαν κείμενο αξιώνοντας την παραίτησή του από το τοπικό παράρτημα του WWF, του οποίου ήταν και ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Καπιταλισμός: Η Ιστορία Ενός Έρωτα

του Μάικλ Μουρ
με τον Μάικλ Μουρ

Υπόθεση:
Ο βραβευμένος με OSCAR Μάικλ Μουρ επιστρέφει με τη συνέχειa του Fahrenheit 9/11, του πιο ανατρεπτικού ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε ποτέ με τεράστιες εισπράξεις παγκοσμίως.
CAPITALISM: A LOVE STORY είναι ο τίτλος της νέας του ταινίας που θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου από την Paramount Vantage. Η ημερομηνία σηματοδοτεί τα 20 χρόνια από τότε που ο γνωστός κινηματογραφιστής έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία Roger and Me. Ο Μάικλ Μουρ έχει δώσει τον ορισμό της έννοιας του μοντέρνου ντοκιμαντέρ, ενώ έχει στο ενεργητικό του τα τρία από τα πέντε πιο εμπορικά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών.

Γ. Στουρνάρας: Χαμένη η δεκαετία συμμετοχής στο ευρώ!


Σε ομιλία του σε διεθνές επενδυτικό φόρουμ για την ενέργεια τον  Ιανουάριο του 2012  ο  τότε γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τη δεκαετία συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ ως μια δεκαετία χαμένη από πλευράς μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής εξυγίανσης «και αυτό πληρώνουμε σήμερα».
Η δήλωση αυτή που έγινε  δεν αποτελεί  προφανώς  αδυναμία διεκπεραίωσης ακόμη και μιας στοιχειώδους ανάλυσης.  Είναι  μέρος  της    προσπάθειας  των ευρωελιτ να κρατηθεί ή κάθε χρεοκοπία τοπικά στο  εσωτερικό της κάθε χώρας.
Προσπάθεια να φανεί φταίνε για αυτή τοπικοί παράγοντες, τοπικά αίτια, και αθώοι πολίτες. Ότι δεν φταίει η Ευρώπη και επ ουδενί δεν φταίει η Γερμανία για όσα παθαίνουμε  Φυσικά η στόχευση ήταν  αυτή δεν ωφέλησε την χώρα καθώς εξελίχτηκε σε μια άνευ ορίων αυτοκαταστροφή.
Η χρεοκοπία της Ισπανίας και της Ιταλίας πιστοποιούν ότι το θέμα ειναι βαθύτερο και ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει μεν τοπικά χαρακτηριστικά και χρώματα αλλά ρίζα έχει στα προβλήματα του ευρώ. Πιστοποιεί ακόμη ότι όλα ήταν μια σκευωρία.
Και επειδή για το ευρώ πέθαναν πολλές χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία τρία χρόνια ζητούνται απαντήσεις κύριοι!
Πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις  ώστε επιτέλους να  ησυχάσουν οι νεκροί θύματα της ευρωκρίσης και όλοι αυτοί που πλήρωσαν χωρίς να φταίνε  για μια υπόθεση χαμένη από χέρι. Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που φταίνε  για αυτή την ολέθρια διαχείριση των πόρων και των ανθρώπων της χώρας μας.
Που πήγε το  25% του ΑΕΠ; Οι δουλειές και ο πλούτος που χάθηκε; Ποια ήταν η αιτία;  Που πήγαν οι επιχειρήσεις  του κόσμου και για πιο λόγο πέθαναν τόσοι άνθρωποι; Για πιο λόγο διαλύθηκαν όλα;
Υπάρχει αίμα στο πάτωμα, υπάρχουν σωροί. Ίσως υπάρχει έγκλημα στο οποίο μια σέκτα φανατικών εκσυγχρονιστών ευρω-μεταρρυθμιστών είναι τα πρόσωπα κλειδιά. Υπάρχουν χέρια βαμμένα στο αίμα και δεν ειναι των υπαλλήλων της τρόικα. Υπάρχουν μαρτυρίες και μάρτυρες.
Υπάρχει  μια ακραία  ιδεολογία αιματηρού εξευρωπαϊσμού που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα  από έλληνες με ανυπολόγιστο ακόμη  κόστος.
Υπάρχουν κοινωνικές θηριωδίες και μια παγκόσμια -ιστορικών διαστάσεων- πρωτιά στην ύφεση για  τις  οποίες πρέπει να μάθουν οι επόμενες γενιές και όλος ο κόσμος. Πρέπει όλοι να ξέρουν ποιοι είναι οι Έλληνες και πόσα έδωσαν στον ευρω-ολοκληρωτισμό. Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά όλα πρέπει να περάσουν  στην Ιστορία της Ευρώπης.
Χρειάζεται μνήμη και κάθαρση. Χρειάζεται διεθνούς εμβέλειας μουσείο κοινωνικής θηριωδίας, μουσείο θυμάτων και ετήσιο μνημόσυνο.  Χρειάζεται η Ευρώπη να έχει τύψεις για όσα έγιναν εδώ κατ εντολή της.
Η Ελλάδα ξαπόστασε και σύντομα  θα ξεκινήσει από την αρχή ξεπερνώντας το ευρώ.   Χρειάζεται  τα παιδιά μας να απαλλαγούν από την ενοχή που μας πότισαν  οι   ντόπιοι κυρίως ευρω φανατικοί και να σηκώσουν ξανά το κεφάλι. Οι επόμενες γενιές χρειάζονται σύμβολα αλλά και ενόχους, χρειάζονται μνήμη. Χρειάζεται το αντιμνημόνιο να γίνει σύμβολο και σημείο αλλαγής πορείας. Τόπος μνήμης και αυτοπροσδιορισμού, σημείο όπου ο ελληνισμός που παλεύει   στους αιώνες θα αντλεί δύναμη να συνεχίσει.
Μόνο έτσι οι επόμενοι θα αποκτήσουν κριτική σκέψη και να  φτάσουν ενωμένοι ως έθνος στον αυτοπροσδιορισμό που θα ορίσει και το επόμενο στόχο τους. Στοιχεία που σε μας έλειψαν τόσο πολύ.
Σύντομα θα γίνει Ιστορικό ταμείο και θα είναι κάτι πρωτοφανές γιατί ευτυχώς  χάρη στο Ίντερνετ είναι όλα γραμμένα.

Στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Του Σταύρου Λυγερού       www.kathimerini.gr

Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας δεν προκαλεί μόνο κοινωνικά ερείπια. Προκαλεί και ποικίλες παρενέργειες στο στενά οικονομικό πεδίο: Πρώτον, εκτροχιάζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεύτερον, λόγω του υψηλού ρυθμού αύξησης των επισφαλειών, απειλεί το τραπεζικό σύστημα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Tα αυστραλιανά καλαμάρια πεθαίνουν από το πολύ σεξ!


Τα αυστραλιανά καλαμάρια Euprymna tasmanica είναι πρωταθλητές στο σεξ!Ζευγαρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού το αρσενικό έχει τρομερές ορέξεις και επιδιώκει το ζευγάρωμα κάθε φορά που βλέπει θηλυκό καλαμάρι (το θηλυκό δύσκολα μπορεί να ξεφύγει!).
Tα αυστραλιανά καλαμάρια πεθαίνουν από το πολύ σεξ!Για να μη σταματήσει η συνουσία από ανεπιθύμητες καταστάσεις και διακοπεί το ζευγάρωμα, τα καλαμάρια θάβονται μέσα στην άμμο και δημιουργούν σύννεφο από μελάνι για να κρυφτούν!
Το πολύ σεξ όμως εξουθενένει τα καλαμάρια, τα οποία ζουν λιγότερο από 1 χρόνο.
«Η σεξουαλικά ώριμη περίοδος των καλαμαριών είναι μικρή, οπότε το ζευγάρωμα έχει κόστη, ωστόσο αυτά αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι τα καλαμάρια γεννούν πολλά μικρά και διαιωνίζουν το είδος τους», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Amanda Franklin.



 

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Παραίτηση – βόμβα στην Δημοκρατική Αριστερά: Είπε «αντίο» ο (Τρικαλινός) Θ. Ζαχαρόπουλος

Παραίτηση – βόμβα στην Δημοκρατική Αριστερά: Είπε «αντίο» ο (Τρικαλινός) Θ. Ζαχαρόπουλος

Ο Γραμματέας Θεσσαλίας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, υποψήφιος βουλευτής και εκ των ιδρυτικών στελεχών κ. Θανάσης Ζαχαρόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη. Το «γιατί» εξηγεί σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε:


"Η ΔΗΜΑΡ απεμπόλησε την "αριστερά" και κράτησε το "κυβερνώσα". Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει" -

"Συντρόφισσες και Σύντροφοι, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Την πολιτική μου άποψή, την γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις μου στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκλογές, όταν υποστήριξα την ανάγκη συνεργασίας για μια Αριστερή Κυβέρνηση.
Η απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος και η νέα άτυπη και μη εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος, και υιοθετήθηκε εκ των υστέρων από την Κεντρική Επιτροπή, για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι ένα ψήφισμα για το ... Αφγανιστάν που θα μπορούσε με έναν διαφορετικό πολιτικό συσχετισμό στη Κ.Ε. να αλλάξει, αλλά κορυφαία στρατηγική επιλογή ένταξης σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό τόξο. Αυτή η απόφαση δεν αλλάζει με εσωκομματικό αγώνα, δεδομένων και των νέων .. τυπικών και άτυπων «διευρύνσεων» της Κ.Ε. και των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, που ετοιμάζει να μοιράσει η ηγεσία. Άρα είναι μάταιος ο εσωκομματικός αγώνας για αλλαγή πολιτικής γραμμής.
Αυτό το κόμμα πλέον δεν με χωράει, γιατί από την «κυβερνώσα αριστερά» κράτησε μόνο την «κυβερνώσα» και απεμπόλησε την «αριστερά». Αυτή η μετεξέλιξη διαπερνά τα πάντα: την πολιτική γραμμή, τις διαδικασίες παραγωγής της, την εσωκομματική του δημοκρατία και τις συμπεριφορές της ηγεσίας του. Μετατράπηκε εντυπωσιακά γρήγορα σε ένα αστικό κόμμα που αντικατέστησε το αρχικό του στίγμα –αυτό της σύγχρονης, αντιδογματικής, ευρωπαϊκής αριστερής σκέψης και πρακτικής- με την έλξη του για τον κυβερνητισμό, την προβολή και την επικέντρωση σε «προσωπικότητες των Μ.Μ.Ε. και του life style». Η απόφασή μου να αποχωρήσω από όλα τα εκλεγμένα αξιώματα και από μέλος του κόμματος είναι δεδομένη και πονάει πολύ, μαζί με άλλα που με πονάνε αυτή την περίοδο. Αυτή η απόφαση δε μπαίνει στο χρηματιστήριο των πολιτικών στελεχών που εξαργυρώνουν την πορεία τους. 'Όσο για εκείνους που εύκολα θα άρχιζαν τις κριτικές εκ του ασφαλούς, θα τους παρακαλούσα να αναμετρηθούν με τη δική τους συμβολή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και να δουν τα αποτελέσματα του κόμματος στη Θεσσαλία. Επί της πολιτικής μου άποψης όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες, μπορεί να κάνω εγώ λάθος τελικά. Η περιφρούρηση της συντροφικότητας μας για όσο ήμασταν μαζί είναι η ενδεδειγμένη στάση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες που πορευτήκαμε σε αυτή την διετία με ανιδιοτέλεια και με αυταπάρνηση, τα μέλη του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών εκλογών και τα μέλη των οργανώσεων της Θεσσαλίας των οποίων είχα και την κομματική ευθύνη, καθώς και τα μέλη του οργανωτικού γραφείου του κόμματος. Θέλω να καταλάβουν την απόφασή μου, δεν ήταν και εύκολη. Αυτές οι σχέσεις είναι κατάκτηση για μένα και έτσι θα παραμείνουν.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΚΤ: Δεν δέχεται ελληνικά κρατικά ομόλογα ώς την αξιολόγηση της τρόικας

Η ΤτΕ υπεύθυνη για παροχή ρευστότητας στο μεσοδιάστημα
O Mάριο Ντράγκι
O Mάριο ΝτράγκιΔιακόπτει με απόφαση της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.

Η απόφαση θα ισχύσει από τις 25 Ιουλίου, οπότε λήγει το πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων χρέους που έχουν εκδοθεί ή απολαμβάνουν την εγγύηση της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή της
, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι θα επαναξιολογήσει την απόφασή της μετά την έκθεση προόδου του ελληνικού προγράμματος που θα πραγματοποιήσει η τρόικα.

Τονίζει ακόμα ότι οι ανάγκες ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπιστούν από τον προσωρινό μηχανισμό ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ
Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.
Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.
1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).
2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!
3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.
Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:
α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.
β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.
γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.
7.7.2012 
Άνευ ουδεμίας εκτίμησης
Ν. Αρετούλης

Δωρεάν φαγητό για τους άπορους στην Αττική

Δωρεάν Φαγητό.... ΑΤΤΙΚΗ    
 1. Αγ. Αικατερίνη, οδ. Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.
2. Αγ. Αιμιλιανός οδ. Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.
3. Αγ. Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
4. Αγ. Ανάργυροι, οδ. Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817.
5. Αγ. Ανδρέας, οδ. Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
6. Αγ. Ανδρέας, οδ. Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
7. Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών, οδ. Αγ. Αποστόλων 4, 176 75 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
8. Αγ. Αρτέμιος, οδ. Φιλολάου 165, 116 32 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
9. Αγ. Ασωμάτων, οδ. Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο, τηλ. 210-5240675.
10. Αγ. Βαρβάρα, οδ. Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661.
11. Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890.
12. Αγ. Γεράσιμος, οδ. Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331.
13. Αγ. Γεώργιος, οδ. Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658.
14. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925.
15. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667.
16. Αγ. Γεώργιος, οδ. Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082.
17. Αγ. Γεώργιος, οδ. Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408.
18. Αγ. Γλυκερία, οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523.
19. Αγ. Δημήτριος, οδ. Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456.
20. Αγ. Ειρήνη, οδ. Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426.
21. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754.
22. Αγ. Ελευθέριος οδ. Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053.
23. Αγ. Ζώνη, οδ. Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250.
24. Αγ. Θεράπων, οδ. Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807.
25. Αγ. Θωμάς, οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533.
26. Αγ. Ιωάννης, οδ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617.
27. Αγ. Ιωάννης Γαργαρέττας, οδ. Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940.
28. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254.
29. Αγ. Κωνσταντίνος οδ. Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669.
30. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570.
31. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 104 37 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139.
32. Αγ. Λουκάς οδ. Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778.
33. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531.
34. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783.
35. Αγ. Μαρκέλλα, οδ. Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061.
36. Αγ. Μάρκου Ευγενικός, οδ. Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 104 45, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629.
37. Αγ. Μαύρα και Τιμόθεος, οδ. Μαραθωνομάχων 1, 163 43 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744.
38. Αγ. Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059.
39. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385.
40. Αγ. Νικόλαος, οδ. Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540.
41. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969.
42. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ασκληπιού 38, 106 80 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449.
43. Αγ. Νικόλαος, οδ. Δυοβουνιώτου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323.
44. Αγ. Πάντες, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 90, 176 76 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205.
45. Αγ. Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 153 42 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818.
46. Αγ. Παρασκευή, οδ. Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666.
47. Αγ. Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711.
48. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122.
49. Αγ. Στυλιανός, οδ. Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015.
50. Αγ. Τριάς , οδ. Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι,τηλ. 210-6927527.
51. Αγ. Τριάς, οδ. Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227.
52. Αγ. Χαράλαμπος, οδ. Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860.
53. Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301.
54. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132.
55. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842.
56. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987.
57. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428.
58. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Μεταμορφώσεως 3, 173 41 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918.
59. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, oδ. Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051.
60. Παναγία Μαρμαριώτισσα, οδ. Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960.
61. Παντάνασσα, οδ. Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9419 002.
62. Προφήτης Ηλίας, οδ. Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692.
63. Προφήτης Ηλίας, οδ. Αρύββου 1, 116 33 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034.
64. Προφήτης Ηλίας, οδ. Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483.
65. Τρεις Ιεράρχες οδ. Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878.
66. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110.
67. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952
68. Αγ. Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.127.
69. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009.
70. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156.
71. Αγ. Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946.
72. Αγ. Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001.
73. Κοίμησις Θεοτόκου, 136 71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213.
74. Αγ. Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645.
75. Αγ. Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977.
76. Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752.
77. Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388.
78. Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790.
79. Αγ. Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204.
80. Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848.
81. Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557.
82. Αγ. Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461.
83. Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943.
84. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369.
85. Αγ. Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225.
86. Αγ. Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525.
87. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311
88. Αγ. Θεόδωροι Γαργηττός, τηλ. 210-6611596.
89. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800
90. Ι. Μ. Νέας Σμύρνης
91. Μετ. Σωτήρος, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης.
92. Αγ. Παρασκευή, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη.
93. Αγ. Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο
94. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο
95. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα
96. Αγ. Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235.
97. Αγ. Σπυρίδων Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310.
 98. Κοίμησις Θεοτόκου Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900.
99. Αγία Τριάς, Ηράκλειο, τηλ. 210-27.98.970.
100. Μεγάρων και Σαλαμίνος
101. Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 196 00, τηλ. 210-55.57.689.
102. Αγ. Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-55.49.017.
103. Αγ. Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 192 00 Ελευσίνα, τηλ. 210-55.43.577.

Συσσίτιο Πειραιάς, «Δος ημίν σήμερον», Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271.
1. Ευαγγελίστρια, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619.
2. Αγ. Παντελεήμων, οδ. Αγ. Παντελεήμονος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-46.15.704.
3. Αγ. Δημήτριος, οδ. Καραΐσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636.
4. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255.
5. Αγ. Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817.
6. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778.
7. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-46.16.540.
8. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778.
9. Παναγία Μυρτιδιώτισσα, οδ. Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.41.73.334.
10. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300.
11. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529.
12. Υπαπαντή Κυρίου, οδ. Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345.
13. Αγ. Χαράλαμπος Καστέλλας, οδ. Βασ. Παύλου τηλ. 210-41.19.949.

Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

Στην Αθήνα ο Μούιζνιεκς για να συζητήσει με τις Αρχές την αύξηση κρουσμάτων
Να ερευνηθεί η σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία

 Υπό στενή παρακολούθηση έχει την Ελλάδα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί στο γραφείο του πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών και για απειλές κατά δημοσιογράφων από μέλη της Χρυσής Αυγής.

ΗΠΑ: Έρευνα για χειραγώγηση του Libor

NAFTEMPORIKI.GR  
Έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου του Λονδίνου (Libor) από μεγάλες τράπεζες ξεκίνησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν, όπως δήλωσε χθες στο Reuters ο εκπρόσωπός του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Σνάιντερμαν άρχισε να διερευνά το ενδεχόμενο χειραγώγησης του Libor πριν από έξι μήνες, από κοινού με τον Γενικό Εισαγγελέα του Κονέτικατ Τζορτζ Τζέπσεν.
Το διατραπεζικό επιτόκιο Libor διαμορφώνεται από τις εκτιμήσεις των μεγάλων τραπεζών για το κόστος δανεισμού μεταξύ τους και χρησιμοποιείται για τα συμβόλαια παραγώγων επιτοκίων ύψους 550 τρισ. δολαρίων, ενώ επηρεάζει τα επιτόκια σε πολλά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών, των πιστωτικών καρτών και των φοιτητικών δανείων.

Λαμία: Αυτοκτόνησε ο γιατρός που απειλούσε να πέσει στο κενό

Επιχείρηση είχε στήσει η αστυνομία για να τον κατεβάσει με ασφάλεια

Από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου Λαμίας έπεσε συνταξιούχος γιατρός και σκοτώθηκε, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας και των συναδέλφων του να τον μεταπείσουν ( Πηγή: ΑΠΕ)
Αυτοκτόνησε τελικά ο γιατρός που απειλούσε ότι θα πηδήξει στο κενό από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της Λαμίας, όπως είχε μεταδώσει το lamiareport.gr
Από τις 05:45 το πρωί, ο γιατρός είχε βγει στο περβάζι του μπαλκονιού και απειλούσε να βουτήξει στο κενό, κάτι που πραγματοποίησε τέσσερις ώρες μετά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για γιατρό που ήταν διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας και συνταξιοδοτήθηκε.
Στο σημείο είχαν σπεύσει η αστυνομία, η Πυροσβεστική και η 7η ΕΜΑΚ προκειμένου να κατεβάσουν τον άνδρα από το μπαλκόνι με ασφάλεια.
Κανείς ακόμη δεν ξέρει τους λόγους που οδήγησαν τον άνδρα σε αυτό το σημείο.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ελβετός τραπεζίτης αποκαλύπτει την Bilderberg λίγο πριν πεθάνει

Από το : anti-ntp.blogspot.com


Η συνέντευξη εδόθη σε Ρώσο δημοσιογράφο, στη Μόσχα, στις 30/5/2011.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με την ανάμειξη σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;
Α: Εργαζόμουν για τις ελβετικές τράπεζες για πολλά χρόνια. Ήμουν εκ των ανώτερων διευθυντών σε μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες. Κατά τα χρόνια που εργαζόμουν εκεί, ήμουν αναμεμειγμένος με την απευθείας πληρωμή σε μετρητά σε ένα πρόσωπο το οποίο είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο μίας ξένης χώρας. Παραβρέθηκα στη συνάντηση όπου αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα μετρητά στο δολοφόνο. Αυτό μου προκάλεσε ανυπόφορους πονοκεφάλους και ανησύχησε τη συνείδηση μου. Δεν ήταν η μοναδική υπόθεση αλλά ήταν μία από τις χειρότερες.

Η φαιά πανούκλα σηκώνει κεφάλι! Υπάρχει κανείς να τη σταματήσει; Του Γ. Μητραλιά


Δυστυχώς, η επόμενη των εκλογών της 17ης Ιουνίου βρίσκει την ελληνική αριστερά τόσο αμήχανη απέναντι στη νεοναζιστική απειλή όσο ήταν και πριν από την 6η Μαΐου. Η απόδειξη; Η επιτυχία της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται σαν μια εξαίρεση, σαν ένα απλό «μελανό σημείο»  μιας εξαιρετικά λαμπρής γενικής κατάστασης. Έτσι, σχεδόν όλες οι συνιστώσες της ελληνικής αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) περιγράφουν τη κατάσταση σαν ένα απλό άθροισμα καλών και κακών αποτελεσμάτων, κάνοντας πως αγνοούν ότι τόσο τα «καλά» όσο και τα «κακά» σημεία (δηλαδή η εμφάνιση και η κεραυνοβόλα ανάπτυξη των νεοναζιστών) ανήκουν στην ίδια γενική κατάσταση, ότι είναι αλληλένδετα και έχουν τον ίδιο κοινό παρονομαστή, την ιστορική κρίση της ελληνικής κοινωνίας, που τα καθορίζει όλα!

Διαδικτυακής απάτη στο ΙΚΑ από 42χρονο ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στην Πτολεμαΐδα


ΙΚΑ: Αποκάλυψη διαδικτυακής απάτης σε βάρος του - συλλήψεις δραστών



Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία κάνει γνωστό ότι εξιχνιάστηκε και συγκεκριμένα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) Το ΙΚΑ είχε συνολικές ζημιές 3.040.000 ευρώ και αυτό προέκυψε από ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του, 42χρονος ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Με τις υποβολές πλαστών στοιχείων δηλώνονταν εικονικά δήθεν εργαζόμενοι (Έλληνες και αλλοδαποί) ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι, έπαιρναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις απορρέουσες από αυτήν παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ποτέ δεν είχαν καταβληθεί οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.


Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τον 42χρονο ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων, ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Εθνικές καταβολές και ιστορικές επαναλήψεις.

Της Σώτης Τριανταφύλλου

Όταν σου λένε «υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθεις» σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που αν το μάθεις θα στενοχωρηθείς. Κάπως έτσι διδασκόμαστε την ιστορία στο σχολείο, κάπως έτσι τη μεταδίδουμε: μεγαλώνουμε με μυστικά, με υπονοούμενα, με διαφορετικές ιστορικές αφηγήσεις σαν να ζούμε σε τόπους αντιποδικούς – χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εμφυλίου 1946-1949· δεν είναι το μοναδικό.
Η άγνοια και η υπερ-ιδεολογικοποίηση της νεότερης ιστορίας μας εμποδίζουν τόσο την αυτογνωσία μας ως Έλληνες πολίτες, όσο και την κατανόηση του σήμερα.
Η παλιά ιστορική έρευναπροσέγγιζε την ελληνική πραγματικότητα μέσα από τις ελλείψεις, τα ιστορικά κενά και τις υστερήσεις συγκριτικά με ένα αόριστο δυτικοευρωπαϊκό μοντέλο: σύντομος και ετερόφωτος διαφωτισμός, «ψευδο-αστικοποίηση», στρεβλή ανάπτυξη του κοινοβουλευτισμού, πελατειακό κράτος οθωμανικού τύπου, «ταξικά αδιαμόρφωτη στρωματοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας: όλα αυτά υπογράμμιζαν το «τι δεν συνέβη» και τα αίτια της καθυστέρησης παρά την κατανόηση των μηχανισμών και των μετασχηματισμών. Το ζήτημα σήμερα δεν είναι «τι δεν συνέβη» αλλά «τι συνέβη», πώς δημιουργήθηκε αυτό το ιδιόμορφο κράτος που συνδέθηκε με την Ευρώπη μέσω μιας φαντασίωσης των Δυτικών σύμφωνα με την οποία η σύγχρονη Ελλάδα «πρέπει» να αποτελεί συνέχεια της κλασικής αρχαιότητας και να βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Άσφαιρα μέσα , λάθος στόχος

Την τελευταία εβδομάδα απείχα από τον σχολιασμό της οικονομικής πολιτικής της νέας μας κυβέρνησης επειδή ήθελα να αφουγκραστώ το σκεπτικό και τις στρατηγικές της επιλογές. Μετά και το Eurogroup είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων έχει επιλέξει λανθασμένο στόχο, τον οποίο θα προσπαθήσει να επιτύχει με αναποτελεσματικά μέσα.

Ο λάθος στόχος της επιμήκυνσης
Ο δεδηλωμένος πλέον στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η επίτευξη συμφωνίας επιμήκυνσης του «προγράμματος», κάτι που μεταφράζεται σε πιο αργές αποπληρωμές των δανείων (χωρίς μείωση επιτοκίου – καθώς επιμήκυνση με μείωση επιτοκίου παραπέμπει σε αναδιάρθωση, όπως θα θυμάστε) και μικρότερο ρυθμό μείωσης των δημοσίων δαπανών και αύξησης των δημοσίων εσόδων. Αυτή η επιμήκυνση παρουσιάζεται (ξανά) στο ελληνικό κοινό ως εξασφάλιση περισσότερου χρόνου για να πετύχει το «πρόγραμμα». Δυστυχώς, όπως και η επιμήκυνση που πέτυχε (σε σχέση με το πρώτο Μνημόνιο) ο κ. Γ. Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2011, έτσι και αυτή η επιμήκυνση (αν επιτευχθεί) δεν πρόκειται να προσφέρει στην χώρα μας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) περισσότερο χρόνο να πετύχει αλλά περισσότερο σχοινί για να κρεμαστεί.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία - Όλα δείχνουν ότι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα, ήταν οικονομικοί...

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας μέσης ηλικίας άντρας, σε πεδινό οικισμό του νομού Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης (10-07-2012).

Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας ενώ βρισκόταν το απόγευμα σε καφενείο του χωριου, μαζί με συγχωριανούς του, κατευθύνθηκε προς το σπίτι του, απ’ όπου πήρε μια καραμπίνα βάζοντας τέλος στη ζωή του σε ένα αγρόκτημα λίγα μέτρα πιο μακριά.

Σύμφωνα με το thrakitoday.gr, τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα στο να βάλει τέλος στη ζωή του διερευνούνται, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα.

Όλα αυτά έρχονται στο φως, την ώρα που το Ρέθυμνο παραμένει συγκλονισμένο από την αυτοκτονία 58χρονου. Ο αυτόχειρας, βρέθηκε νεκρός στο χωράφι του στην περιοχή Κάτω Πόρος στο Ρέθυμνο, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε η καραμπίνα του.

Κλείνει το Γηροκομείο στα Τρόπαια;

Μετεκλογικό σοκ και δέος με σενάρια χρεοκοπίας

του : Κώστα Βαξεβάνη Στο 2ο τεύχος του περιοδικού HOTDOC, ανάμεσα στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, είχαμε αποκαλύψει το κρυφό σχέδιο που είχαν επεξεργαστεί από κοινού η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόϊκα. Γράφαμε τότε ότι υπήρχαν σενάρια εκβιασμού της χώρας για να αποδεχθεί νέα μέτρα σοκ και δέος προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα χρεοκοπία ενώ ταυτόχρονα τα επιτελεία επεξεργάζονταν και σενάρια «χρεοκοπίας» που συσχετίζονταν και με την πορεία της Ισπανικής οικονομίας.

Διαβάστε και δείτε πώς επιβεβαιώνονται όλα
Μετεκλογικό σοκ και δέος 
με σενάριο χρεοκοπίας
Η πορεία προς τη χρεοκοπία, αν τελικά αποφασιστεί, θα χαραχτεί μέσα από ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο λήγει και πρέπει να πληρωθεί. Το ομόλογο ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ και διέπεται από ξένο δίκαιο. Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει αυτό το ομόλογο αν δεν εκταμιευτεί ποσό της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει πριν «ελεγχθεί» η Ελλάδα από την τρόικα και ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου. Αν λοιπόν δεν πληρωθεί, τότε θα ενεργοποιηθούν για δεύτερη φορά τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), όπως και οι ρήτρες των δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα.

Κλείνει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου "ΑΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" στον Πύργο

πηγή : ΟΡΤ TV

Στη Μαδρίτη έφτασε η “μαύρη πορεία” των ανθρακωρύχων .

Φορώντας κίτρινα γιλέκα και κράνη στα κεφάλια εκατοντάδες απεργοί ανθρακωρύχοι που παίρνουν μέρος στη «μαύρη πορεία» έφτασαν σήμερα από τη βόρεια Ισπανία στη Μαδρίτη, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη διαδήλωση του κλάδου.
Όλοι μαζί αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα το βράδυ σε μια νυχτερινή πορεία προς το κέντρο της Μαδρίτης, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση ως το υπουργείο Βιομηχανίας.
Οι ανθρακωρύχοι ήταν προφανώς κουρασμένοι αφού διέσχισαν με τα πόδια εκατοντάδες χιλιόμετρα, ενώ κάποιοι από αυτούς φορούσαν κόκκινα φουλάρια και μαύρα πουκάμισα στα οποία είχαν γράψει: «Όχι στο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων».
Οι ανθρακωρύχοι απεργούν εδώ και δύο μήνες διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δημοσίων επιδοτήσεων του τομέα που αποφάσισε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία, όπως λένε οι ίδιοι καταδικάζει το επάγγελμα.
«Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οι πόλεις των ανθρακωρύχων πρέπει να επιβιώσουν, όπως και ο άνθρακας, που είναι μια τοπική πηγή ενέργειας και μια καλή αγορά», δήλωσε ο Αντόνιο Ρίσκο, ένας ανθρακωρύχος 52 ετών.
Αν και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι οι κρατικές επιδοτήσεις του τομέα των ανθρακωρυχείων πρέπει να σταματήσουν στο τέλος του 2018, η μείωση των επιχορηγήσεων κατά 63% που προβλέπεται για φέτος απειλεί, σύμφωνα με τα συνδικάτα, περίπου 30.000 θέσεις εργασίας.

Oμιλία της Χαράς Καφαντάρη επί των προγραμματικών δηλώσεων

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Έξοδος από την κρίση με μνημόνια, δεν υπάρχει

συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να βρει εναλλακτική λύση, ένα μορατόριουμ αποπληρωμών μέχρι ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης τουλάχιστον εκμηδενιστεί», αυτό επισημαίνει στη Hellenic Mailκαι στον Θάνο Σιαφάκα, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης για το επίκαιρο θέμα της διαπραγμάτευσης υποστηρίζει ότι «χωρίς την προοπτική μίας ρήξης, δεν υπάρχει ποτέ διαπραγμάτευση».
Υπάρχει λύση για αυτό τον τόπο και ποια θα μπορούσε να είναι αυτή; Με εκτίμηση ύφεσης στο 9,13% για το τρίτο τρίμηνο και με εκτίμηση ανεργίας στο 24% επισήμως και 30% ανεπισήμως στο τέλος του έτους, τί περιθώρια υπάρχουν;

Άρχισε το πλίατσικο, του Γιώργου Δελαστίκ

Πανέτοιμοι να πετάξουν στα πιράνχας του ιδιωτικού τομέα τη δημόσια περιουσία για να την κατασπαράξουν είναι οι πολιτικοί εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με την ευγενική χορηγία των «παρασίτων» της ΔΗΜΑΡ. Αφού οι πολιτικοί ληστές των δύο κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το περιβόητο «κούρεμα» και ρήμαξαν τους μισθούς και τις συντάξεις και ο κόσμος τους ξαναψήφισε αντί να τους πετάξει στον εκλογικό Καιάδα, τώρα έχουν έρθει αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έργο τους, ξεπουλώντας ηλεκτρικό, νερό, λιμάνια, σιδηροδρόμους και γενικά τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Άξιος ο μισθός τους.

Θα 'θελα να γκρεμίσω τις πυραμίδες του μυστηρίου και της σιωπής που υπάρχουν γύρω από το πρόσωπό σου.

Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας , αλλά άνθρωπος αξίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτό που μένει αφού ξεχάσεις αυτά που έμαθες στο σχολείο

Η ζωή είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Έχω την δική μου γνώμη , αλλά δεν συμφωνώ πάντα μαζί της.

Αμα θέλω έχω θέληση...... Αλλά δεν θέλω

Παλιά ήμουν αναποφάσιστος,
αλλά τώρα πια δεν είμαι σίγουρος.

Μην αφήνεις αυτό που σε τρώει , να χορτάσει!!!

Η σάτιρα που ενοχλεί , δεν είναι η άδικη αλλά η εύστοχη σάτιρα

Ήρθαν τα αύρια να διώξουν τα σήμερα

Χαμένος δεν είναι αυτός που έπεσε , αλλά αυτός που δεν προσπάθησε να σηκωθεί!!
Πάμπλο Γκαρσία

Όταν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρεις,
πως ξέρεις ότι δεν υπάρχει;

Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας, αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό,
αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε,
τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε

O άνθρωπος ούτε θηρίο είναι ούτε θεός. Είναι ον πολιτικό.

To έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει.

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Βρε, ένα κλαδί σπάει, δύο δεν σπάνε. Να είστε ενωμένοι.

Ότι εύχεσαι για μένα, να το δώσει διπλό ο θεός σε σένα!!

Δεν είμαι χοντρός.....
Είμαι κοντός για το βάρος μου

Ημουν Άθεος μέχρι που ανακάλυψα ότι είμαι Θεός
(Θεός+Κλήτος = Θεόκλητος)

Να είστε προσεκτικοί όταν διαβάζετε βιβλία για την υγεία.
Μπορεί να πεθάνετε από τυπογραφικά λάθη

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα.
Εγώ το 'χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές

Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό...

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Ευνούχοι ενωθείτε. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε!!

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ.

Οι άντρες απλά χρειάζονται ένα μέρος.

Κουμουνιστής είναι εκείνος που δεν έχει τίποτα και θέλει να το μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Mην πατάτε το χόρτο. Kαπνίστε το !

Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυπηθείτε μόνοι σας.

Μην απαξιώνετε την αυτοϊκανοποίηση. Είναι σεξ με κάποιον που αγαπάω

Οι γυναίκες είναι θησαυρός. Γι’ αυτό πρέπει να τις θάβουμε!

Μια από τις προκαταλήψεις του ανθρώπινου νου είναι το γεγονός ότι η παρθενιά θεωρείται αρετή.

Σε παρακολουθώ

Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Ζωντανά αποτελέσματα ποδοσφαίρου

Οι πιο προσφατες ειδησεις απο Blogs. Ξενες αναδημοσιευσεις κειμενων & φωτογραφιων απο ιστολογια.

Ανοικτη Διακυβερνηση » Διαβουλευσεις

Ανοικτη Διακυβερνηση » Προσκλησεις